• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PLANDAK: ...a co kdyz ty zverstva maji svuj puvod v tom, ze v realu se o nazor mistnich nikdo nezajima? :) Viz DANYSEK - Kyjev nemel a nema zajem se mistnich obyvatel na neco ptat. Naopak ma zajem o penize, ktere za pronajem zakladen na Krymu plati Rusko. Je verejne zdokumentovane, ze vetsina skoncila v Kyjeve a ne na Krymu. Aneb prachy na prvnim miste ;-) A ono to kyjevskeho oligarchu ponekud rozhodi, kdyz prijde o penezovod.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    DANYSEK: takze znovu a velmi strucne : takze zverstva co se tam ted deji nas zajimat vubec nemaji? :-D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PLANDAK: takze znovu a jen velmi strucne - nazor obyvatel tam skutecne zijicich nas zajimat vubec nema? :-)
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    DANYSEK: Ne zajimat nas maji GARANCE RF o uzemni celistvosti podepsane pred cca 20 lety. O tom mluvim. Jinak jsem si nevsiml ze by RF puvodni obyvatele nejak kompenzovalo za ty hruzy a genocidu co tam rusove napachali, ani omluvu jsem jeste nevidel. Spis tam vidim pokracovani utlaku a represi ktere tam za "nadvlady" ukrajiny nebyly. Vsak bylo referendum, tak at tatary dodelaj... jj mas pravdu
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PLANDAK: to je sice pekne zabyvat se tim, kdo tam zil pred (pomalu) sto lety... ale v realu, jaky to ma vyznam z pohledu lidi, co tam ziji dnes? Dejiny holt nezmenis - ale podle tebe je teda legitimni nazor dnesnich obyvatel ignorovat jen proto, ze pred sto lety to tam bylo jinak? ;-) Notabene se teda budeme historicky snazit krecovite nastolit poradek "pred Stalinem"? A proc teda pak jen na Krymu, proc ne i jinde? Zakarpatska Rus patrila puvodne k Ceskoslovensku, ne k Ukrajine... ;-) Jen se obavam, ze s timhle pristupem ti mnoho z "dnesni" Ukrajiny coby celistveho uzemi, jehoz uzemni celistvost nema byt popirana jaksi nezbude.

No, jinak zajimave pojeti "demokracie", vskutku velmi zajimave... aneb jak si zduvodnit postoj, ze nazor tamnich obyvatel nas vubec nezajima a vlastne ani (s odvolanim na Stalina) zajimat nemusi ;-) Hlavne ze pozdejsi akt pripojeni Krymu k Ukrajine ze strany Chruscova je ten, co nas zajimat ma, pres nej vlak uz nejede, co?!? :) V cem byl Nikita vic nez Pepca? ;-)
    GOONER
    GOONER --- ---
    jj už to přepsali
    PUPU
    PUPU --- ---
    GOONER: nebylo to mezitim prepsane? ja uz vidim standardni zpravu oznamujici, ze Slovaci jsou drazsi nez Cesi - a beru to jako zajimave a zaroven tezko pochopitelne. ze by se z toho nekdo radoval mi neprijde ;-)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    OTAVA: gut, to jsem si oddech ze tam je neco co jsem minul, taky se tam jasne rika ze NATO je idealni reseni.. ne ze by mela CR z NATO vystoupit (jako tady jiste komando taky obcas predhazuje)

GOONER: asi zapocitali ke slovakum plat Bureše
    PUPU
    PUPU --- ---
    PHAILO: dobra, tak se vykasleme na Dobro a Zlo. jak mi tedy vysvetlis, ze oficialni nazor Svobodnych 'prestante po sobe strilet, sednete si ke stolu a jednejte' je zarputile oznacovan za prorusky postoj a cela hromadka lidi se vyjadruje v pojmech jako 'jste rusti agenti', 'kremlboti' a tak podobne?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANCHEZ: Mea culpa, linkoval jsem cast programu k jinemu tematu,
    ale tady to je :

Politický program | Svobodní
    https://web.svobodni.cz/program/politicky-program#II_1

Zvlast clanek 2 je naprosto v rozporu s tim co tu jede kremelske komando.
    GOONER
    GOONER --- ---
    Tak tohle sem od HN fakt nečekal, vyšli s bombastickým článkem, ve kterém oznamují, že Slováci berou na hodinu průměrně víc jak Češi, přitom čísla, ze kterých vycházejí se netýkají mzdy, ale nákladů na práci. Slováci by se nejspíš měli radovat, jako jim díky povinným odvodům klesá konkurenceschopnost...
    Slováci jsou v práci poprvé v dražší než Češi. Na hodinu stojí o 30 centů víc
    Slováci jsou v práci poprvé v dražší než Češi. Na hodinu stojí o 30 centů víc
    http://byznys.ihned.cz/c1-63776970-slovaci-berou-poprve-v-historii-na-hodinu-vice-nez-cesi
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    OTAVA: muzes to sem hodit znova? nemuzu to najit
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PUPU: Predevsim oficialni Vyjadreni na tohle tema je v primem rozporu se stanoviskem ktere tu zastavji clenove a sympatizanti SSO - linkoval jsem odkaz na jejich program.
    PUPU
    PUPU --- ---
    DANCHEZ: jak se zda, ano. zaznely tu hlasy, ktere se rezolutne dozadovaly oficialniho i neoficialniho vyjadreni na toto tema. v okamziku, kdy vyjadreni nesouhlasilo s jejich nazorem, zaznelo tu docela dost silnych slov.

ja osobne soudim, ze teziste ideji Svobodnych lezi nekde uplne jinde, ale budiz
    PUPU
    PUPU --- ---
    PLANDAK: nekolik detailu. za prve, nebavis se s jednim clovekem, ale s nekolika. za druhe, o historii se muzeme bavit docela dlouho a dostaneme se pouze k prekvapivemu faktu, ze se lidi mezi sebou prali odjakziva a 'pravo' a 'narok' jsou v konfliktech techto formatu velice relativni pojmy. za treti, za smysluplne povazuji ja osobne reseni, ktere ublizi nejmensimu mnozstvi lidi. takove reseni, opet dle meho skromneho nazoru, nezahrnuje rozpoutani valky mezi 'vychodem' a 'zapadem', ackoliv jsou tu lide, kteri si mysli opak.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PLANDAK: Sice tomu taky nerozumím, ale dělba na dobro / zlo je tady podsouvána asi tak třikrát do hodiny.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    je to vubec otazka kterou by tahle pidistrana mela resit?
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    PUPU: Prosim???? Chces mi rict ze ja vidim jednu stranu jako velke zlo??? Paneboze bezte do #$%^&* s tim ze si myslim ze jedna strana je dobra a druha spatna. Obe jsou spatny, a chtel jsi po me abych se podival na historii Krymu. Tak jsem ti cast historie, ktera vysvetluje tyto pohnutky napsal.... Proste rusaci nemaji na Krym zadny zvlastni narok, vyvrazdily ci presunuli puvodni obyvatelstvo. A represe pokracuje dale, po svobodnem referendu dneska konci posledni tatarska televize, kterou rusky urady zakazali a to ani nemluvim o klasickym ruskym mizeni kritiku dnesniho systemu(tudiz pokracovani v represich jak za Stalina). Ale v pohode mysli si dal ze to neni kolonizace a vytvareni obrovske vojenske zakladny....
    PUPU
    PUPU --- ---
    PLANDAK: a ta jednostrannost se projevuje konkretne tak, ze odmitam videt jednu stranu jako bezpravne Velke Zlo? hmm...
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    PUPU: Ne jen poukazuji na jednostranost tvych prispevku a doplnuji je...
    PUPU
    PUPU --- ---
    PLANDAK: to je zajimavy argument. takze mas za to, ze o Krymu meli hlasovat lide, kteri castecne ziji uz tri generace jinde, castecne jsou mrtvi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam