• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    WANTON
    WANTON --- ---
    BONGI:

1. Podpořili EU a USA svržení legálně zvoleného UKR prezidenta?
    2. Mají obyvatelé Krymu a východní ukrajiny právo na sebeurčení?
    3. Měli právo na sebeurčení USA v 18. století?

To mne jen tak napadlo, těch otázek se dá vymyslet.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BONGI: chápu, že ti osobní traumata brání vidět situaci nezaujatě...
    ale pokud používáš dvojí metr na základě svých sympatií/antipatií, je diskuse zhruba stejně smysluplná jako diskutovat s jehovistou o Kristu
    BONGI
    BONGI --- ---
    THETAN: Mozna proto, ze s intervenci Ruska a jejich "lobovanim" mam osobni zkusenost, ktera je podstatne horsi, ze zkusenost s NATO a EU.
    A tim "zacit u sebe" mas na mysli, ze kdybych ja osobne se odstehoval, abych nezil ve state, ktery je v EU a NATO, aktivne bych tim prispel, k demokratickemu reseni na Ukrajine?
    A tu a Cervene Karkulce znas?
    BONGI
    BONGI --- ---
    LONESTAR: Tak jinak :
    1. Je Ukrajina suverenim samostanym statem? ... Je!
    2. Garantovalo Rusko spolecne s EU a USA bezpecnost Ukrajiny a jejich hranic vymenou za jaderne odzbrojeni? .. ANO
    3. Je vojenska intervence a anexe uzemi patrici suverenimu statu akceptovatelnym "hajenim geopolitickych zajmu".. NENI
    4. Porusilo Rusko jednostrane tuto smlouvu? ... ANO
    5. Je obhajobou takoveho chovani poukazani na chovani druhe strany jinde? ... NENI

Tim povazuji tento flejm z moji strany za uzavreny.
    THETAN
    THETAN --- ---
    ANARCHY: na náměstích to teďkon jede...
    THETAN
    THETAN --- ---
    BONGI: Já nevim proč pořád řešíš ty Rusáky? To je fakt jak červenej hadr na býka. Obrazně - seš člen EU, NAto, tak začni u sebe. A možná narazíš na příčinu průseru Ukrajina.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BONGI: Rusko podniklo na Ukrajině vojenskou intervenci? Takovou jako třeba USA v Sýrii? to mi nějak uniklo...
    (NEpopírám, že Rusko neoficiálně vojensky (materiálně, a nejspíš i personálně) podporuje jednu stranu občanské války na Ukrajině - ale to opět není nic, co by jiní nedělali už dlouhé roky všude po světě)
    BONGI
    BONGI --- ---
    LONESTAR: Ani USA ani EU na Ukrajine nezasahly vojenskou intervenci. Jestli zasahovaly internim politickym a ekonomickym lobovanim, tak ovsem nepochybuji, ze i Majdan a cele hnuti,bylo stejne tak prolezle agenty Ruska, kteri zde take organizovali svou hru. A nerikej, ze tomu neveris! Ale asi je hranice mezi politickym a ekonomickym "rozesiranim" a vojenskou intervenci, ikdyz je pravda, ze Rusove historicky radeji pouzivaji to druhe.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BONGI: od samého začátku hodnotím postup Ruska jako pragmatický postup velmoci, bránící své geopolitické zájmy... (ano, "je to viz USA" - stejně tak jinde ve světě, ale i na té Ukrajině, hájí svoje zájmy USA)
    a tvrdím, že postup Ruska na Ukrajině za poslední rok byl vždy reakcí na situaci, kterou nezapříčinilo Rusko...
    BONGI
    BONGI --- ---
    GLADILAF: Hmmm, co ti na to odpovedet? Ze je to vulgarni srovnani a ve stejnem drivu se da odpovedet, ze Blesk ma dost odberatelu, ale Svobodni ne dost volicu?
    BONGI
    BONGI --- ---
    LONESTAR: Tak si hlavne uvedom, ze sice mluvis o podpasovkach mych a Otavy, ale sam je pouzivas take bezne - nerikas, zda Rusko dela dobre ci spatne, ale hodnotis EU (rozesrani) a nechas tim ostatni vyvodit, ze Rusko je v podstate v pravu. Je to viz USA.
    Bude tedy ferovy - jak ty konkretne hodnotis pocinani RUSKA?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Sbohem, tady evidentne nemam co delat...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BONGI: ještě ti tam chybí hlavní - Ukrajinu rozesrala EU svým postupem před rokem, a dovedla ji do občanské války...

a se "zvacím dopisem" se dopouštíš stejné podpásovky jako Otava - srovnej ho třeba s kosovským referendem, to bude férovější
    BONGI
    BONGI --- ---
    GLADILAF: No a ted si predstav, ze takhle se to zda vice lidem.
    BONGI
    BONGI --- ---
    Zda se mi to, nebo se tu "Ne pro-rusky a neutralni postoj" vetsinove projevuje :
    1. Vzdyt Rusko nic neudelalo.
    2. Zadna oficielni vojenska intervence nebyla/nebyla dokazana
    3. Anexe Krymu nebyla anexe ale obrana prav obcanu , kteri se vyjadrili v demokratickem referendu ( sakra, co mi jen ta obrana prav a vymozenosti pripomina ... aha zvaci dopis)
    4. Na Majdanu byli fasiste a boj proti fasismu opravnuje k vnejsimu zasahu...

Asi "nejobjektinejsi" bylo : No USA delaji svinstva take ... koneckoncu to aspon bere v uvahu, ze to neni koser.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PHAILO: A proto jsem ohledně ukr nad věcí, podobně jako Svobodní, ani ukr, resp. EU a USA za ukrajinské krize neudělali vždy a vše správně. ;) A tady je ta neutralita, hodnotím jednání obou stran bez fansrismu pro jednu. To neznamená, že jsem pro nebo proti někomu. ;)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    WANTON: Já jsem někde tvrdil, že cokoliv USA udělaly, udělaly vždy správně?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GLADILAF: ano jistě, ve své specifické podobě, proto by na ní měly být IMHO mířeny specifické sankce...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GLADILAF: být čína/saudská arábie v obdobné situaci tak schvaluju obdobné sankce...
    WANTON
    WANTON --- ---
    PHAILO: Neměřit dvojím metrem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam