• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    LIQUID_SOUND: Dalo by se to nejak rozvest?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    FRONEMA: ...na druhou stranu si myslim ze maji dost prace i bez toho aby vsechno dokumentovali pro verejnost

Wow! Fakt jenom wow! :]
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FRONEMA: ...co je dulezitejsi, nez sve volice informovat o tom, co delam? ;-) Urcite nemusi delat vse jeden clovek, ale se stabem lidi co ma k dispozici (at uz ti pretrasani placeni spolupracovnici, pripadne nekdo ze strany) to prece nemuze bejt az takovej problem...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    ANARCHY: Kubík Jandovic je takovej troll, že by ho v Kingdom of Condom zavřeli do basy: http://yro.slashdot.org/story/14/10/19/2313233/in-uk-internet-trolls-could-face-two-years-in-jail

Takže i když neznám podrobnosti, tak zrovna jméno tohoto pána ve mně vzbuzuje dojem, že mazání byla oprávněná dezinsekce.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    DANYSEK: Jako na jednu stranu bych si taky rada precetla presnej report co se deje, ale na druhou stranu si myslim ze maji dost prace i bez toho aby vsechno dokumentovali pro verejnost (samozrejme vytribene presne a neomylne jinak se vystavi stadu trollu kteri budou lkat nad nepovedenym PR)
    Takze mne to fakt netrapi ze to nevim, duveruju tomu, ze ty lidi jsou placeni protoze je potrebuje.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    FRONEMA: ad vzhledem k tomu ze nevime kolik se cerpa ...neni to divny? :-) Strop je 21 tis EUR /mes. Popravde bych cekal, ze kritik evropskych instituci dusledne zdokumentuje sve pusobeni, mj. i skutecne cerpani penez z kritizovane instituce (klidne s nalezitym komentarem o vyhazovanych penezich...).
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    GOONER: jo, nasla jsem k tomu tenhle clanek http://finmag.penize.cz/ekonomika/291875-richard-sulik-jak-za-krizi-schovat-obrovsky-tunel
    vubec se nedivim.. je mi lito spis ze to nehne tema, kteri obhajovali ESM
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Zachyceno na FB, a musim rict, ze mne to tedy taky docela zarazilo...:

Asistent pana poslance Macha (tak se podepsal) David Bartas napsal na webu své politické strany o mé organizaci, že šíříme tu "nejhloupější představitelnou europropagandu" (http://tiny.cc/54uznx)
    - Slušně jsem ho na jeho zdi požádal, zdali by mohl uvést několik konkrétních případů, jak think-tank Evropské hodnoty s osmi desítkami lidí šíří tu "nejhloupější propagandu". Že by nás to zajímalo, když to píše asistent poslance na oficiálním webu strany.
    - Odpověděl mi, že na odpověď nemá čas, že má jiné priority. Následně mou otázku smazal. (http://tiny.cc/xcvznx) Když jsem se už trochu pobaveně zeptal, jestli mou otázku opravdu smazal, tak mě zablokoval.
    A teď už se můžete přestat smát. O nic nejde, ale krásně to ukazuje, jak dokonale funguje trh.
    GOONER
    GOONER --- ---
    Mi to přijde takové klasické wag the dog. Uměle se tu vytvoří aféra, česká média se toho chytnou a lidi na netu to pak taky začnou brát vážně. Kdyby se v LN zaměřili na kteréhokoliv českého europoslance, podle mě by něco podobného taky našli. Instituce EU jsou známé tím, že svoje lidi přeplácí, aby jim tak pokud možno zavřely hubu, takže poštvat proti komukoliv v EP lidi není težké, zvlášť u nás, kde se závidí každej prd. Že Mach používá nakradené evropské peníze, aby eurofederalistům zatopil, mi vůbec nevadí, proto jsem ho volil.

Btw zaznamenali jste, že se pánové v Bruselu pomalu chystají rozfofrovat prachy z ESM?
    Nic mě dlouho tak nevyděsilo jako věta: "Can we use the ESM to stimulate growth?"
    EVROPA: Krize eura skončila? - Neviditelný pes
    http://m.neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/clanek.A141015_205247_p_zahranici_wag.iln
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    Nepřipomíná vám to hádky okolo ustavení senátu?
    Jedni byly pro (tzv pojistka demokracie) druzí proti (při naší velikosti zbytečnost) Už tehdá mi při prvních volbách přišel argument: jakto že kandidujete do senátu, když jste byl proti jeho existenci, to je nekonzistentní, kážete vodu a....... jako ukázkový příklad demagogie. Samozřejmě ho používali zastánci existence senátu jako argument pro vlastní podporu.
    Upřímně - neskáču na tenhle špek ani teď, i když už se to od samotné kandidatury přeneslo na užívání nástrojů.
    HUGO
    HUGO --- ---
    http://www.europarl.europa.eu/meps/cs/assistants.html?searchType=M&letter=&assistantName=Mach&type=

má někdo z internistů ponětí, kdo je na co odborník a kdo bude vařit kafe? :)
    MAZA
    MAZA --- ---
    PUPU: Nikoli. Konzistentní by bylo, kdyby pokračoval v tom, o co se SSO v rámci svého programu snaží. Konzistentně by se zachoval, pokud by vzal z rozpočtu jen to, co nezbytně potřebuje a do budoucna se zasazoval o jeho snížení. Je jasné, že tentokrát by se ty peníze by se použily jinde, ale mohl by alespoň nasbírat nějaké politické bodíky. Takhle vlastně nepřímo potvrzuje, že je v pořádku si vzít velkou částku (pravda, nevíme jakou, pochybuji ale, že to bude jen pár drobných) a rozdělit mezi asistenty, aniž by obhájil, že to je nezbytné... Současné mlčení od Macha a chabá obhajoba zbytku strany bohužel nikoho nepřesvědčí. Spíš naopak.

To je vůbec problém SSO - mizerné PR a neobratná komunikace s veřejností.
    PUPU
    PUPU --- ---
    MAZA: tohle je obavam se presne ta myslenka, kterou se autorka te dehonestace pokusila lidem implantovat. ze Mach neco jineho kaze a neco jineho dela. jenze to neni tak docela pravda. on bere to, co je uz stejne naloupeno pro vyuziti tohoto stylu a pritom rika, ze by se ty penize vubec loupit nemely. me to prijde konzistentni.

zcela jina situace by nastala, kdyby najednou zacal hlasit, ze dotace jsou vlastne fajn a je treba na ne vybirat vice penez. pripadne kdyby chtel tech penez na asistenty vic, nez na kolik ma narok. ale takhle?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    FRONEMA: řádově do 5000€. Ale jinak mi to, že jich má 14 za 20000€ nějak extra nevadí... spíš mi vadí, že se to dá takhle v novinách nafouknout a P.M. o tom neinformoval (alespoň ke mě se ta informace nedostala, sleduji Svobodné a Macha na FB)
    MAZA
    MAZA --- ---
    PUPU: Když někdo káže vodu a pije víno, nemůže se divit. Stejně tak se divím, že se Babišovi nevmetá při každém rozhovoru dotaz "Kde že je těch 200 mld. rozkrádaček, které by šly okamžitě zastavit, a proč je rozpočet v tak vysokém deficitu?"

Mně se líbí myšlenka, kterou Svobodní prosazují, ale zatím se spíš daří si neobratnou argumentací pod sebou podsekávat větev. Jak jsem řekl, pokud by se Mach dokázal nějak rozumně obhájit "Potřebuju tohohle člověka na tohle, tohohle na tohle atd.", těžko by mu někdo vyčítal. Zatím se ale strana jen brání hloupou argumentací typu "taky to potřebuje(me), protože ostatní..." Pokud 14 asistentů opravdu potřebuje, může to přeci snadno obhájit. A jak jsem napsal, politicky výhodnější pro něj by bylo činit opak - vzít jen opravdu nezbytné minimum lidí, snažit se snížit "erár" a veřejně na to poukazovat. To říkám jako volič Svobodných.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PUPU: no tak to kazdopadne, o tom asi neni treba mluvit. Ale zajimaji mne nazory zdejsich id, neni duvod to neprobrat kdyz je to tema aktualni.

ale z ankety to zatim vypada, ze ti kterym to vadi absolutne jsou vsichni nevolici svobodnych, tj lidi kteri by tam Macha nejradeji nevideli vubec. volici svobodnych jsou s tim bud ok, nebo by chteli aby se cerpalo min. (vzhledem k tomu ze nevime kolik se cerpa mi to prijde jako zajimava vec)
    PUPU
    PUPU --- ---
    FRONEMA: primarne je to cele umela afera, jejiz cilem je umistit nejprve na prvni stranku novin a nasledne do podvedomi lidi 'Mach je padouch'. vysvetlovani a zduvodnovani je sice fajn, ale zaregistruje to jen par tech, kteri maji zajem.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BONGI: jde mi o castku, ktera by te nepobourila, aniz by nekdo dodaval tyhle informace. ve smyslu pokud by byl titulek "Mach plati svym asistentum 10 euro mesicne z EU penez" tak predpokladam ze bys s tim byl ok. zatimco kdyz by tam bylo "Mach plati svym asistentum 20000 euro mesicne z EU penez" tak by ti to ok neprislo.

otazka byla, kde je ta hranice
    BONGI
    BONGI --- ---
    PUPU: Prave postoj Macha k EU a jeho financim mi koliduje s tim "jsou tam penize, tak je vyuzijem" .... proste mi to nesedi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam