• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    COOLER
    COOLER --- ---
    AXTHEB: čemu nerozumíš na vtipu? bez ohledu na to, že na celym pozemku mam dluh daleko větší :)

Jinak mně se náhodou úvaha Otavy líbila a dal jsem mu za pravdu. Ale tady už je kultura komunikace jako na Majdanu. Ha! někdo mi odpovídá! Nepřítel! Je třeba ho zničit! :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    COOLER: čemu nerozumíš na "poměrnou část státního dluhu"?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    jinak neco na pocteni :

Komparativní výhoda – Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Komparativn%C3%AD_v%C3%BDhoda

Mozna ze kazdy stat je schopen vyrobit cokoliv, ale naklady jsou pak v nekterych oblastech vyrane vyssi nez to umi v jinem state. Takze vnitrne budou vyrabet vsechno ale levneji by to nakoupili v zahranici.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PUPU: jj, už vypadá, že to jakžtakž důstojně končí. :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANYSEK: Malem bych zapomel ze SSO ma taky silne paranoidni kridlo strany.
    Ano, vsichni Zidi se spikli aby mohli potichu vladnout svetu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OMNIHASH: To s temi sankcemi bude platit jen do chvile, kdy Rusko bude mit zajem podilet se na otevrene / globalizovane celosvetove ekonomice ve stejne mire jako doposud (co si budeme povidat, ona ruska ekonomika je pomerne otevrena). Ale Rusko muze byt (a do znacne miry v nekterych oblastech je) sobestacnou zemi. Kurz rublu je vetsine normalnich lidi pro prakticky zivot ukradeny. Ekonomicka izolace Ruska dle meho nazoru v dlouhodobem pohledu spise uskodi - a nikoliv jen Rusku - to spis naopak vnitrne posili, kdyz namisto pohodlnejsiho dovozu zvenci se bude muset preorientovat na vnitrni zdroje. Ano, ten prechod bude mozna na zacatku bolestivejsi, ale nakonec to nejak pujde, oni se preorientuji - moznosti je spousta. Bohuzel dnes je takova doba, ze vsichni funguji s klapkama na ocich a premysli maximalne o tom, co nastane za rok ci dva. Coz se odrazi v tom, ze se dnes vsichni bijou v prsa, jak ze ty sankce skvele zabiraj. Ale co bude za deset ci dvacet let? Takoveto dlouhodobejsi koncepcni uvazovani nejak postradam. Bankrot Ruska v dusledku sankci je dle meho nazoru jen vzdusny zamek - sen, ktery se nikdy nesplni :-)

HAREMHEB: to je tvuj pohled. Ale jiz tu padlo, ze minimalne v pripade Krymu ty snahy o odtrzeni jsou vyrazne starsiho data, rozhodne nejde o modni vystrelek letosni zimy... jenom se naskytla "lepsi" prilezitost.

OTAVA: zarid odtajneni staty utajovanych skutecnosti a tu odpoved mozna dostanes :-) A ze tech utajovanych informaci je sakra velka hromada... ale klidne si dal zij v dojmu, ze ti reprezentatni statu sdeli celou pravdu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    COOLER: muj soused se zase hada se zenou, premyslim, ze bych se k nim naboural a sebral jim jeden pokoj.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: Myslím, že mám na pár metrech ze svého pozemku asi 10M dluh, nechtěl by to někdo anektovat? :D
    THETAN
    THETAN --- ---
    BONGI: To neodporuje, pokud bych poslouchal denně ruskou propagandu a seděl v Moskvě a chatoval na Ruském nyxu a např chodil do pravoslavného kostela.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Takova zajimava myslenka - kdyz Rusko zabralo Ukrajine kus uzemi, nemelo by si tedy odnest i pomernou cast staniho dluhu ?

Ukradli tim nerostne bohatstvi, lidi, budovy, infrastrukturu, dokonce banky, ale statniho dluhu so neodnesli ani korunu.
    COOLER
    COOLER --- ---
    FRONEMA: No to se dalo čekat - tam těch důvodů bylo víc. Spíš jsem zvědavý na Slaný, protože tam naopak důvod nevidím žádný.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OTAVA: copak nevis, ze fasisti z eu maji letecky most az na vychodni frontu a denne tam prileti tuny vyzbroje....
    BONGI
    BONGI --- ---
    THETAN: A opacne.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    THETAN: Kolik zbrani nebo vojaku dodala EU do valky na vychode ?
    Staci zaokrouhlene, nemusis na tank nebo vojaka presne.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OTAVA: jo to me desi. pirati by chteli ozebracit vsechny, kteri trosku vice vydelavaji, tyto existence, ktere si rikaji "Svobodni" zase maji problem s respektovanim a chapanim, ze na uzemi suverenniho, osn a svetem uznaneho statu se nesaha, ba dokonce se nekrade.

pricemz omylaji argumenty, jak kdyz je tiskne rurv.ru .... to mi fakt hlava nebere.... :S
    THETAN
    THETAN --- ---
    Pokud někdo nedokáže kriticky zhodnotit účast západu (resp. začít u sebe, svých politických představitelů a jejich propagandy co ho bezprostředně ovlivňuje), těžko dokáže kriticky zhodnotit Ruskou účast. Potom se tu bavíme o argumentech jako průhledná volební urna na Krymu.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    BONGI: Diskriminace ctenaru jakehokoliv periodika z volicstava SStrany mi prijde neliberarianska.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Malem bych zapomerl na pomerne casto opakovany nazor (krom jine Predsedy Macha) ze ukrajina je umely stat. Co ma tato myslenka znamenat mi nebylo objasneno, ale predpokladam ze navazujici myslenka je ze by teda mela byt zrusena a rozparcelovana sousedy v souladu s historickymi hranicemi.
    BONGI
    BONGI --- ---
    PUPU: Psal jsem o vyzneni, psal jsem, ze se dost vyjasnilo, nicmene porad mi vyzniva "kritika Ruska" jako druhotna pred potrebou a zduraznenim ji "kompenzovat". A jen si vem, kolik toho tady muselo byt receno versus vnimani verejnosti mimo tento klub. Jiste jsou to ctenari Blesku a ti nejsou zajimavi... nejsou?
    JONY
    JONY --- ---
    OTAVA: zrovna bod 2 od "libertariánů" vždy pobaví
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Tady hodne lidi rika :

- jini se dopousti taky zlocinu, takze si Rusko muze delat co chce
    - existuje nejaka sfera zajmu Ruska a tam se Rusku nesmi sahat. A to ani kdyz je to suvvereni stat. Jenom na okraj - nikdo nerika kde ma takova sfera hranice. asi se rozsiruje spolecne s hranicemi ruska.
    - Je jedno co rusko pacha, meli bychom zrusit sankce a nechat Ukrajinu svemu osudu. Ne ze by jsme ji ted nejak vyrazne pomahali, zvlast ve srovannim druhem "pomoci" co odava Rusko. Mimochodem zajimalo by me co by Rusko rikalo kdyby nejaky stat zacal prodavat Ukrajine zbrane - jako suvereni stat suverenimu statu. to by se Ruskove posrali a sami tam lifrujou techniku a lidi. Podle vlastnich ruskych odhadu cca 30 000 vojaku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam