ATOMIKS: Skoro se mi zdálo, že jsi navrhoval zavřít kurdy do koncentráků ... tak sorry, no.
Svobodní mají nějaký program (rovnost pohlaví před zákonem, sekulární stát), přijdou lidi a začnou kvílet "ÁÁÁÁ je to moc obecné a vůbec tam není konkrétní postoj k Islámu"
Svobodní sepíšou postoj k Islámu (rovnost pohlaví před zákonem, sekulární stát), přijdou lidi a začnou kvílet "ÁÁÁÁ je to moc konkrétní, vůbec tam nejsou syrští křesťané"
Gilhad upozorní Atomikse na obecný program (rovnost pohlaví před zákonem, sekulární stát), Atomiks získá dojem, že Gilhad tedy chce střílet muslimské imigranty a že u islámu naprosto nehrozí, že by chtěl snad někdo u nás prosazovat šarii (jako v britanii, francii ...), nebo že se tím není třeba zabývat, když se i u nás už najdou tací, kteří to ve jménu Islámu (jehož je to nedílnou součástí) prosazovat chtějí (připomínám, že se tu diskutovalo stanovisko k Islámu, nikoli k uprchlíkům, ekonomickým imigrantům či infiltrátorům ISIS)
A že bez ohledu na to, kolik větví Islámu, pastafariánství, křesťanství či kýho čerta je, tak to stanovisko říká (rovnost pohlaví před zákonem, sekulární stát) ať už s tím konkrétní proud má, či nemá problémy, všem stejně.
Myslím, že pokud ti kteří lidi tu chtějí žít, tak začleňování by mělo být převážně jejich zájmem, pokud zájem chybí, ani Romea nic nezmůže.
A co se vzájemného postřílení týče - při napadení nebudu po útočníkovi chtít vědět, jakého je vyznání, rasy či etnika, ale budu po něm chtít, ať útoku okamžitě zanechá a vyčká příjezdu policie - nepomůže-li vyzvání či nebude-li na něj ani čas, tak tak to holt zkusím zařídit jinými prostředky - já ho nenutil k útoku, kdyby neútočil, nebude mít problém, jeho rozhodnutí. A protože není možné, natož praktické, neřkuli žádoucí, aby měl každý, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu 12 měsíců v roce u sebe funkční policejní doprovod placený z kapes daňových poplatníků, tak očekávám, že mi stát nebude bránit v tom, abych se o svou obranu postaral přiměřenými prostředky na své vlastní náklady sám.