Já D-Fense chápu v jedné věci, provoz na pozemních komunikacích (a bohužel nejen ten), je zcela záměrně přeregulovaný. Bohužel tomu tak není proto, že by šlo státu o naši bezpečnost, jak tvrdí, ale proto, aby se snáz vybíraly pokuty, které se už v podstatě staly další formou daně.
V tomto směru uznávám právo na občanskou neposlušnost v tom smyslu, že je naprosto v pořádku, když porazím orgány jejich vlastními zbraněmi, tj. použiji proti nim legislativu, kterou se tak ohání, ačkoliv jsem předpisy skutečně porušil. Když je stát tak hloupý, že nejdřív vymyslí legislativu, ve které se mají někdy problém vyznat i právníci a následně kontrolou jejího dodržování pověří špatně placené a mnohdy ne příliš inteligentní lidi, zadělal si na problém sám. Když se navíc zákon, který měl původně chránit lidi v silničním provozu otočí proti nim a jeho účelem se stane mít na ty lidi bič a pěkně je podojit, nemůže se nikdo divit, že si to lidi nenechají líbit.
Co se týče jeho názoru na cyklisty, tak mám pocit, že chvílemi dělá chybu, kterou sám často kritizuje. Kvůli pár magorům a křiklounům, co by chtěli mít postavenou cyklostezku pomalu i na hajzl nebo vytrhávat v historickém centru Prahy dlažební kostky, hází celou jednu skupinu lidí do jednoho pytle, přitom mu tento přístup vadí, když se jedná o řidiče aut.