• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Svržení legálně zvoleného prezidenta Ukrajiny.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PHAILO: Jinak, souhlasil by jsi se mnou, že imperialismus je zlo? Pak se můžeme odpíchnout a diskutovat jednání imperiálních mocností (tj. včetně USA a EU). ;)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: tvrzeni o proruskem smerovani vychodnich ukrajicu mas prosim odkud ?
    Uz jednou jsem se te na to ptal a asi jsi zapomel odpovedet.
    WANTON
    WANTON --- ---
    LONESTAR: jj, už chápu. Jenže tady vznikl ten problém už když RU, Rusko a Polsko měli části Ukrajiny pod svojí mocí. Tam se rozdělilo, kdo je pro koho. Takže nikoho nemůže překvapit že východní Ukrajinci a Rusové jsou pro to, mít dobré vztahy s Ruskem. To není jen o Rusech na východě, ale i o názoru východních Ukrajinců, kteří jsou historicky bohužel proruští.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Jako ze se v EU a USA zije lip, tak svou zivotni urovni podkopavaji ruske snazeni ?
    Nebo ze ted finacne podporuji Ukrajinu aby nezbanrotovala ?

Rekni presne jak EU a USA zapricinila nejake bezpravi a jake praktiky podle tebe pouziva.

Kdyz jsi teda proti tomu imperialismu jsme tedy podle tebe i my jako Cr okupovani USA nebo EU ?
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Nikoliv. Jen nesouhlasím s tím, jak to bezpráví na Ukrajině je řešeno EU a USA (Když pominu jejich vliv na vznik toho bezpráví.). EU a USA používají stejně praktiky, takže já jsem proti oběma. Jsem proti imperialismu. ;)
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Argument "starý x mladý"? :)
    WANTON
    WANTON --- ---
    FRONEMA: Teď to nemohu najít - právo na sebeurčení představil do mezinárodního práva Wilson na konci 1WW, udělalo to bordel, to víme. A tak UN soud korigoval tohle právo, jinak by platilo to moje níže uvedené, že i Brno apod. má právo na sebeurčení a v 60. letech vydal judikát, který stanovil, že právo na celistvost země, jednotu země je nadřazené právu na sebeurčení. Od té doby je mezinárodní právo zase o klacku, jako vždycky bylo, kdo ho má větší, ten určuje, kdo má právo na sebeurčení a kdo ne.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LONESTAR: tyvole a ted si predstav si ze volby v CR dopadaji obvykle tak 49 /51 % temer vzdycky ?

co s tim ted, mame se rozdelit ?
    Jako ze by se vsichni co voli pravici nastehovali do cech a levicaci sli na moravu a rozdelime se ne ?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    WANTON: K podmínkám referenda na Krymu se zdržím vyjádření. Kdyby bylo čisté to kosovské, tak krymské odsoudím, ale takhle jen vidím klasické ovlivňování referend všude, jen je ovlivňuje jiná imperiální mocnost. Btw i to skotské bylo ovlivněné, ta mediální masáž byla brutální. A já jsem proti ovlivňování všude. ;)

Nezlob se na mě, ale celé mi to z tvojí strany připadá jako naprosto ukázkový učebnicový příklad argumentačního klamu typu "a vy zase bijete černochy".
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    WANTON: si nerozumíme - nejde o to, že se Ukrajina neměla oddělit od SSSR, ale o to, že tak různorodý slepenec neměl zůstat jedním státem...
    po celou historii současné Ukrajiny tam volby dopadaly cca 51:49 pro jednu nebo druhou stranu
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: A protoze se stalo jedno bezpravi tak muzi jiny stat pachat dalsi bezpravi ?

Logika - Franta zabil Pepu.
    Franta je vrah, nesouhlasim s tim co udelal, ale proto muze Lojza beztrestne zabit Vaska.

WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Zbytečné invektivy z tvé strany. Koleduješ si, že tvé příspěvky nechám bez povšimnutí.

Kosovo není samostatný stát per se, je uznaný jako samostatný, ale znaky státu jsou problematické - vládnou tam mafie, měnu nemají apod. Referendum bylo až když vyhnali Srby apod. A pak ty nálety na Srbsko.

Mně se nelíbí, že Rusové anektovali Krym, raději bych, aby byli samostatní, z mého pohledu Rusové zneužili právo na sebeurčení. Ale stejně ho zneužila EU a USA s Kosovem. Takže já vidím rozdíly mezi Kosovem a Krymem, ale vidím i výrazné podobnosti. ;) Např. jsem si nevšiml, že by ruské vzdušné síly bombardovaly zbytek Ukrajiny včetně Kyjeva, aby donutili Ukrajince vzdát se Krymu, což se v Srbsku stalo. ;)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: Aha. Jenom kontroli otazka, tobe bylo v 89tem roce min nez 15 ze ? Jenom me zajima jestli si zazil okupaci CR Ruskem.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    WANTON: pravo statu na celistvost zeme? cuze?
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Mám na Ukrajině spoustu známých a kamarádů. Jak mezi západními, tak mezi východními. Což také hodně ovlivňuje můj názor, např. jsem jednomu prozápadnímu z Kyjeva říkal, že EU není tak úplně výhra, že lepší je EFTA, ale on mi řekl, že to pro ně politicky není prosaditelné, že buď EU nebo Rusko. Takže tady zase vidím drobnou chybu Svobodných, že by šla smlouva o volném obchodu. Za prvé by ji EU nenabídla, chtějí vnitřní trh nikoliv volný a za druhé Ukrajina by na to těžko přistoupila. Kdyby ale USA zatlačili, tak by to projít mohlo, proto stále tohle řešení prosazuji a a priori neodmítám.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Medialni masaz a obsazeni parlamentu cizi mocnosti, otevreni asi sesti hlasovacich mistnosti ktere hlidaji vojaci cizi mocnosti a vysledky ktere jsou ocividne zfalsovane (pokud teda nehlasovali kojenci a nejaky ty mrtvi lidi) je trosku rozdil nezda se ti (myslim ze to vychazelo na jeden hlas v jedne hlasovaci mistnisi ze 6 sec) ?

Jeden takovy drobny rozdil - kosovo je dnes samostatny nezavisly stat. Krym je soucasti ruska. Jestli nevidis ten rozdil, tak budes nejlepsi kandidat na stinoveho ministra zahranici za SSO ;-)
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Nic. Stejně jako to kosovské právo na sebeurčení. V ukrajinské krizi přeci nejde o právo, mezinárodní ani přirozené, ale o to, kdo má větší klacek. Imperiální mocnosti bojují o další zemi.

Malý exkurz - právo na sebeurčení dle libertariánů má i Morava, pak Jihomoravský kraj, pak Brno, pak městská část Brna, pak ulice Brna, pak jednotlivý dům, pak jednotlivý byt...Tlučou se zde dvě zásady, právo státu na celistvost země a právo na sebeurčení. Dle mezinárodního práva má právo na celistvost přednost. Jenže mezinárodní právo funguje dle zásady, kdo má větší klacek, ten si určuje, co platí, takže Kosovo mělo právo na sebeurčení, Krym ho nemá.

K podmínkám referenda na Krymu se zdržím vyjádření. Kdyby bylo čisté to kosovské, tak krymské odsoudím, ale takhle jen vidím klasické ovlivňování referend všude, jen je ovlivňuje jiná imperiální mocnost. Btw i to skotské bylo ovlivněné, ta mediální masáž byla brutální. A já jsem proti ovlivňování všude. ;)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OTAVA: podle teto uzasne logiky i Ukrajina ziskala uzemi, ktere v minulosti patrila jinym statum :-)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    WANTON: A to ze je spusta ukrajincu na vychode proruskych vis presne jak ?

Protoze tam se zadne svobodne volby, nebo referendum nikdy nekonalo. Proste prilej rus a rekl ze to je jeho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam