• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    GOONER: furt mi to moc nedava smysl, takhle by uz nikdy nemohl nikdy zadny stat vzniknout, protoze kazdy soucasny bude mit delsi tradici, ne?

kazdopadne nezavisle na odpovdi na predchozi otazku, jak bys vyresil situaci na ukrajine ty, za predpokladu ze bys mel absolutni moc o tom rozhodnout?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GOONER: Na nasem uzemi se rovnez nachazela spousta utvaru. Zaroven by ti mnozi tvrdili, ze na nasem uzemi ziji tri narody, na Slovensku je hodne lidi Madarske narodnosti. Navic pripominam, ze pojem narod neni zcela pregnantne definovan. Takze zatim relevantni rozdil nevidim.
    GOONER
    GOONER --- ---
    PHAILO: Zaprvé má mít území státu nějakou společnou tradici a historii existence nějaké formy státního útvaru . Zároveň je většina obyvatelstva kulturně a národnostně homogenní. Československo stálo na fikci, že Češi a Slováci jsou jeden národ, Rakousko-Uhersko byl umělý slepenec mnoha národů.
    Hranice Ukrajiny byly vytvořeny víceméně na papíře, na jejím území se v minulosti nacházela řada státních útvarů a je právě obrovský rozdíl mezi východem a západem země jak ekonomických, tak kulturních. Asociační dohoda s EU a protest na Majdanu jen eskalovaly napětí, které na Ukrajině pod povrchem bublalo už dlouho.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: Ad státy - proto se na to ptám. Podle mě je ten argument s "umělostí" Ukrajiny nesmyslný.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GOONER: A jak se pozná umělý od neumělého?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PHAILO: nemyslim si ze politika svobodnych byla proruska. Pravdou je, ze neni ani ostetnativne antiruska.

Prijde mi ze obvineni z proruskosti je jak obvineni ze jsi gay na stredni skole. Natolik desiva vec ze vetsina lidi dela vsechno proto aby nahodou nabyly za gaye/prorusy oznaceni. Svobodni podle mne odmitaji se do tohohle zapojovat a proto vypadaji relativne (* v porovnani s ostatnimi) prorusky.

PHAILO: ja popravde nechapu tohle oznaceni. vsechny staty jsou vytvoreny umele, ne? jenom nektery driv a nektery pozdeji. nebo kterej stat je "prirozenej"? (nebo jakkoli jinak zni opak k umelemu)
    GOONER
    GOONER --- ---
    PHAILO: ne, ale Československo bylo, stejně jako Rakousko-Uhersko

PHAILO: ale Svobodní nejsou proruští, jen prostě říkají, že v tom západ ani zdaleka není nevinně, to je velmi výrazný rozdíl.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: Jenže je to k tématu. Myslím, že s proruskou politikou nemají Svobodní vůbec žádnou šanci na úspěch u pravicové části elektorátu.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    HAREMHEB: Čechy, Rakousko, Slovensko a Maďarsko jsou také uměle vytvořené státy?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LIQUID_SOUND: tohle tema tvori asi 75% toho co se tu za posledni mesice resilo. vzdycky kdyz uz to vypada ze vsichni chapou ze se neshodneme nekdo (nekdy i ten samej clovek) prijde a zacne se znova. Cimz nechci nikomu branit v tom o tom mluvit (zvlast kdyz prijde nekdo kdo to jeste neresil), jen povzdech ze se da cekat ze to zas nebude moc plodna debata....
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ... od cloveka z narodu ..
    samozrejme
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    FRONEMA: Wtf?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Tohle jsme tu dlouho nemeli....
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    a tio nemluvim o tomhle :

Ukrajina byla, ať se nám to líbí nebo ne, nárazníkovým státem v zájmu Západu a Ruska.

My jsem byli at se nam to libi nebo ne v zajmove zone Sovetskeho Svazu.
    Vubec to co tam rika je od cloveka kterej zazil mnichov, 68mej dost chucpe.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    HAREMHEB: http://zpravy.idnes.cz/...tat-rozpadne-se-predvida-mach-po4-/domaci.aspx?c=A140901_160351_domaci_kop

--------------------------------------------------------------------------------

Dá se to skutečně nazvat rozpad? Není to spíš ruská anexe části sousedního státu, tedy Ukrajiny? Slova jako anexe nebo invaze byste nepoužil?
    Je fakt, že v tom asi nikdo nemá jasno, co to tam bylo za jednotky. Málokdo má asi pevné informace. Ať to proběhlo tak, nebo tak, Krym také nebyl integrální součástí nějakého po staletí existujícího státu Ukrajina. A to se týká dalších oblastí.

To rekl az pote co Putin vyznamenal ruske vojaky za jejich hrdinstvi na Krymu. Oka, on to nevi, jako kandidat na premiera si stoupa vedle Sobotky nebo Zemana kterej rika to stejny.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    OTAVA: Promiň, ale tohle neřekl. Pokud vím, tak řekl, že není úplně jasné, jestli tam byli. To má k tvé verzi dost daleko. Možná se pletu, máš to tvrzení jak doložit?
    Taky řekl, že by v Putinově Rusku žít nechtěl, že se chová rozpínavě a že stojí za Baltskými spojenci. Mě to připadá jako poměrně střízlivý postoj v rámci slušných mezí.
    Celá řada politiků v čele se Zemanem pronesli mnohem horší výroky.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    HAREMHEB: Vadi, ze tvrdil ze na Krymu zadny rusky vojaci nebyli.
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    MARYO: To co řekl Petr o Ukrajině bych klidně podepsal. Má totiž ve všem podstatném pravdu. Že to někdo nechápe, nebo není ochoten si to připustit je věc jiná. Než mě budete kamenovat, tak rovnou dodávám, že jsem zastáncem co nejtvrdších sankcí a že je to jasná Ruská agrese která nesmí jen tak projít bez následků. O tom ale ten Petrův rozhovor nebyl. Co jsem pochopil, tak nejvíce vadilo prohlášení, že Ukrajina je uměle vytvořený stát a to je prostě pravda. Neříkám, že samotná existence Ukrajiny je neoprávněná. To prohlášení se vztahuje k tomu, na jakém území se Ukrajina rozkládá.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MARYO: Souhlasím, názor na Ukrajinu byl naprosto tragický. Ještě maminky s kočárky a účast na KSČM demonstraci byly šílené.

LIQUID_SOUND: A Kříž byl taky průser, wtz. Vlastně když to tak shrnu, tak toho pozitivního moc nezůstalo. Strašná kampaň.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MARYO: To byla jedna z věcí co mě taky odrazovala. Btw. prej názor. Nepřikláníme se preventivně nikam, protože je před volbama a jde nám o voliče. Oportunismus jako hovado. Možná budu v menšině, ale nedokázat se smysluplně a jasně vyjádřit něčemu tak zásadnímu, ukazuje jak píše GLADILAF: na vnitřní nekonzistenci a nevyzrálost. Jak by chtěli řešit mnohem méně zásadní otázky, to je pak velkou neznámou.

GLADILAF: Jo kampaň byla zase tragicky amatérská. K tomu navrch třebas ten magor Kříž… Nezasvěcenec si bude spíš ťukat prstem na čelo, než aby se k něčemu takovýmu na veřejnosti vůbec přiblížil.
    GOONER
    GOONER --- ---
    MARYO: mě teda přišel názor Svobodných na problematiku Ukrajiny jeden z mála rozumných a nečernobílých pohledů na věc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam