• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PUPU: jsi strachem posraný, nemáš důvěru ve vlastní stát, lid a kulturu a místo mozku máš úzce zaměřenou k smrti vystrašenou konvičku .o) (sorry, ale takhle by to vyznělo, kdybych se rozepsal (a určitě bych se zase ptal, zdali syrský křesťan je už v době moderní - narozdíl od ve středověku usazeného syrského muslima).

GILHAD: ok, ale stejně s tím nemohu souhlasit.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    ATOMIKS: Jestli chces prohlaseni stat je sekularni tak uz ho napsali davno: https://web.svobodni.cz/program/otazky-a-odpovedi#A jestli chce nekdo vyjadreni konkretne k Islamu, tak to zminovane je jen rozvedenim obecnych zasad vychazejicich z programu. Predpokladam, ze kdyby chtelo dost lidi vyjadreni k pastafarianum, krestanum, zidum ... tak bude vypracovan oficialni postoj, ktery stejnym zpusobem odrazi zakladni program, takze se bude lisit spis nazvem konkretniho nabozenstvi z konkretniho dotazu, nez faktickym obsahem.

Na druhou stranu kdyz se nekdo pta na konkretni otazku, tak odpoved "vsechno vychazi z programu" ac pravdiva je celkem nic nerikajici a tazatele neuspokoji.
    PUPU
    PUPU --- ---
    ATOMIKS: to je pekny zivotni postoj, ovsem nejak nepocita s tim, ze se objevi vira, ktera 'porusovani zakonu teto zeme' v sobe tak nejak zahrnuje. a ze se zaroven vyskytne nemala skupina lidi, kteri jsou pevne rozhodnuti ji brat vazne. a ze ti lide Ti maji byt usazeni za humny s tim, ze se Te na Tvuj nazor k tomuto uz nikdo ptat nebude, protoze 'bylo rozhodnuto'. nebyt vyse uvedeneho, nemam s tim take zadny problem - at si kazdy vyznava, co je mu libo, ale tahle svoboda pro jineho primo ovlivnuje svobodu moji. a s tim tedy s dovolenim drobet problem mam
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    GILHAD: osobně vycházím z osobního soukromého přesvědčení, že státu a všem jeho obyvatelům je totální hovno po tom, jakou víru kdo vyznává. pokud vyznávání této víry neporušuje zákony země, které - co se vyznání týče - jsou rovnaké pro všechny víry a obyvatele. toto své přesvědčení prohlašuju za svobodomyslné.
    pokud Svobodní se vymezujou proti islámu (ve smyslu článku Postoj Svobdných k islámu (a dejme odtušit, že i k jiným náboženstvím (ale to nikdo neříká))), tak mi to nepřijde svobodomyslné, protože se vymezují jen vůči jedné víře a ještě v této velice podivné době, kdy muslim z velké části pro velkou část společnosti nahradil jakéhokoliv dříve vybraného bubáka. zvlášť pokud nějaké negativní směry - útoky na víru, majetek, život, svobody, důstojnost - omezujeme právě na to jedno náboženství. on i pastafarián může nutit svou ženu chodit deset metrů za ním a ne že ne ... tak pokud Svobodní toto vymezení provozují, tak se imho vzdalují od toho, co sami - alespoň tak, jak já to vnímám - rádi deklarují, se jmenují.
    o to asi tady celé šlo. já nechci, abyste byli obecní a specifický, já chci, abyste dostáli svému jménu. však já taky hledám, koho volit...
    bohužel je to ale s vámi občas hodně těžký, protože míváte sklony nějaký Svobodný názor přeformulovat do názoru jiného (např. článek se samozřejmě netýká jen islámu...) a na jeho základě pak argumentujete. což jednak stěžuje protistraně vůbec nějak argumentovat a jednak děláte strašně černou práci, kdy kdovíjaký názor přeformulujete do názoru sama sobě akceptovatelného. ale ten akceptovatelný názor s tím původním nemá co (mnoho) společného.
    když se vrátíme zpět k tomu Postoji, tak se tady úplně všichni shodujete, že islámu se týká první věta (zákaz ovlivnění šaríou) a zbytek je společný všemu. v tu chvíli se moje svobodomyslné já ptá: proč tedy nenapíšou, že stát je sekulární a víra nesmí ovlivňovat zákony. tečka. ? tím by bylo za mé učiněno zadost a já bych si třeba našel tu pravou stranu.
    bohužel to tak není, což mě třeba osobně dosti vadí. já jsem rád svobodomyslý a nechci aby mou svobodomyslnost někdo využíval ve směru vymezování se vůči jedné skupině obyvatel (od islámu přes ekoteroristy až po sluníčkáře milující pravou pražskou kávu...). proto mám se Svobodnými tento dlouhodobý problém.

jinak problém integrace vidím úplně jinak, ale to je teď jedno...
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: prosimtě, svobodných je tak málo, že hrozí u jakéhokoliv stanoviska strany, že jeden člen změní názor a stanovisko nebude poukazovat na názor většiny. Petr Hampl je hodný a milý pán. Kdyby jeho názory ve straně měli všichni, to by bylo hej. Bohužel je ve straně hodně sluníčkářů, co mířili do TOP09, ale po cestě se zastavili tam, kde je neměl kdo fackovat a řekli si: tady bude ráj :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Ja rikam, ze oficialni linie SSO je neco co uprimne receno neni pravda a nereprezentuje skutecne nazory vetsiny strany. Proto je mi k smichu nejaky dokument na srankach SSO. Dal jsem si tu praci a precetl jsem si cely program SSO a mnohokrat se zde clenove nebo symapatizanti prezentovali nazory v naprostem rozporu s programem vlastni strany.

Proto mi cela ta debata prijde naprosto pokrytecta a poukazuji na Hampa jehoz vykriky nenvisti, raasismu a xenofobie je skutecna tvar a program SSO.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA:vtip je v tom, že říkám to samé, co danchez. jen jsem jinak postavil větu, aby to vypadalo, jako že jsi ten idiot ty. i za předpokladu, že jím nejsi, ta věta dává smysl. takže invalidní nebude. každopádně jeslti se tomu chceš věnovat nějak víc do hloubky, můžeme to probrat v audítku, kde se vysvětlujou vtipy
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    COOLER: je to vlastne takova forma svobodofobie, nebo stranismu :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Velmi vtipne, nicmene logicky naprosto invalidni. Volic nerovna se clen strany.

Ale pravda, dovolavat se ve zdejsim auditku logiky je nanejvyse odvazne.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    DANCHEZ: VV je prosim kdo ?
    COOLER
    COOLER --- ---
    DANCHEZ: špatně. správně je: ať volí Otava kohokoliv, ta strana vždy minimálně jednoho idiota ve svých řadách má :)
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    OTAVA: protoze tvoje oblibeny VVcka nebo co vlastne volis nemaj ve svych radach zadnyho idiota co?
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OTAVA: A jeho FB je oficiální postoj Svobodných v otázce k postoji k Islámu, nebo jen odvádíš řeč?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GILHAD: Sepsal toho hodne, ale perlou je jeho FB.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    COOLER: meles tu neco o jakemsi minimu a volbe mensiho zla, o tom jak nejsou prachy atd. - ciste na zaklade stavu v roce 2015. Tak znovu a jednoduseji - penize JSOU, staci chcit. Nevim, co je na tom k nepochopeni ;-)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OTAVA: On sepsal ten diskutovaný https://web.svobodni.cz/clanky/postoj-svobodnych-k-islamu ? Nebo sepsal nějaký oficiálně publikovaný postoj k syrským křesťanům, že u nich se nevyžaduje, aby u nás dodržovali sekulární stát a rovnost před zákonem? Nebo se jenom snažíš zuby nehty odtáhnout tohle vlákno od původního tématu, abys zamlžil o čem původně byla řeč?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GILHAD: Petr Hampl je clenem SSO, jeho nazory byly podporeny ve vnitrostranickem hlasovani. Take jsou jeho nazory viditelne vice nez zbytek SSO.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    OTAVA: Ten zas imigranty na moři střílet nechce. Zato má patent na tiskací telegraf (a mnohé jiné).

V diskuzi o oficiálním prohlášení Strany Svobodných Občanů o postoji k Islámu je to stejně relevantní. Stejně tak v odbočce k mému postoji k mé osobní sebeobraně při napadení na území ČR.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    GILHAD: ten chce treba immigranty rovne pored zakonem strilet na mori, enbo vracet do valecnych zon.
    COOLER
    COOLER --- ---
    DANYSEK: no o čem bavit se nemáme, protože ty se furt bavíš o něčem jiném. nepsal jsem, že je 12% procent v pořádku. naopak jsem poukazoval na to, co zanemná výraz slova minimum. marně. mezitím už mi bylo do hlavy násilím naroubováno deset dalších názorů, které jsem vůbec neměl. EU jsem nikdy neoslavoval, i na to jsem poukazoval. Jen jsem ti do prdele vysvětloval, kde jsem vzal to číslo. Přestaň mi furt cpát do hlavy myšlenky, které nemám!!! Jestli máš problém v porozumění psaného textu (máš), tak tady vedle názvu audítka je takovej odkaz, kde se můžeš velmi jednoduše zorientovat v tom, kdo na jakou stranu patří. a když ti někdo ze stejného tábora řekne, že plácáš bláboly, neznamená to, že mu máš vysvětlovat, jak je EU špatná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam