• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    WANTON
    WANTON --- ---
    ZARREMGREGARROK: Fronema se snaží krotit tendence Svobodní=libertariáni.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ZARREMGREGARROK: mnohe, svobodni maji v programu duchody, statni skolstvi, socialni system atd atd. mezi libertarianstvim a svobodnejma je velka dira. Oficialne tusim jsou svobodni "klasicky liberalni"
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    FRONEMA: V čem vidíš rozdíl mezi Svobodnými a libertariánstvím?
    Ptám se, protože ho zvenku moc nevidím.
    WANTON
    WANTON --- ---
    GOONER: Navíc ty peníze na asistenty nejsou, že je dostane a může je použít na cokoliv, musí je využít právě a jen na asistenty, proto jiní dělají, že je mají jen naoko, dávají jim minimum a zbytek si nechávají.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ZARREMGREGARROK: jestli chcete resit libertariansky pohled, presunte se prosim do [ Libertarianstvi - Myty o nutnosti statnich zasahu, Laissez Faire ] svobodni se jako strana jako libertarianska neidentifikuje
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    ZARREMGREGARROK: Už tuším, co by mohlo být šedého.
    Hlavní problém bude někde:
    Na dospělého člověka potažmo dítě platí osobní svoboda.
    Na vajíčko/spermii osobní svobody nevztahujeme. (Aspoň doufám. :D)
    Takže někdy mezi těmito body bude potřeba přejít z jednoho právního nahlížení (věc) na druhé (člověk).
    Od kdy považujeme plod/dítě za samostatnou entitu (člověka) zasluhující si vlastní svobodu?
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    [SERVER ERROR]
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    OTAVA: Nicmene v idelanim pripade - ovsem realita idelani neni, by ten s dotaci mel vyhodu, samozdrejme.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: Nesouhlasim. To ze nekdo neni dobry obchodnik, manager nebo je jinak nesikovny z dlouhodobeho pohledu dotace nezachrani. Naopak, na dotace, uplatky, administraci dotaci venuje nemale prostredky, ktere jeste vice oslabi jeho podnikatelske sily. Po nejake dobe penize zmizi a bude na tom hure nez na zacatku.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    WANTON: Co je na otázce potratů šedého?
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: pochop prosím jednoduchou věc, když je nějaký segment trhu dotovaný, sám sebe poškozuje ten, kdo dotace záměrně nečerpá, protože tak dobrovolně dává svým konkurentům výhodu. To nemusí nic měnit na faktu, že sám může být proti dotacím jako takovým, jen prostě nechce, aby z těch prachů měli prospěch všichni, kromě něj.
    Tvrdit, že ten, kdo dotace přijímá, je vlastně schvaluje, je nesmysl. Je prostě rozdíl, mezi Babišem, který dotace čerpá, schvaluje, či dokonce zvyšuje a malým zemědělcem, který by se obešel bez dotací a čerpá je proto, aby měl možnost prodat svoje zboží za cenu srovnatelnou s ostatními zemědělci, kteří dotace pobírají.
    Být to na Petru Machovi, tak žádný europarlament není, on by tam nemusel jezdit a mohl by se věnovat naplno domácí politice. Bohužel europarlament existuje a kdyby ten poslanecký plat nebral Petr Mach, dostal by jej někdo jiný s daleko horšími (pro voliče Svobodných) politickými názory. Pasivní resistenci zkoušeli už čeští poslanci v polovině 19. století, když nejezdili na jednání říšského sněmu a překvapivě to k žádné změně nevedlo. Petr Mach, ani Svobodní jako strana si momentálně nemůžou dovolit ty peníze nevyužít, nemají v zádech miliardáře, který by jim jejich politickou činnost platil.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Nicmene, nosna myslenka je treba zde [ OTAVA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]

k tomu prispevku, co lidi zaujme, co je pokrytectvi a to ze priklady tahnou, debvata neni - protoze tam SSO nema a nemuze nic nabidnout. Misto toho se tu resi kdo je vetsi blbec, to ze clenove SSO pobiraji EU dotace radi a ze GOONER se dokaze bavit s volici jinych stran.
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: a já snad ano? Když se s lidmi bavíš o politice, občas se i dozvíš, koho volili (často, mnohem dřív, než ti to potvrdí). V běžném životě mi je to fakt putna, kdo koho volí nebo jestli volí vůbec.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: Nebude, ja totiz lidi neposuzuji podle toho koho voli.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: já se o nich něco víc dozvěděl v krajských volbách vloni. co řešili před tím, nevím.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: To ze nejsou schopni komunikovat resili SSO jako problem pred tremi lety nebo vice ?
    Od te doby usli velky kus cesty, ovsem na spatnou stranu.
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: já mám ve svém okolí mnoho známých a kamarádů, se kterými se názorově neshodnu, jsou to voliči TOPky, Zelených nebo Socanů a kupodivu jsem schopen se s nimi normálně bavit. Jestli on nebude problém na tvé straně, napadlo tě to někdy? :)
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: taky to tak někdy jako konzervativec vidím. když jsem se jich racionálně ptal na pár věcí, odbyli mě, že jsem jenom troll. oni už jsou totiž alergičtí na jakýkoliv protinázor. v tom vidím velkou slabinu hodně lidí ve svobodných. i když mají pravdu, nejsou schopní komunikovat. zrovna denska mi ale přijdou docela konstruktivní.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    těch shodných znaků s Hrebenarem je fakt čím dál tím více...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: ale do meho oboru plyne dotaci dost, zrovan muj primy konkurent ktery je "o vesnici" vedle dostal nedavno tri mega. Presto se mi vede obchodne lepe nez jemu (teda az na to ze nemam ty tri mega)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GOONER: za tim si stojim, diskuteri kteri podporuji SSO jsou zakopani na svych pozicich a leckdy nejsou schopni sebereflexe ani proti elementarni logice. stejne tak odmitaji jakoukoliv diskuzi, nahrazuji ji urazkami a ostrakizaci oponenta.
    GOONER
    GOONER --- ---
    OTAVA: o pár příspěvků sis stěžoval, že tu není nikdo schopen diskuze, ale ty máš určitě v kapse nějaký vybroušený argument, proč nemám pravdu. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam