• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GILHAD: což naprosto na věci nic nemění... Odebírat řp za neplacení výživného je naprosto mimo, ale odebírat ŘIDIČSKÝ průkaz za porušení pravidel v dopravním provozu už jaksio smysl dává.

Stejně tak jako nedává smysl někomu odebírat zbrojá za to, že je l načerno, ale pokud to je pravidelný recidivista který v opilosti vyhrožujě někomu vyhlazením rodiny - smysl to už jaksi dává...
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    ADAMIRA: No ja to uvadel na PISKVORovo argument, ze by zakon byl absurdni jako poukazani na to jake absurdity uz prosly ...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MARYO: Je to složitější téma samozřejmě, IMHO dost individuální pro tu danou zemi (to se IMHO týká i držení střelných zbraní) - v zásadě mi šlo o to, aby účastníci dopravního provozu byli všichni ve stejné pozici vůči zákonu a to třeba i chodci...

MARYO
    MARYO --- ---
    ADAMIRA: "Až tak úplně" neznamená, že na tom něco neni. Z hlediska zjednodušení zákona bych byl taky pro co nejmíň výjimek, ale nesmí se zjednodušovat až moc. Když se podíváš na ten článek, v Něměcku nebo ve Slovinsku mají jiný pravidla pro začátečníky. A účastníkem je i chodec, ne?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MARYO: tak to potom jo, s nulovou tolerancí taky nesouhlasim, i když mám obavy, že v našich končinách by nějáká tolerance měla jinej dopad než by jsme si přály...

To s tou potencionální nebezpečností je to dost vratkej argument, zaprvé jak jsme tu už psali to není zas tak úplně pravda a zadruhé by jsme pak mohli dělat teoretické tabulkové tresty za ožralost na skutru vs. trest za ozralost za volantem soupravy.

Účastník dopravního provozu je prostě účastík dopravního provozu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MOTASH: No tak můžeme si tu nalhávat že voliče (imho drtivou většinu) SSO zajímají nějáký ideály a vůbec jim nejde o populistický pakárny :)
    MARYO
    MARYO --- ---
    ADAMIRA: Přísnou jsem měl na mysli konkrétně tu nulovou toleranci viz http://cestovani.eurozpravy.cz/...kde-v-cizine-toleruji-alkohol-za-volantem-podivejte-se-na-prehled/

Jinej trest kvůli tomu, že i jeho potenciální nebezpečnost je jiná. Když jedeš ožralej na kole, jsi nebezpečnej hlavně sobě. Pro okolí teda taky, ale míň, než když ožralej řídíš cisternu s benzínem nebo když vezeš někoho v sanitce, ale arbitr k tomu nejspíš přihlédne.
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    ADAMIRA: No ještě že nám voličům dokáže někdo vysvětlit co si myslíme :)
    Ten pocit, kdy si uvědomíš, že jsi zapomněl na žárovky ....
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GILHAD: to už je pak o nějáký minimální schopnosti vnímat svět, ale pokud mezi odebráním řp za neplacení alimentů a odebráním řp za dopravní přestupek nevidíš rozdíl, je pro tebe tahle diskuze dál asi zbytečená.

MARYO: btw.: tobě to tady příjde "zbytečně moc přísný"? konkrétně co?

To se pak ale dostáváme ke stejnýmu problému, proč by měl jeden účastník dop. provozu mít jinačí trest než jiný účastník dop. provozu?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MARYO: vzheldem k tomu, co je alfou a omegou většiny voličů SSO a vzhekldem k tomu, na co SSO hraje se tady toho prodiskutovali na téma cyklisti, vysavače a banány až kurevsky málo...
    MARYO
    MARYO --- ---
    Já jsem to četl na víc místech dřív (a klepal si při tom na čelo). Asi to byl špatnej zdroj, neověřoval jsem si to, teď už je mi jasný, že to tak neni. Nejspíš někomu teda ten řidičák sebrali aniž by na to měli právo, nevím. Nicméně s nulovou tolerancí nesouhlasím a na kole obzvlášť, tak jsem se toho Škromacha chtěl trochu zastat, přestože úplně nesouhlasím s tím, co navrhuje. Zkrátka si jen myslím, že to tu máme zbytečně moc přísný a že je to spíš kontraproduktivní. Ale asi nemá cenu to už dál pitvat, o cyklistech toho tady bylo prodiskutováno až zbytečně moc :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MARYO: 1) Škromach je Škromach. To neznamená, že je právní (či jakýkoliv jiný) expert.
    2) Ani dřív to možné nebylo, pokud úředník nebyl debil a účastník řízení si nenechal nasrat na hlavu.
    3) Řidičák při neplacení alimentů je samozřejmě naprostá idiocie a bohužel to možné je.
    MARYO
    MARYO --- ---
    PHAILO: Aha, OK. Tvrdil to asi Škromach :)) a vzal jsem to jako fakt, pokud to tak neni, tak jedině dobře.
    "Senátor považuje za extrémní situaci, kdy cyklisté mohou ve správním řízení přijít o řidičské oprávnění"

Alkohol na kole a řidičák 31.5.2012 (aktu květen 2013) » Magazín spotřebitele
    http://magazinspotrebitele.cz/alkohol-na-kole-a-ridicak-31-5-2012/
    "Trochu matoucí je, že dříve to možné bylo. "

No, ale jako absurdní stačí, že vám seberou řidičák při neplacení alimentů, ale o tom nebyla řeč no.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Petr Mach ocenil projev papeže Františka v EP
    https://www.youtube.com/watch?v=rwYEF_eMpq0&feature=youtu.be
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PISKVOR: To by byl čistě technicistní výklad, který se však při interpretaci právních předpisů opravdu nepoužívá.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PHAILO: Ta carka za (30) bohuzel otevira cestu interpretaci "prestupky jakekoli a taky trestne ciny ridice"
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PISKVOR: Takto:

§ 123a
    Bodovým hodnocením se zajišťuje sledování opakovaného páchání přestupků, jednání, které má znaky přestupku podle jiného právního předpisu[30], nebo trestných činů, spáchaných porušením vybraných povinností stanovených předpisy o provozu na pozemních komunikacích řidičem motorového vozidla nebo že se řidič porušování těchto povinností nedopouští. Přehled jednání spočívajícího v porušení vybraných povinností stanovených předpisy o provozu na pozemních komunikacích a počet bodů za tato jednání je stanoven v příloze k tomuto zákonu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PHAILO: Proto ten smajlik. Ale vazne: fakt body dostavas jen za prestupky spachane jako ridic motoroveho vozidla? Mam matny dojem, ze si nekdo stezoval, ze dostal body i jako cyklista...ale ted to na mobilu nedohledam.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADAMIRA: Například [ PISKVOR @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ] a dál, z kontextu to jasně plyne.

PISKVOR: Když si na kolo dáš majáček, zasahující hlídka zcela jistě zemře smíchy, stejně jako zbytek okolních účastníků silničního provozu. Bude-li jich více než 7, máš na krku obecné ohrožení :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam