• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    MAZA
    MAZA --- ---
    PUPU: Když někdo káže vodu a pije víno, nemůže se divit. Stejně tak se divím, že se Babišovi nevmetá při každém rozhovoru dotaz "Kde že je těch 200 mld. rozkrádaček, které by šly okamžitě zastavit, a proč je rozpočet v tak vysokém deficitu?"

Mně se líbí myšlenka, kterou Svobodní prosazují, ale zatím se spíš daří si neobratnou argumentací pod sebou podsekávat větev. Jak jsem řekl, pokud by se Mach dokázal nějak rozumně obhájit "Potřebuju tohohle člověka na tohle, tohohle na tohle atd.", těžko by mu někdo vyčítal. Zatím se ale strana jen brání hloupou argumentací typu "taky to potřebuje(me), protože ostatní..." Pokud 14 asistentů opravdu potřebuje, může to přeci snadno obhájit. A jak jsem napsal, politicky výhodnější pro něj by bylo činit opak - vzít jen opravdu nezbytné minimum lidí, snažit se snížit "erár" a veřejně na to poukazovat. To říkám jako volič Svobodných.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PUPU: no tak to kazdopadne, o tom asi neni treba mluvit. Ale zajimaji mne nazory zdejsich id, neni duvod to neprobrat kdyz je to tema aktualni.

ale z ankety to zatim vypada, ze ti kterym to vadi absolutne jsou vsichni nevolici svobodnych, tj lidi kteri by tam Macha nejradeji nevideli vubec. volici svobodnych jsou s tim bud ok, nebo by chteli aby se cerpalo min. (vzhledem k tomu ze nevime kolik se cerpa mi to prijde jako zajimava vec)
    PUPU
    PUPU --- ---
    FRONEMA: primarne je to cele umela afera, jejiz cilem je umistit nejprve na prvni stranku novin a nasledne do podvedomi lidi 'Mach je padouch'. vysvetlovani a zduvodnovani je sice fajn, ale zaregistruje to jen par tech, kteri maji zajem.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BONGI: jde mi o castku, ktera by te nepobourila, aniz by nekdo dodaval tyhle informace. ve smyslu pokud by byl titulek "Mach plati svym asistentum 10 euro mesicne z EU penez" tak predpokladam ze bys s tim byl ok. zatimco kdyz by tam bylo "Mach plati svym asistentum 20000 euro mesicne z EU penez" tak by ti to ok neprislo.

otazka byla, kde je ta hranice
    BONGI
    BONGI --- ---
    PUPU: Prave postoj Macha k EU a jeho financim mi koliduje s tim "jsou tam penize, tak je vyuzijem" .... proste mi to nesedi.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BONGI:
    MAZA: chci upozornit ze nejsem zadnej Machuv advokat, spis mne zajima zkoumat vas postoj. Chapu to spravne, ze by vas uspokojilo, kdybyste meli konkretne prehled kdo co dela? a pokud ano, proc vas postoj veci je v prvni rade negativni? (pokud neni dokazano ze ty lidi delaj neco uzitecnyho, tak to beru ze delaj zbytecnosti nebo nic)
    PUPU
    PUPU --- ---
    BONGI: rozdil je v tom, ze EP neni firma, natoz Machova. dokonce nejde ani o to, jestli ty penize vycerpa nebo ne, penize tam jsou a utrati se tak nebo tak a Mach muze treba 4x denne rikat, ze je nepotrebuje - tem, komu byly ty penize uloupeny, je zpatky nikdo neda. osobne nevidim jako primarni problem to, ze Mach ty penize vyuzije zvlastnim zpusobem, problem je, ze tam ty penize vubec jsou a je jich tolik.
    MAZA
    MAZA --- ---
    FRONEMA: Výborně, pak ale určitě dokáže ty jednotlivé asistenty vyjmenovat, definovat jejich pracovní náplň, úvazek i plat a obhájit, že je to osoba s danou oblastí seznámená a že její pracovní úvazek odpovídá pracovní náplni, že? Zatím jsem viděl jen články typu od Bartase - všichni mají hodně peněz na propagandu, my je potřebujeme také.
    BONGI
    BONGI --- ---
    FRONEMA: Mozna nemame predstavu, nicmene pokud chces po nas podobnou uvahu, bylo by dobre konkretizovat napln a casove vyuziti. Pokud mam rict kolik, musim vedet za co a musim vedet, ze to CO, je k necemu dobre. Obecne "kdyz je potreba, tak.." nic nerika.
    BONGI
    BONGI --- ---
    PAULMUADDIB: Proc takovy extrem. Me treba napadlo, ze tech 13 by mohlo zastava lokalni stranickou agendu. Strana by usetrila a navic by jeste mela dobry pocit, ze ji EU, proti ktere bojuji, plati stranickou administrativu! :D Nebrat vazne.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MAZA: vsak on necerpa maximum. Predpokladam ze ti asistentni maji rozdelene ukoly podle toho co kdo umi, pripadne co casove zvlada.

prijde mi ze ty i BONGI: nemate predstavu, co vsechno za podklady europoslanec potrebuje, a tudiz se zda, ze je ma zbytecne, ale co kdyz je to vazne tak, ze je toho potreba hodne?

a btw furt by mne zajimalo od tech co hlasovali pro treti radek jaky mnozstvi penez (nikoli asistentu) jim pripada ok
    BONGI
    BONGI --- ---
    FRONEMA: Ja kdyz prijimam zamestnance na urcitou pozici (a co jineho, nez zamestnanec asisten je?) tak mam jasnou predstavu jeho agendy, vytizeni a k cemu budu vysledky jeho cinnosti potrebovat. Jen tak mam urcitou jasnou predstavu o produktivite a ucelnosti tohoto mista tohoto mista. Pokud tedy nejde o to vycerpat "dar od EU" za kazdou cenu ( kdyz davaji tak proc nebrat ), tak si zpocatku predstavuji tak jednoho max. dva asistenty. Na zaklade jejich vytizeni ( mesicni snimek jejich aktivit, casoveho vytizeni, uzitnych vysledku ) mohu pribrat dalsi. Zaroven bych tak mel i dostatecne argumenty pro obhajeni jejich existence.

Rozhodne by mne zajimalo pri ctrnacti lidech, jakou budou mit individualni agendu, jake bude jejich pracovni casove vyuziti a jake budou konkretni vystupy jejich prace ( vcetne toho, jak je vyuziji ja k podpore me cinnosti).
    Tedy suma sumarum, vzhledem k dosavadnim aktivitam Macha ( nezarazeny poslanec), jeho agende, bych to videl na jednoho max dva asistenty.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Tak já si myslím, že by se Svobodní určitě měli vzdát státního příspěvku za volby, Mach platu europoslance, nemluvě o platech asistentů. Vždyť přece kritizují jak stát, tak Brusel. A neměli by mít přístup do státní televize, protože přeci kritizují ten stát. A Evropská Unie přece reguluje všechna média, noviny i internet, takže Svobodní by tam neměli mít vůbec přístup. Měli bychom si smazat naše webovky, facebookové profily a nepsat žádné články, protože přece bojujeme proti tomuto systému. Snad bychom se měli dokonce odstěhovat mimo území EU, aby měl Jakub Janda klid na práci.
    MAZA
    MAZA --- ---
    FRONEMA: Nemělo by to být naopak - říci, že potřebuje asistenta na tu, tu a tu oblast, a nechat si proplatit jejich mzdy? A ne vzít maximální možnou částku, co mu ještě projde, a pak jí rozdělit mezi odpovídající počet známých? Tak se chovají ministerstva, vzít z eráru maximum a pak vymýšlet, za co ty peníze vlastně utratí, aby příští rok náhodou nedostaly méně.

Navíc, kdyby řekl: na agendu potřebuji tolik asistentů, práci stíháme, rozdělím mezi ně tolik a tolik peněz, zatímco v parlamentu si mezi asistenty průměrný poslanec rozdělí tolik a tolik, a pak veřejně tlačil na snížení daných nákladů, rozhodně by nasbíral víc politických bodů.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    TOXICMAN: ma tech 14 assitentu nebo ne ?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Z deníku europoslance: Sestřeleni! Prodáni! | Finmag.cz
    http://finmag.penize.cz/kaleidoskop/291873-z-deniku-europoslance-sestreleni!-prodani!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    FRONEMA: mohli by ti, kteri hlasovali ze jich ma mit mene, ale nikoli zadne rict, jaka castka jim prijde ok a jaka uz ne? Diky
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    [SERVER ERROR]
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    OTAVA: myslíš Babišnoviny a jeho vykonstruovaný útok na politickou konkurenci, která ho chce odstřihnout od dotací?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Gratuluji, Svobodni se dostali ne prvni stranu vetsiny novin.
    I kdyz mi prijde to ze MAch ma 14 asistentu vzhledem k tomu jaky elektorat chcete oslovovat naprosta PR sebevrazda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam