WANTON: týjo takhle bipolární vidění světa bych chtěl mít. pražská kavárna nekriticky fandí havlovi, jezdí na kole a má garsonku v novostavbě. jakkoliv se na havla koukám s odstupem, tyhle cancy plusovat nemůžu, a naopak mám tendenci dát ti mínus, přestože byt v novostavbě nevlastním, kouření je mi ukradený, na bio se koukám kriticky (ač tam je to složitější, než jak to vidíš) a vlastně v praze nebydlím.
ale berme to tak, že o plusy a mínusy tolik nejde a trochu vážně předpokládám, že úplně nekriticky se na havla kouká menší výsek společnosti než co je stabilní elektorát svobodných. tudíž je jasné, že se amnestie ukázala jako průšvih apod. - zrovna u toho ti asi nebude nikdo tvrdit, že šlo o optimální řešení, ale to neznamená, že byl havel "nepochopitelný zmrd" jak píšeš.
zbytek těch věcí mi v podstatě žíly netrhá.
ale to jsem tu jen tak na návštěvě, jen mi utekl smysl a praštilo do očí to vidění světa. takže kdo jezdí na kole je dement, památkáři taky, označení bio je fuj a když sis nemohl zapálit na zastávce, bralo ti to osobní svobodu. dobrý.