• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    COOLER
    COOLER --- ---
    BONGI: já v tom vidím symbolický akt. ono to psychologicky funguje velmi dobře. to zabezpečení může být třeba jen jako kontroly na hranicích a pro intrudery už to bude znamení, jako že tady to tak lehce nepůjde. je to stejný jako když máš doma ve dveřích obyčejnou fabku, kterou by stejně běžnej zloděj dal jako nic. ale i ten běžnej zloděj půjde radši tam, kde je otevřeno dokořán.
    BONGI
    BONGI --- ---
    COOLER: No obavam se, ze uzavreni hranic je asi fakt reseni, ktere je nakladne, zdlouhave a prinese vic problemu pro bezneho obcana, nez pro ilegaly - tem nevadi ploty, zdi, kordony. Takze pokud se nevyresi proces vraceni, tak to bude spis na zlost.
    COOLER
    COOLER --- ---
    pokud někoho zajímají oficiální čísla, tak tady: http://www.mvcr.cz/...statisticke-zpravy-o-mezinarodni-ochrane-za-jednotlive-mesice-v-roce-2015.aspx

Samozřejmě to nezahrnuje ilegály, kterých se nedá dopočítat. Víme jen, že jich chytnou cca 15 denně. Uzavřené hranice by omezily hlavně tento typ lidí, o kterých nic nevíme.
    BONGI
    BONGI --- ---
    A jentak mimochodem - pokud Unie urci kvoty ale neurci jednotne podminky pro tyto bezence ( a ne podle nejbohatsich zemi jako Nemecko), zustanou ty bohate zeme porad mokrym snem a imigranti budou utikat z chudsich zemi ... kvoty budou zase naprd.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: tak to je skvělá zpráva, znamená to pokles oproti loňskému roku o 80%. jiné číslo vycucané z prstu nemáš? :)
    BONGI
    BONGI --- ---
    OTAVA: No ono spis bezi o ty, kteri u nas byt nechteji, jen tranzituji, ale Nemecko je jako ilegalni neprijme a Madarsko a ostatni je nechteji zpatky. Tech je vic a tady reseni v podstate neni.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: a ted tu o perníkové chaloupce. jestli se kvůli imigrantům podaří zrušit minimální mzda, budu to považovat za fenomenální úspěch :) jednodušší recept nemáš?

ano, jiných minorit jsem si všiml. cílem některých je nás okrádat, ne vraždit.

a proč by si u nás žádali o azyl, když tu vůbec nechtějí být? hrdino. jestli sis nevšiml, jsme pro ně zatím jen tranzitní země. problém s imigrnaty má hlavně německo a další bohaté státy. proto je chtějí umistovat mimo jiné k nám. když bere někdo 4x větší mzdu než občan ČR, tak musí počítat s tím, že to k němu bude táhnout víc lidí. oni si tu větší mzdu chtějí udržet a odpovědnost za to hází na ty, kteří mají prd. proto jsem proti kvótám. ted mi řekni, ve kterém z těch vyspělých států mají menšiny a imigranty rádi a co z toho pramení pro nás, až jich tam bude víc. pokud chceš tahat nějaká čísla, tak se nejdřív podívej třeba na tohle: https://www.youtube.com/watch?v=Q9OHapuhzs4 .... třeba ti pak dojdou souvislosti a chytneš se za nos...... no .... oba stejně víme, že se to nestane.

jestli se chceš ohánět nějakou morálkou - znám spoustu lidí, kteří křičejí v podobných případech úplně stejně - a většinou jsou to ti, co zradí mezi prvníma. mám radši rozumně uvažující lidi než falešný "moralisty"
    NJAL
    NJAL --- ---
    WANTON: Mam pocit, ze nekdo si libertarianismus vyklada jako "nechat si vsechno libit", protoze preci jako libera-todlencto preci nebude nikdo nikoho nijak v nicem omezovat a vsechno mu dovoli :-)
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANCHEZ: Zrovna tohle téma je mezi libertariány dost hraniční otázka, kdy není většina ani na jedné straně. ;)
    WANTON
    WANTON --- ---
    CROME: Odkud bereš, že základem liberalismu (asi myslíš klasického) je svobodný pohyb osob? Klasický liberalismus akcentuje svobodu, libertariánství svobodu vykládá jako vlastnická práva... Nic o žádném volném pohybu osob po jakémkoliv území tam není.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Volny pohyb osob, ale pouze v ramci mestskeho bloku.
    WANTON
    WANTON --- ---
    CROME: Až na to, že otevřené hranice ve stylu Schengenu nejsou libertariánství, takže se nemohli zbavit falešného libertariánství, když to libertariánství vůbec není. :-)))

DANCHEZ: Odkdy je Schengen, popř. otevřené hranice libertariánské? Zlobíš. ;)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Jestli jsem to dobre zaznamenal tak u nas pozadali zatim o azyl 4, slovy ctyri bezenci. Hrdino !
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Normalne bych je VSECHNY co by o to meli zajem prijal, ubytoval a dal jim prechodny pobyt + pracovni vizum a poslal je na pracak, at se snazi (zaroven bych zrusil minimalni mzdu). Az by se situace s Syrii uklidnila, poslal bych je domu, kdo by chtel, at ziska trvaly pobyt, pripadne obcanstvi.

Nevim jestli jsi si toho vsiml, ale mame v CR vyznamne minority Romu, Vietnamcu a ukrajincu a uz jsme prosli dvema velkymi migracnimi vlnami - Balkanske a Ukrajinske.

Tvuj postoj krasne doklada to co vidim na mnoho sympatizantech SSO - chteji maimalni svobodu, ochranu sveho majetku a vyhody,a le kdyz maji pocitit i nejake negativni dusledky pro ne samotne, tak zacnou kricet ze tohle preci neni mozny.

Slusna sbirka moralnich velikanu.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: a asi se nedočkám
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: uz jsi vubec videl nejakyho uprchlika osobne ? debila ze sebe delas akorat ty.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Nemci se k tomu aspon postavili celme, ne jako nas narod zasmradlejch hrdinu kterej ja kazdymu u prdele

Němci nebudou vracet uprchlíky ze Sýrie, o jejich azylu rozhodnou sami - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...pro-uprchliky-v-nauen-p1l-/zahranicni.aspx?c=A150825_072259_zahranicni_san
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: nedělej ze sebe debila a radši napiš ten tvůj návod. furt čekám :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: miliony ?

Refugees of the Syrian Civil War - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Refugees_of_the_Syrian_Civil_War

ok, milion a pul je jich v Turecku, 1,2 v Libanonu, 600 tisic v Jordanu. Do evropy i pres masivni medialni masaz se jich dostane par set tisic - v porovnanim s populaci evropy 400 Mio, je to jak plivnuti do more.

Pade z tebe propaganda a ani si nevyhledas zakladni ingormace. Tak si dej bacha, protoze hodne brzo si pro tebe prijde particka uprchliku (sami silni bohati mladi muzi) a znasilni te jejich velkymi cernymi penisy a nakazi te vsemi temi nemocemi. Nakonec ti nasadi an hlavu burku a budes jejich cubicka.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OTAVA: tys asi nepostřehl, že s tou stranou nemám nic společného. co říká tisková mluvčí je mi u prdele a kdyby bylo na mě, byl bych daleko drsnější. počítám, že by se jednalo o přechodné období a také počítám s tím, že bychom jako stát nebyli jediní - vytvořil by se politický tlak na ostatní státy a konečně by se situace začala řešit. Jestli nesouhlasíš, také je mi to úplně u prdele. psát mi to nemusíš. pokud máš lepší řešení, jak se postarat o miliony uprchlíků, sem s ním. :*
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    COOLER: Porad odbihas vsi silou od tematu. SSO (tedy jejich udajna tiskova mluvci tvdi ze udajne republikove predsednictvo) rika ze mame zrusit schnegen. Vsude uvadim udajne, protoze nevim co presne v podani SSO znamena ze to je pravda a skutecne to tak plati a je to oficialni. A to tedy u strany ktera tvrdi ze pilirem vseho je volny pohyb sluzeb, kapitalu a osob, to je vskutku pikantni.

Tak pojd mi hop, zaklickuj zase od tematu, ukaz jak moc se mistni umi kroutit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam