• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PJGEPR: vsak tady na sebe krik taky nenechal dlouho cekat :) Jen jsem poukazal na to, ze i u TOP09 (a u spousty dalsich stran) najdes pripady, kdy se na mistni urovni spoluprace s KSCM neeklovala. A buhvi kolik lidi ma ktera partaj z rad komunistu v sobe. Reakce odpovida vznikle situaci, zabranit tomu nikdy nejde - zvast kdyz sam jiste vis, ze v komunale se resi spise to, co kdo chce pro obec udelat (pripadne co udelala) a stranicka prislusnost byva casto podruzna.
    SAMIEL: v ODS budou byvali komancove tez. Pod tenhle nazor bych se jedine podepsal, s komunistama v tehle zemi jsme se vyporadat nedokazali (a je to zasluha mnohych), takze dodnes legalne funguji a prochazi jim cim dal vic (nedokazu si predstavit, ze by po 2.SV byly takto tolerovane fasisticke partaje - i kdyz samozrejme dodnes vyplouva na povrch, ze i spousta "zapalenych fasistu" se po valce mela nakonec docela dobre). Co hur, u nas po listopadu meli zainteresovani dost prostoru na zameteni dukazu te nejhorsi spiny (kdy STB narychlo sve precizni archivy skartovala, aniz by nekdo aktivne zasahl); spousta lidi se jen poposedlo na jinou zidli (legracni to bylo treba na skolach, kde se promichali ucitele mezi skolami; a ono i ucitelu s cistym stitem bez rude knizky moc nebylo)... jenze 25 let po "revoluci" s timhle uz nic nenadelas. Na pocatku 90.let vule bohuzel nebyla... a soucasna socialni situace holt (opet) nahrava spis levicovym stranam.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Hele, jeste me tak napada, je jedinym potencialnim koalicnim partnerem SSO jen ODS (nebo eventualne KDU)? Protoze ve finale komance najdeme vsude, akorat se uz tvari, ze nejsou komanci.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    SAMIEL: Jsem z Loun, tzn. soused obou mest, znam situaci v Zatci. Mohli jit do pravostredove koaly, kde by vitez voleb mel starostu, oni zrejme jednoho radniho.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    DANYSEK: kdyz se neco podobneho stalo topce, byl jsem prvni, kterej rval a proto nemam problem s tim kritizovat to same u ostatnich
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Me by zajimalo, jestli je tady nekdo, kdo je skutecne ze Slaneho nebo Zatce. Zajimalo by me taky, jak tam ty koalice vypadaly dosud a jestli skutecne nemohli udelat neco jineho.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PJGEPR: delas jako by v TOPce se tohle nikdy nestalo ;-) Selhani jednotlivce se nikdy 100% ubranit neda.
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    DANYSEK: Dane, komunistu je asi urcite vic nez clenu komunisticky strany, ale to nic nemeni na tom, ze koalice Svobodni + KSCM + CSSD je facka volicum svobodnych.

Tedy pokud si nemysli vetsina to same jako tenhle diskuter z iDnesu:

Jako volič Svobodných říkám, že je pro mě na místní úrovni obecně přijatelnější KSČM než krajně levicový odpad typu TOP, ANO a pod.
    Svobodným tuhle situaci nezávidím, oni za ni nemohou, ale dostali se do ní. Nevím, jaké by bylo optimální řešení. Spíše bych se přikláněl k tomu nevylučovat.
    0 / 0 Pavel Řapek 72695 v 14:17
    HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    OTAVA: Kdo chce psa být, hůl si najde. Doufám, že stejně agilně odsuzuješ CELOU ČSSD, protože, pár jejich členů udělalo koalici S nezávislými kandidáty za DSSS proti vůli předsednictva strany.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PJGEPR: komunistu ve verejnem zivote porad najdes hromadu... jen po '89 taktne prevlikli kabat a o svem politickem zarazeni pred 25 lety mlci, nebo jej nejak "okecavaji" ;-) Spoustu veci se ani nedozvis, ono se archivy STB narychlo neskartovaly jen tak...
    OTAVA: to teda nevim, koho v realu volit vlastne chces :) Ve vsech stranach, co se kdy nekam dostaly najdes nekoho, kdo se nakonec s komunistama paktoval - to ze s nim "nakonec" nejak zatocili na veci nic nemeni...
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MOTASH: Ja to jako utok nevnimam. Akorat to nevidim zdaleka tak v prdeli a soucasne si uvedomuju jak o dost horsi to muze bejt.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    LIQUID_SOUND: Jinými slovy, taky nevíš koho volit?

Neber to jako útok, ani nevíš, jak ti rozumim - komunisty jsem v mládí nenáviděl a dodnes je považuju za své osobní nepřátele (asi syndrom normalizované puberty:)

To ale nic nemění na tom, že nevím koho jiného na celostátní úrovni volit.
    Kdybych založil stranu já - bude ještě amatérštější, odstěhovat se nehodlám a zbývá tedy nevolit - ale to teda rozhodně radši hodím těm svobodnejm.

PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: nesmis byt tak vztahovacny. nebo si vazne myslis, ze jakykoliv prispevek od pana OTAVY ma jiny smysl nez vysirat? nebo ti dva hosi, co se tu objevili dnes poprve? ja osobne Tvoje a BONGIho prispevky beru tak, ze mate zajem neco resit. ti vyse jmenovani resi tak leda nejakou svoji nedostatecnost a to opravdu neni pekne sledovat
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Předseda krajského sdružení v Ústeckém kraji Richard Hartmann po dohodě se členy pobočky v Žatci dnes podal rozhodčí komisi návrh na vyloučení pana Jelínka ze Strany svobodných občanů.

Republikové předsednictvo navrhne sněmu Svobodných usnesení, které podobnou spolupráci vyloučí.

Svobodní odsuzují koalici s KSČM v Žatci | Svobodní
    http://web.svobodni.cz/clanky/svobodni-odsuzuji-koalici-s-kscm-v-zatci
    GOONER
    GOONER --- ---
    pánové, tak jste si tu hezky pohonili a teď prosím zas zpátky do práce, ano? :)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    PHAILO: No leda snad že by dopředu věděla, že o to co prezentuje zas tak moc nejde. ;)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MOTASH: Hele to je jednoduchý. Zatim tu ty alternativy jsou. Od tý nejhloupější - nevolit, až po tu patrně nejextrémnější - změny země, vystěhování se. Můžeš stejně tak přestat nadávat a založit si vlastní stranu. Pikantní na tom je že komunisti, se kterejma zjevně SSO nemá zas takovej problém se paktovat (a dokonce se dá cosi dočíst o názorovym průniku v komentářích od elektorátu sic!), vlastně žádnou alternativu nebo snad svobodnou volbu nepřipouštěli. Naopak vyžadovali aktivní souhlas s vlastní totalitní politikou.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Je samozřejmě snadné kohokoliv odepsat jako plivače. Ale možná to ne každý takový to myslí zle. Třeba jen chce Svobodným naznačit, že by nebylo od věci chytit se za nos. Jenže to je přesně ten přístup o kterém jsem mluvil a který způsobuje neschopnost sebereflexe.
    - Nesouhlasíš s námi a našimi metodami?
    - Tak si polib, my to děláme správně a opravdově!
    A já tvrdím, že žádná, tím méně dosud neúspěšná strana si nemůže dovolit pohrdat voliči.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    OTAVA: děkujeme za informaci, už jsme to tu četli nejmíň dvacetkrát. :-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MOTASH: Bohuzel neznam, ale nekoho kdo se paktuje proti EU s rusama a komunistama proste volit nebudu.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    OTAVA: No tak k dosažení tvé tužby je jednoduchá cesta.
    Já znám spoustu důvodů proč svobodné nevolit, jen neznám jinou stranu, kde bych těch důvodů znal méně.
    Poraď tu příčetnou stranu a třeba mi otevřeš oči :)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MOTASH: To je všechno hezký, ale jako obhajoba pro paktování se s komoušema neúčinný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam