• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: ale mily priteli, ja si prece nikde nestezuji ze se se mnou nikdo nebavi. Neni nad to polemizovat s necim co nikdo nerekl.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Samozrejme - vymluva stiha vymluvu. Protoze je to pohodlne a snadne. Neni to ovsem morlani/
    Co delam do toho ti nic neni, bez urazky. Rekneme ze mam maly provoz o par lidech na opracovani urcite suroviny. Takze zadne socilogicke vyzkumy, poctiva manualni prace.
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: Kamaráde, že se s tebou nikdo nebaví, není způsobeno tím, že by se tvoje nesmyslné argumenty nedaly snadno vyvrátit, je to tím, že ty žádné argumenty slyšet nechceš, protože si je pokaždé svou pokroucenou logikou interpretuješ podle své potřeby. Jak pravil klasik: "Nikdy se nehádejte s blbcem, stáhne vás na svoji úroveň a ubije vás zkušenostmi."
    Možná, že nejsi ve skutečnosti takový idiot a jen tu trollíš, nicméně v obou případech ti dám radši mínus, než abych s tebou ztrácel čas.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: Napiš Zvárovi. Jako místopředsedu si ho zvou do Politického spektra. Tam by to říci mohl. To je dobrý nápad.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: tak oni berou většinou dotace, protože musí brát dotace, když je bere veškerá jejich konkurence - dotace křiví trh.

Co děláš za podnikání?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GORG: Dane platit musus podle zakona.
    O dotace si nemusis pozadat. Plat EU poslance muzes venovat na charitu. Nemusis mit 14 asistentu.

Celkove to je svazane s pristupem k veci. Leader, clovek ktery je vudci a strana ktera je vudci ma nejakou ideau a tu chce prosadit. Dobry leader a strana ktera ma moralni a ideovou silu se takove idee drzi, takovou idu prosazuje a take podle ni zije a udava priklad. Treba Masaryk. Nebo vami tolik vysmivany Havel. Oba zili podle toho cemu verili at uz je to stalo osobni pohodli nebo v pripade Havla svobodu.

Naproti tomu treba takova ODSka a jine mensi strany se chvovaji proste pragmaticky - prosazuji to co je v mode, jejich ciny odporuji jejich idealum, protoze se to zrovan nehodi. Takovi se stanou nevyznamnymi az uplne zmizi.

Moc, moc bych si pral aby nekdo v televizi rekl - jsm clen Svobodnych, celkove jsem od EU inkasoval 10 000 000 Kc dotaci a jsem an to hrdy. Nemam jedinou pochybu ze to by oslovilo davy potencionalnich volicu.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    GORG: Tohle je podle mě čistá demagogie. a tys snad čekal od místního Hrebenara něco jiného?
    GORG
    GORG --- ---
    No podle téhle logiky ale i platíme daně, i když já třeba jsem pro zrušení některých. Je to pokrytectví? :) Mám snad odmítat platit daně (jak někteří opravdu udělali a odmítali platit i po příjezdu ozbrojené jednotky se samopaly) ?
    A odmítat plat a výhody sociálního systému, i když jsem pro reformu?
    Tohle je podle mě čistá demagogie.
    Podle té představy se mají tyhle lidi stát jakýmisi mučedníky-aktivisty stávkující, hladovkující než aby přijali byť jediné Euro.. ostatně samotnou měnu Euro, pokud neuznávají, by tím ani neměli platit.
    Tohle je tak dobré leda do internetové diskuze, ne do reálného světa, kde význam této polemiky žádný nevidím...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Je treba rozlisit dve veci. Jedna je davani na odiv, ze EU nemame radi a nesouhlasime, bojkotovat, verejne odmitat dotace a vsechno tohle. mne to prijde super, ale myslim si ze by to mely delat nejaky jiny obcansky uskupeni nez politicke strany.

Politicke strany existuji kvuli tomu, aby zasahovali do politiky a menili ji. A je ok k tomu pouzivat nastroje, ktere system nabizi. (nebylo by ok vysavat penize jak pise GORG na nepoliticke veci) Nevidim zadnou ctnost v tom, se predem diskvalifikovat z boje, nebo si svazat ruce.
    GORG
    GORG --- ---
    OTAVA: Ty vysoké platy se mi taky nelibí, ale být v situaci poslance EP, tak bych je taky pobíral. A nepřišlo by mi to pokrytecké. Jinou otázkou je, na co bych ty peníze použil? Pokud si za to Mach kupuje drahá auta, kožichy manželce apod., pak by mi to pokrytecké přišlo. O tom jak s těmi penězi Petr Mach nakládá nevím.

Podobně tu bylo téma Pirátů (a myslím i Svobodných), kteří kritizují získávání peněz od státu za výsledek voleb. Peníze ale přijali, a oznámili, že je použijí na obecně prospěšné akce (resp. myslím i nějaký typ kampaní? ale to bývá v dobrém případě provázané)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Ono to uz bylo za komunistu - kdo nekrade, okrada rodinu, kradenim ten komunismus rozvracime zevnitr atd, lidi si proste omlouvali sve nemoralni chovani. Takovych prupovidek bylo mnoho.

Je hezke videt ze tyhle lzi a polopravy jeste nevykorenily a naopak nasly ve Vasi strane novy domov.

Jenom rozvracejte, ja vam na to jdu vydelavat.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Tak dik ze kradete i moje dane - ja eurodotace v podnikani nepouzivam.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OTAVA: Já poctivě čerpám dotace ve včelařství. Takže členové Svobodných dotace neodmítají a využívají, jen jsou pro jejich plošné zrušení. ;)
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: však třeba místopředseda Zvára tuším 15 milionů čerpal - zase svobodné tak nepodceňuj :)
    ale zase za Pajonkem když přišla nějaká agentura, která mu nabízela zařízení dotovaných míst v jeho firmě - na což má normálně nárok, doslova je vypráskal ven :D
    CROME
    CROME --- ---
    "utlak EU" LOL
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: Však já jsem se taky slušně omluvil. Tady jsou jinak hrozní lidé. Víc takových jako jsme my dva :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    á, místní Hrebenar se nám vrátil....
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FRONEMA: Nemela by tedy SSO byt tim padem nejvetsim cerpatlem dotaci ? Proc Vasi clenove dotace odmitaji a nevyuzivaji ?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: V poradku, kazdy minus a urazka od mistnich je jenom dukaz toho ze jsou naprosto neschopni sebereflexe a diskuze.
    Ja jsem se za svuj omyl slusne omluvil, kez by to dokazalo vice uzivatelu.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Jsou dve cesty, kterymi se muzou svobodni ve vztahu k EU vydat.

Prvni je jit prikladem. To znamena, co nejvice s EU nespolupracovat, nevyuzivat jeji zdroje a jeji postupy jak neco zmenit. Znamenalo by to nejen nemit asistenty, ale i nekandidovat, protoze tim ze je Mach MEP UE i castencne legitimizuje. A taky to znamena, ze by se absolutne nic nezmenilo.

Druha moznost je pristoupit na pravidla hry, pouzivat postupy eu, kandidovat a vyuzivat jeji zdroje k tomu, aby se utlak EU snizil, nebo aspon zpomalil jeho narust. Znamena to treba i pouzivat placeni asistentu, protoze poslanec ktery by nebyl podporovan asistenty toho nedokaze tolik, jako poslanec s jejich podporou. Znamena to sanci na to neco ovlivnit.

Ja jsem rada, ze Mach sel cestou cislo dve.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam