BONGI: Ty jsi neskutečný - např. u smlouvy o výkonu funkce statutárního orgánu se dá do "odměny", tj. mzdy, napsat např. 50k čistého. Kolik je to hrubého a pak superhrubého už si každý může spočítat sám. To, co je v pracovní smlouvě, je rovněž úplně jedno, takže jestli je v platebním výměru uvedeno čistého, hrubého, superhrubého, je to stále platné stanovení mzdy, přičemž náklady zaměstnavatele jsou stále stejné. Odměny, pohyblivá složka mzdy apod. se daní stejně jako superhrubá mzda. Kromě např. cesťáků, které nejsou součástí mzdy. Proto jen idiot, který vlastní společnost a je u ní rovněž zaměstnán, si mzdu vyplácí klasicky a odvádí z ní přes 45 procent na přímých daních. Z každý stovky dá státu cca 45 korun. Idiot.
Napiš mi jednu zemi, kde naše superhrubá není u nich rovnou hrubá mzda.
Zbytek je prokázání tvé naprosté natvrdlosti. Pokud máš pravdu se zestátněním důchodů, okradením důchodců apod., tak ten samý princip platí mutatis mutandis. Tj. i u zrušené nemocenské. Stejné jednání, stejné následky.
Odkud si myslíš, že stát dnes bere prachy na tvůj důchod a důchody dnešních důchodců? Neplatí ho jen tak náhodou dnešní pracující? Nebo si myslíš, že to, co jsi odvedl na sociálním pojištění ze superhrubé mzdy stát někde ukládal a teď tam někam šahá a platí ti z toho důchod?
Dnes platí důchody důchodcům pracující zaměstnanci, za mého systému by platili důchody důchodcům pracující zaměstnanci. Dnes stát důchodcům stanoví důchod, za mého systému by si výši důchodu dohodli rodiče s dětmi, když by se nedohodli, stanovil by jim ho stát podle mezd dětí jako dnes stanovuje alimenty.
Kdo ti platil 230k hrubého měsíčně s takovou natvrdlostí?
DANYSEK: Najdi si definici daně v teorii a pak ji aplikuj na sociální, zdravotní a nemocenské "pojištění". Zajímá tě obsah, nikoliv název. I když nazveš kupní smlouvu darovací, neudělá to z daru koupi!
Vlastním v Plzni polikliniku (7 doktorů), 250 včelstev různě po republice a rozjiždím v Jihlavě bezpečnostní agenturu. Přesto jsem nezaměstnaný. :))) Poliklinika měla minulý rok zisk 25k, předtím byla dva roky ztrátová. U včelstev se mi nedaří, mám velmi nízké výnosy medu, většinou kolem 10kg a méně a to už několik let. Bezpečnostní agentura bude taky asi šul nul, velmi pravděpodobně. Podnikat se musí UMĚT.
DANYSEK:
BONGI: Tak jste si ho navzájem vyhonili, poplácali jste se po zádech a teď začneme myslet, pánové, co vy na to?