• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    BONGI: palecek ode mne. i kdyz nesouhlasim s tim uvodem (nevim o nikom kdo by chtel stranu zamerne brzdit) tak s temi body ano. Dobra zprava je, ze se na tom pracuje :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    Muj dojem je, ze ve vedeni SSO sedi spousta "zab na prameni", kterym vyhovuje se pohybovat na hranici 4-5% volitelnosti a dostavat tudiz nejakou statni dotaci. Nic je nenuti vyvijet a realizovat program, mohou ignorovat verejne vnimani (castecne), nenesou zadnou zodpovednost vuci volicum a maji dostatek svobody pro individualni stranickou nedisciplinu.
    Cestu pro SSO vidim :
    1. vytvorit Pajonkovi silny tym spolupracujicich odborniku
    2. Posilovat Pajonkovu pozici ve strane, vymest zaby na prameni - ubranit se "pragocentrismu"
    3. Podporit Pajonka v definovani kratkodobych realnych cilu, stranicke discipline, jednotnemu medialnimu obrazu v souladu se stranickym nazorem.
    4. Zmenit vnimany obraz nazorove extremniho, velmi teoretickeho "sdruzeni" politickych poloamateru na standardni politickou stranu potrebnou na soucasne politicke scene.
    5. Nezviditelnovat se pouze excesy ale i konkretnimi realnymi navrhy.
    COOLER
    COOLER --- ---
    ABS: Kdo je znalý situace, ví, že problém se zvolenými zastupiteli není. Daleko větší problém vidím v těch nezvolených, co říkají zvoleným, co musí a nesmí dělat. Pokud někdo naráží na spolupráci s komunisty, nikde nebylo a není uvedeno, že se s komunisty spolupracovat na komunální úrovni nesmí. Tak prosím nepodsouvat něco o zrádcích. V Žatci vidím daleko větší problém, že 2 lidi spolupracují ve vládě PROTI VůLI MÍSTNÍ BUŇCE. Ve Slaném je situace naprosto jiná.
    Pokud odhlédnu od problému s komunisty, je už úplně na přesdržku, když jsou nejvíce slyšet loseři z Prahy, co byli úplně nejvíc nemožní a podělali, co mohli. Ti nejvíc vykřikují, jak jsou programy těch úspěšných špatné. Strana to dotáhla dokonce tak daleko, že spekuluje, že v komunálkách vůbec neměli kandidovat. To všechno jen dokazuje, jak velká část strany je naprosto neschopná čehokoliv konstruktivního v praxi.

Testová otázka: myslíte, že ti neúspěšní ze Svobodných šli za těmi úspěšnými se žádostí o radu, co udělali špatně a co by měli příště udělat jinak?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Světová média: Češi chtějí druhého Havla, Zeman i další politici opak | Svět | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...asade-druheho-havla-p0l-/zpravy-svet.aspx?c=A141117_173506_ln_zahranici_mmu

Treti cesta !

Starej se sám o sebe, přikrč se a přihrb...
    Gershmana upozorňuje na návrat provincionalismu, který znepokojoval i Havla. „A jsme zase u toho: čecháčkovství. Starej se sám o sebe, nepleť se do cizích věcí, přikrč se a přihrb - jsme obklopeni horami, ty světové vichry se nám přeženou nad hlavami a pak si budeme dál vrtat na svém dvorečku,“ napsal kdysi.
    ABS
    ABS --- ---
    SAMIEL: minimalne komunalni volby 2014 jsou pro svobodne pomerne velky trapas. Po jakemsi uspechu a ziskani 68 mandatu (dle http://volby.idnes.cz/komunalni-volby-2014.aspx) se minimalne 2 uspesne ziskane mandaty ukazaly jako problematicke. Zde je potreba upozornit ze jde o 3% vsech ziskanych mandatu.
    Strana Svobodny by si v pripade, ze vazne uvazuje o uspechu, mela uvedomit potrebu vnitrostranicke discipliny. V soucasne dobe ma zasadni problem v uvazovani, bereme kazdeho kdo rekne "EU je fuj". Vetsi vyber a testovani pripadnych novych clenu je na miste. Svobodni mohou asi maji budoucnost, ale se soucasnym managmentem strany ne. Je to velka skoda.
    SAMIEL
    SAMIEL --- ---
    Mne prijde hrozne vtipne, ze nekteri ze zde pritomnych Svobodnych dokazou behem par dni udelat ze sympatizantu a/nebo volicu SSO naproste odpurce.

Na druhou stranu mi prijde absurdni posuzovat celou stranu na zaklade zkusenosti s par mistnimi "svobodnymi" exoty, randoridy atd...

Kazdopadne muzu, vypujcim-li si slova klasika, rici, ze vase strana nevzkveta.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PHAILO: odpovedeli ti uz minimalne tri ruzni lide FRONEMA: GOONER: JIMIQ:

a pokud spekulujes, doporucuju jinou formu nez "ha prave jsem vas usvedcil z toho co si myslite"
    COOLER
    COOLER --- ---
    Jinak třetí cesta je vyhodit naleziště plynu do vzduchu :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    Já původně myslel, že celý spor je o ta obrovská naleziště břidlicového plynu na východní ukrajině. Proto má EU tak Ukrajinu ráda. Proto Ukrajina nechce východ pustit, i když je velmi proruský. A proto Rusáky západ vůbec nezajímá. Rukojmí jsou obyvatelé, kteří ani jednu stranu nezajímají. Nesnažte se na to napasovat, že je někdo hodný nebo zlý :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: Snažil jsem se jen dozvědět co je třetí cesta. Vzhledem k tomu, že jasné odpovědi jsem se nedočkal, nezbylo než si zaspekulovat
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Já jako třetí cestu vnímám bezcelní cestu, která by pomohla jak Východní Ukrajině (obchod s Ruskem) tak Západní (obchod s EU).

Pravda, to teď tak úplně zařídit nejde, protože Rusáci jsou agresoři, ale kdyby se Putinovi krom biče (sankce) ukázal i potenciální cukr (UA se místo vstupu do EU zfederalizuje a bude moct obchodovat s kým chce), tak by možná byl ústupnější (a možná taky ne, ale zkusit by se to mohlo).
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: to je mozne, ale Tvoje prispevky tak vyznivaji. tak se proste ptam
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PHAILO: uz jsem na to nechtela reagovat ale PHAILO: tohle je prece presne to, co delas ty. neustale, opakovane.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PUPU: Dovozuješ něco, co jsem nikdy nenapsal. Prečti si to znovu.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: Takže se nemáme o Rusko starat, dokud nebudou jejich tanky na našich hranicích. Ok.
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: mam tomu rozumet tak, ze proste cokoliv co pomuze Rusku je spatne a proto to nesmi byt? i kdyby Rusko bylo v pravu, i kdyby to mnohem vic skodilo nam, proste Rusko je Mordor a hotovo, no passaran do posledniho muze? jako jo, tenhle postoj muzu chapat, ale neocekavej, ze s nim budu souhlasit.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PHAILO: v tom pripade beru nesmyslnou. Lepsi kdyz priznas ze to nechapes nez kdyz se nas budes snazit nacpat do jedne ze dvou skatulek ktere beres jako jedine mozne.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    PHAILO: Ano, komentář, který přesně říká "kdo není s námi, je proti nám".
    PUPU
    PUPU --- ---
    FRONEMA: pokouset se pochopit dusevne nemocne jako je pan OTAVA je zbytecne. pritom je reseni jednoduche - /ignore, on si tu bude dal nerusene onanovat, trochu si ulevi a budeme vsichni spokojeni. v tomhle pripade vazne nema smysl na ty fantasmagorie reagovat, maximalne ze bys ho chtela potesit. ja uz se podle toho zaridil
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FRONEMA: Psal jsem ti, že za slavná "třetí cesta" je buď ve skutečnosti proruská, nebo nesmyslná. A to je zřejmě i důvod této diskuze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam