• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PUPU: problem je, ze mistni nabidka nejsou prednasky systemovy architektury, ale prispevky na tema PC masterrace/Apple fanboyz, pricemz mira expertstvi je v tom, jak intenzivne kopes za spravnou skupinku. Ostatne lidi s titulama z ekonomie tu bude povicero, ale tezko pretezko se vede odborna diskuze ve chvili, kdy se jeden z X nazorovejch proudu prohlasi za dogmaticky spravnej smer a vyvozujou se z nej ultimatne platny axiomy.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PHAILO: Nevím, jak to napsat úderněji, ale v historii se již mnohokrát stalo, naposledy s UKIP a Brexitem, že komické party změnili podstatně historii. Z minulosti je dobrý příklad Lenin, pak např. Cobden. Asi jsi pesimistický fatalista. :-)

Pak bych upozornil, že je podstatné odlišovat diskuse o tom, co je správné a o tom, co je prosaditelné, aby si někteří posluchači verbálního nebo psaného projevu Svobodného nemyslili, že když zrovna diskutuje o tom, co je správné, že zároveň s tím si tento Svobodný myslí, že je to rovněž prosaditelné. Není.

Co je správné a co je prosaditelné nyní a teď jsou dvě naprosto odlišné věci. Proto v tom asi i někteří posluchači Svobodných mají takoví zmatek, bo znají program a najednou slyší nebo čtou od Svobodného úplně něco jiného, často velmi radikálního. Ono např. důchodový systém se dá umírněně reformovat např. přidáním druhého pilíře apod., to může být v programu, to může být prosaditelné. Správné je však průběžné důchody zrušit.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    BUTTERFLY: Dřív mě Svobodní zajímali, protože jsem zvažoval, že by mohli být reálnou alternativou. Dnes mě zajímají už jen proto, že neustále víc a víc dokazují, jak moc jsem se mýlil a jak moc komickou partou zcela odtrženou od reality se stávají.
    WANTON
    WANTON --- ---
    PUPU: Politika je i a hlavně o ekonomii a právu. Můj přístup k lidem je moje věc.

Bohužel tvoje srovnání pokulhává. ;) Kdyby se ti začátečníci nevyjadřovali k "systemovym architekturam modernich procesoru", tak by jsi měl pravdu. Jenže u práva a ekonomie je to bohužel tak, že se začátečníci dožadují diskuse s pokročilými a odmítají i slušná připomenutí, že na takový level diskuse nemají načteno. A uráží se, že s nimi pokročilí nechtějí argumentovat, bo to pokročilí považují za ztrátu času.

Tak rakouská škola je podstatou libertariánství a jakékoliv pravicové strany, která si neříká pravicová jen z marketingových účelů. Ani se nemusí přihlašovat k libertariánství, ale co bude hlásat bude podstatou libertariánství.

Pokud chce někdo diskutovat na odborné úrovni, ale nemá načteno, tak ať se nediví, že s ním pokročilí nebudou ztrácet čas. Pokud projeví pokoru a soudnost, tak pokročilí jistě rádi vysvětlí cokoliv, odkážou na literaturu, apod. Pak bude jakákoliv diskuse možná, a to i v tomto klubu. Vzdělávejme (i potenciální) voliče Svobodných!

Děkuji.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PHAILO: koukám, že minimálně tebe ano, když ti stojí za to sem lézt něco komentovat.
    PUPU
    PUPU --- ---
    WANTON: upozorneni - nachazis se v diskusnim foru o politicke strane. neni to diskuse o politicke ekonomii ani klub doktorandu FSV UK. Tvoje prispevky jsou sice zajimave, ale nejsem si jist, ze sem vsechny patri - a Tvuj pristup k ostatnim take neni idealni. to je jako bych ja prisel do auditka pro pocitacove zacatecniky a na dotaz 'mam si koupit pccko nebo notebook?' vybalil prednasku o systemovych architekturach modernich procesoru. 'chces vedet, kolik potrebujes pameti? tak si tady nacti tyhle tri bichle a pak se budeme bavit' - dava Ti to smysl? ver tomu, produktem diskuse z me strany by bylo take opravdu hodne odkazu a bylo by to take technicky zcela spravne a pro odbornika i zajimave, ale ve vysledku zcela neuzitecne. mozna bych si pohonil ego, ale vysledkem by bylo, ze by se pulka lidi prestala na cokoliv ptat, zatimco u druhe bych byl za patrne vzdelaneho, nicmene znacne neuzitecneho ichtyla.

hele, ja to znam. take mam tendenci se podelit o nejake ty odborne perly, ktere jsem za to ctvrtstoleti v oboru pochytil. nema to smysl. lidi mimo Tvuj obor to nezajima a nijak neobohati. pozor, nerikam 'dekujeme a uz nepiste', spis zkus prosim rozlisit, co posilat sem a o co se podelit s kolegy v prislusnem vedeckem okruhu. a ne, nedomnivam se, ze pro cleny a priznivce Svobodnych je povinnosti mit nactenou rakouskou skolu a mit doktorat z ekonomie. naprosta vetsina lidi tady nehodla ridit stat, spis premysli, jestli volit konkretni politickou stranu a myslenky, ktere reprezentuje. pokud tedy hodlas diskutovat na urovni tech zminovanych doktorandu, cin tak prosim jinde. tady na to neni to spravne prostredi.

diky
    WANTON
    WANTON --- ---
    Economic Freedom of the World | Cato Institute
    http://www.cato.org/economic-freedom-world
    WANTON
    WANTON --- ---
    DANYSEK: Ano.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    WANTON: a prave proto, ze odmitas diskutovat s dotycnym clovekem jsi sem v reakci na nej napsal dalsich 5 prispevku... :D Proc vubec reagujes? Musis mit vzdy posledni slovo? ;-)
    WANTON: stejnou otazku jde polozit i tobe...
    WANTON
    WANTON --- ---
    ALMAD: Dokud nebudeš mít načteno alespoň základy, tak je diskuse nemožná. To bude spíše má přednáška, kdy se mi u něčeho kousneš a zase bude po diskusi, bo nebudu mít trpělivost vysvětlovat základy.

Jsem si uvědomil, že jsem tu množinu udělal moc malou. Nejen rád doporučím knihy, papery apod., ale i nasměruji, popř. vysvětlím.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OMNIHASH: Tobě záleží na tom, co si o tobě ostatní myslí?
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    WANTON: Pokud člověk nesouhlasí proto, protože nemá načteno, rád doporučím knihy. Pokud člověk s Rakušáky nesouhlasí, bo je hlupák, tak s těma nechci ztrácet čas.

Jak říkám, pomohlo by, kdybys nevysílal falešnou dichotomii, byť tvým názorem. Takhle je totiž vidět, že diskutovat nechceš...takže jo, díky za knížky, beru si z toho tu lepší stránku.

Debatovat o tom ale zjevně nemá cenu.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    WANTON: Na této fotce se snažím být fotografem.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    WANTON: az zacnu mit v 10.000 perlach nyxu alespon polovicni pocet bonmotu co ty, zacnu se vazne strachovat. Cestny skautsky.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OMNIHASH: Jenže mě ta lítost přejde, ale ty obecním blbem zůstaneš napořád.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    WANTON: a ty me bavis. Kazdej mame neco.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OMNIHASH: Je mi tě líto.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    WANTON: neboj, iluzi, ze by se nase vyrokovy logiky protli jinde nez u scitani kladnejch jednocifernejch cisel, netrpim.
    WANTON
    WANTON --- ---
    OMNIHASH: Ty si opravdu myslíš, že jsi inteligentní a jak jsi mne dostal?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    WANTON: well, jestli ti diskuze nevoni, tak nediskutuj, je to proste mily Watsone.

WANTON: pronesl si kravinu, byl z toho usvedcenej, a misto argumentu si spustil nadavky. Bud chlap s kulema, a ne nejaky crybaby, co se urazi, kdyz se mu spoluzaci smejou a nauc se ustat prohru. A nebo nepostuj veci, ktery se daj vyvratit na dvou radkach textu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam