• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: Byť mě za to ukřižujete, tak já bych se spojil s (některými) lobbisty.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PHAILO: no jak by sis teda to shaneni penez a osobnosti predstavoval? co je pro tebe jeste prijatelny kompromis a co uz neprijatelny?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: Jistěže to jde, ale (nějaké) kompromisy jsou nevyhnutelné. Pokud k nim nedojde, povede to k tomu, že Svobodní zůstanou spolkem "těch pár divných". A nezmění vůbec nic.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LIQUID_SOUND: jak myslis neva? neva na to aby mi prislo ok jim pogratulovat? ano. Va v tom ze bych je nevolila.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PHAILO: castecne s tvyma bodama souhlasim, ale zajimalo by mne jak by sis predstavoval to provedeni, tam se imho muze skryvat velkej kamen urazu. typicky sehnat osobnosti a sehnat penize. Jakoze jasne ze by bylo super kdyby jsme meli lidi kteri budi respekt, ustu a chut nam hodit hlas, a penez ze muzem obsypat republiku billboardama a najimat profiky na kampan. Ale ani jedna z tehlech veci se neobejde bez kompromisu. Jako treba lakat lidi kteri jsou mozna "osobnosti" ale nasi myslence az tak nerozumi a muzou nadelat vic skody nez uzitku. O problemech pri ziskavani vetsich penezich ani nemluve...

jak rikam, souhlasim s tebou ze by to bylo fajn, ale ne za kazdou cenu. Tak jak to pises mi zni jako bys mel pocit ze to zatim nikoho nenapadlo, a pritom je to tak snadny, staci prece sehnat penize a osobnosti...
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    FRONEMA: To že jejich interpretace osobní svobody úzce zahrnuje zpochybnění soukromého vlastnictí (zatim jen nemovitých statků) neva jo?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Dokonce se divím, že (alespoň v mém okolí) od Svobodných moc nezarezonovali témata zpřehlednění radnic, jako tomu bylo od Pirátů
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LIQUID_SOUND: ? s piratama mame velkej prunik v otazkach osobni svobody, a spolecnej boj jako mala strana stojici na velkem mnozstvi clenu. Proc je spatne jim poprat?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Tvl WTF?! To už je hodně velká bída. Btw. tradičním komunistům se budou posílat gratulace taky?

Strana svobodných občanů
    40 mins ·
    Blahopřejeme Pirátům k mandátům na pražském Magistrátu a věříme, že dodrží své sliby.
    Svobodní se do Zastupitelstva Hlavního města Prahy nedostali, jsme však rádi, že mandáty získali alespoň zástupci České pirátské strany. To proto, že budou moci prosazovat to, co máme zřejmě bezvýhradně společné - transparentnost veřejné správy. Jsme rádi, že se budeme mít na koho obracet, pokud narazíme na obtíže při získávání informací o smlouvách a veřejných výdajích Hlavního města Prahy a jeho organizací. Těšíme se na skutečné zprůhlednění pražského magistrátu, obzvlášť pokud Piráti získají významnou pozici v kontrolním výboru.

PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Dobře, už se v tom začínám orientovat. Já si myslím, že strana, která setrvá v opozici víc jak jedno, max. dvě volební období o své voliče zase začne přicházet. Takže ano, nemyslím si, že správně nastaveným cílem je v příštích parlamentních volbách získat 70%, ale 10-15% ano. Pak by mohlo následovat jedno volební období v opozici.

A dokonce si myslím, že to je reálné. Chtělo by to ovšem několik věcí, které by pramenily z hluboké, velmi hluboké sebereflexe.

1) Revizi tezí a HLAVNĚ způsobu jejich prezentace směrem navenek.
    2) Sehnat osobnosti.
    3) Sehnat peníze.
    4) Eliminovat úlety typu "pokutující maminky s kočárky".
    5) Najmout si profesionály na kampaň a PR.
    6) Revidovat stanovy (jsou tam časované bomby).
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: narazim na toto: PHAILO . Ty se zjevne domnivas, ze Svobodni by se meli stat nositeli a prosazovateli zmen. ja rikam, ze to v soucasnem prostredi nevidim realne. Ty realisticky rikas, ze by k tomu Svobodni potrebovali radove vyssi volebni uspech. ja s tim souhlasim a rikam, ze to potvrzuje moji myslenku, ze to neni realne - a cekam, jestli mi naznacis, jak si to tedy predstavujes. Ty rikas, ze strana mirici do opozice nedava smysl. ja rikam, ze to smysl dava.

co je na tom divneho? ;-)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Tak teď už tomu vůbec nerozumím. Nejdřív [ PUPU @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ] tvrdíš, že žádná libertariánská "revoluce" nepřijde a vidíš to na opozici, ale pak mluvíš o prosazování změn. To mi nepřijde příliš konzistentní. A už vůbec nevím, kde se vzala světovláda.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: zalezi na tom, co ti volici chteji. jestli chteji svetovladu, pujdou jinam. jestli chteji to co ja, zustanou, pokud je neco nenasere. napriklad to zminovane prelakovani.

uprimne receno, neni mi uplne jasne, jak si spravne fungovani strany predstavujes. 'naslibujeme lidem raj na zemi, rozdame jim koblihy a pak si udelame co chceme'? ja si vazne nedokazu predstavit, jak jinak chces nabrat demokratickou vetsinu potrebnou k patricnym zmenam... ale mozna mam slabou fantazii ;-)
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    OMNIHASH: Já s tebou (částečně) nesouhlasím. Ve velkých městech (řekněme 30k a výše, těch je v čr 36) to funguje jak píšeš. V těch menších (kterých je 566) to ale funguje jinak. Nevím odkud jsi (z Prahy?), ale v některých městech dokázala dokonce i ODS udělat slušný výsledek a jinde zmizela do propadliště dějin. Příčiny rozdílu? Jiné výsledky práce zastupitelů na komunální úrovni, důvěryhodné a známé lokální osobnosti.
    V mém městě ODS zmizela v pekle (naprosto zaslouženě), ale ČSSD si udržela svoje pozice (takže žádný ústup). Zvítězilo sice opoziční hnutí, ale to již bylo předtím 4 roky v opozici a má na kandidátce řadu lokálně známých jmen a kampaň vedlo poctivě na všech frontách. A i když zvítězili, jen si udrželi stejný počet mandátů jako v minulých volbách. Svobodní zde kandidovali poprvé a výsledek tomu odpovídá. Neznámé lidi nikdo volit nebude. Svobodní nejsou protestní stranou a jejich myšlenky nemohou oslovit většinu společnosti. Na komunální úrovní je to však zejména o lidech. Z titulu své práce se velmi často stýkám s komunálními politiky a čím menší město, tím víc se všichni znají a ve volbách vítězí známé a osvědčené tváře nezávisle na tom, z jaké jsou strany. Aby se dalo v budoucnu uspět v komunálních volbách, bude potřeba vést kontinuální "kampaň" již od teď. Místní sdružení se musejí zapojovat do veřejného života, navštěvovat zasedání rady, reagovat na aktuální problémy a hlavně přitáhnout (či si vypěstovat) veřejné známé osobnosti. Další možností by mohly být společné kandidátky s jinými stranami, čehož bych se v komunálu vůbec nebál.
    U nás v podstatě pravice ze zastupitelstva úplně vypadla - TOP09, ODS, SSO nezískali ani jeden mandát. Je to ale i tragicky nízkou volební účastí 27%. Na rozdíl od vládní úrovně mě ale absence pravice u moci v našem městě moc netrápí.
    BONGI
    BONGI --- ---
    PHAILO: A jak dlouho vydrzi byt reprezentanti te strany jen s perspektivou opozice, bez pristupu k moci?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Dobře, ale jaký smysl má strana, která směřuje maximálně do opozice? I kdyby měla relevantní počet voličů - jak dlouho to ti voliči vydrží, volit "svou" stranu jen do opozice?
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: ciste muj soukromy nazor (jako obvykle :-) ) - ja nevidim ulohu Svobodnych v globalni revoluci. osobne bych preferoval pozici konstruktivni opozice, hlidace, stourala, navrhovatele nezvyklych veci. myslenka, ze Svobodni maji uskutecnit jakysi prevrat ve spolecnosti smerem k libertanskemu prostredi, je sice zajimava, ale vyzaduje bud zruseni demokracie, nebo masovou lobotomii. vetsina lidi v techto krajich proste tolik svobody nechce a me se zasadne prici jim tu svobodu rvat do chrtanu nasilim. pricemz pod nasilim chapu i nejake ty libive kroky stranou, prebarveni na povrchu ve stylu Melounu a tak podobne. proto take nepovazuji komunalni volby za zasadni.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MUADDIB: Přesně co říkám - "za náš debakl může volič" - to je cesta do pekel.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    FRONEMA: pokuď tomu tak není, tak bych od Svobodných očekával, aby se zasadili o používání poplatků za psy na uklízení po psech a o to pak snížili daň z nemovitosti
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    PHAILO: což je ale spíše dáno elektorátem, než kvalitou kandidátů :D

(viz "vítězství" ANO a stále konzistetnní výsledky ČSSD/sTOP/KSČM) :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam