• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    THETAN
    THETAN --- ---
    PUPU: no tak dle všech spekulací už pochopitelně koupení jsou že, konkrétně Passerem (brácha velkého developera na Brumlovce). Což je pro někoho, "zcela zásadní" informace. Já je znám osobně, - tak jsem v klidu, ale to víš, když by ti přistála do náruče potenciální odměna - byt za 5 mega, tak nikdy nevíš. Každopádně co vim, tak komunálním mrdkám co hlasujou za prachy stačí kolem 50 000 za správně zvedlou ruku. Na magistrátu to bude asi víc, ale radnice jsou levnej kraj.
    PUPU
    PUPU --- ---
    THETAN: http://zpravy.idnes.cz/...anicni_aha#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

take by se mohli nechat koupit nejakym podnikatelem, zjevne to ma uspech
    ;-)
    THETAN
    THETAN --- ---
    Komunální politika v Praze (na Jižním městě).
    Mrakodrap na Litochlebském náměstí dostal stopku. Blog - Petr Lukeš (blog.iDNES.cz)
    http://lukes.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=414016
    Účastníkům se bojovat na správné straně vyplatilo, nyní vyhráli na Jižním městě volby. Příklad pro Svobodné?
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    GLADILAF: Přesně tak. Mě by v zásadě vůbec nevadilo, kdyby obdobnou politiku dělala jiná strana, kterou by šlo volit s menšími výhradami. V podstatě, pokud by samotná existence svobodných jako konkurence, přinutila jinou a třeba už zavedenou stranu dělat skutečně pravicovou politiku, tak pro mě jako nečlena, ale jen (neregistrovaného) příznivce splnila důležitý úkol, ke kterému se nikdo jiný nerozhoupal.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    LIQUID_SOUND: >>Pak přeju hezký potácení v řádu procent a po právu postupnej zánik.
    To je ovšem realita SSO.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    GLADILAF: No, proč zrovna SSO ... protože nic jinýho tu není….

To je všechno? No to je ovšem megaslabý. Stačí říct, to jsme přece my bez jakýkoliv argumentace, bez jekýhokoliv činu? Myslim logickýho činu, ne luxování na ulici. Pak přeju hezký potácení v řádu procent a po právu postupnej zánik.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    GLADILAF: No tady to dost pokulhává v tom, že okej pravice musí začít odznova, ale proč je tohle odznova zrovna prezentovaný SSO?

SSO zapůsobilo Machem, což voliči posvětili. Okej volil jsem taky. Tim se zdá, že se vyčerpalo. Po Machově odchodu na mě působí SSO spíš jenom jako nový Věci veřejné. Stačí chvíli číst názory jeho členů resp. kandidátů nebo se s nima rovnou znát. Docela mě to sere. Byl to dobrej záblesk.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: S tím elementárním základem bezpochyby musí být (osobnosti) ztotožněny. Chtít do strany musí proto, že je někdo přesvědčí, že jde o jedinou pravicovou alternativu. Na druhou stranu za stávající situace podivných úletů se málokterá všeobecně uznávaná autorita bude chtít spojovat se Svobodnými. Byl by to tedy skutečně náročný úkol. Svobodní, chtějí-li úspěch, se musí stát profesionálně a jednotně řízenou stranou (což neznamená vládu jednoho muže!) s profesionálním a jednotnou prezentací navenek.

GLADILAF: Přesně tak. Prostor na pravici bezesporu je. A někdo ho dřív nebo později zaplní. Jestli to budou Svobodní, ODS nebo někdo jiný je teď otevřené. Jakmile se tak však stane bez Svobodných, bude to jejich konec vyhlídek na velkou politiku a možnost něco reálně ovlivnit.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PHAILO: no a prijde ti dulezitej pozadavek aby souzneli s hodnotama svobodnych, nebo ti prijde ze to pro nas muzou delat i bez nch? pripadne proc myslis ze by takovy lide chtelli k nam?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: Mám na mysli lidi, kteří politiku umí dělat. Kteří dokáží zajistit pozornost médií, zvládnout profesionální kampaň a zajistit i ty osobnosti.

OMNIHASH: No když myslíš, že jde o relevantní příklad...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PHAILO: KSČM jasně dokazuje, že minimálně 25 let.

HAREMHEB: Tak samozřejmě, čím menší obvod, tím víc se přesouvaj politický boje z "velkejch" témat do reálnejch problémů typu rezavící kanalizace a minulej starosta, co konečně zvládnul vybudovat přívod plynu má mohutnej náskok. On ten výběr se taky dost zmenšuje a na maloměstě bude maximálně pár tuctů lidí, co by chtěli kandidovat, takže znát je všechny osobně nebude takovej problém. U nás na chalupě bylo dvanáct míst v zastupitelstvu a kandidovalo patnáct lidí.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    FRONEMA: Fajn. Proto se ptám. KSČM už jste gratulovali anebo to teprve přijde?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PHAILO: neukrizuju, ale bud konkretnejsi
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: Byť mě za to ukřižujete, tak já bych se spojil s (některými) lobbisty.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PHAILO: no jak by sis teda to shaneni penez a osobnosti predstavoval? co je pro tebe jeste prijatelny kompromis a co uz neprijatelny?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: Jistěže to jde, ale (nějaké) kompromisy jsou nevyhnutelné. Pokud k nim nedojde, povede to k tomu, že Svobodní zůstanou spolkem "těch pár divných". A nezmění vůbec nic.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LIQUID_SOUND: jak myslis neva? neva na to aby mi prislo ok jim pogratulovat? ano. Va v tom ze bych je nevolila.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PHAILO: castecne s tvyma bodama souhlasim, ale zajimalo by mne jak by sis predstavoval to provedeni, tam se imho muze skryvat velkej kamen urazu. typicky sehnat osobnosti a sehnat penize. Jakoze jasne ze by bylo super kdyby jsme meli lidi kteri budi respekt, ustu a chut nam hodit hlas, a penez ze muzem obsypat republiku billboardama a najimat profiky na kampan. Ale ani jedna z tehlech veci se neobejde bez kompromisu. Jako treba lakat lidi kteri jsou mozna "osobnosti" ale nasi myslence az tak nerozumi a muzou nadelat vic skody nez uzitku. O problemech pri ziskavani vetsich penezich ani nemluve...

jak rikam, souhlasim s tebou ze by to bylo fajn, ale ne za kazdou cenu. Tak jak to pises mi zni jako bys mel pocit ze to zatim nikoho nenapadlo, a pritom je to tak snadny, staci prece sehnat penize a osobnosti...
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    FRONEMA: To že jejich interpretace osobní svobody úzce zahrnuje zpochybnění soukromého vlastnictí (zatim jen nemovitých statků) neva jo?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Dokonce se divím, že (alespoň v mém okolí) od Svobodných moc nezarezonovali témata zpřehlednění radnic, jako tomu bylo od Pirátů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam