PUPU: můžeš být v klidu
Petr Hampl
1 hod ·
O půlnoci skončila volba předsedy Svobodných. Petr Mach s přehledem obhájil, na druhém místě skončil další jasně proislámský kandidát Roman Kříž. Dohromady získali 80% hlasů. Já jsem získal 13%.
Těm 75 členům, co mě volili, moc děkuju. A zvlášť děkuju těm, kdo mě veřejně podpořili.
První reakcí je nesmírná úleva. Svobodní už nejsou můj problém. Opakuji prognózu, podle níž v parlamentním volbách v roce 2017 získají méně než 1% a bývalé voliče Svobodných si rozdělí Blok proti islámu a Valentovi Soukromníci. Dál nemám chuť tu stranu komentovat ani se k ní jakkoliv vyjadřovat.
Před chvílí jsem panu předsedovi Machovi oznámil ukončení členství ve straně. Členové drtivou většinou rozhodli o tom, že islám v ČR chtějí a že se naopak "nechtějí dostat do parlamentu hlasy fašistů" (rozuměj lidí, kteří pokládají islám v současné saudské podobě za nebezpečnou totalitní ideologii). A já naprosto souhlasím, že nemá smysl, abych v takové straně setrvával.
Své další plány zveřejním do konce tohoto týdne. Nicméně nebude v nich nic překvapivého. Odpor proti islamizaci, odpor proti evropské i české byrokracii, obhajoba vlastenectví, obhajoba občanských svobod, úcta k pracujícím lidem, odpor proti samozvaným elitám, kopírování úspěšných modelů ze západní Evropy.