• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBStrana svobodných občanů 1.56% v parlamentních volbách.
    Než získáte přesvědčení jací Svobodní jsou podle toho, co se píše zde v klubu, podívejte se prosím nejdříve jestli diskutující mají se Svobodnými něco společného zde [ FRONEMA @ Strana svobodných občanů 5.24% v eurovolbách. Gratulujeme ]
    rozbalit záhlaví
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    DANCHEZ: která z těch dvou je pls konzervativní a která liberální?
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    DANCHEZ: Proč lituje, že černoprdelnící a gazdík skončí v politice? Pro mě super zpráva.
    COOLER
    COOLER --- ---
    DANCHEZ: proč by se ano domlouvalo s komunisty? by byli dobří blázni. dohodnou se s ods. easy peasy
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    Marketa Sichtarova / fb

Tomuto průzkumu sice moc nevěřím, pokud jde o čísla (tipuju, že nadhodnocuje ANO a podhodnocuje všechny ostatní), ale o trendech dává jasný obrázek:
    1.) Je zas o něco blíž ďábelské koalice ANO + komunisté
    2.) Stále mám pochybnosti o rozumnosti spojení KDU + STAN, já bych do takového rizika nešla. Ale třeba KDU má víc info a ví, co dělá.
    3.) Zato nepochybuji, že by bylo pro obě strany užitečné a velmi pragmatické spojení ODS + Svobodní. Na 10% hranici pro vstup do Sněmovny by dosáhli hravě, Svobodné by okamžitě volilo možná i 3x víc lidí, kteří by se přestali bát, že jejich hlas propadne, a ODS by tak do Sněmovny dostala jediného partnera, se kterým by byla schopna najít společnou řeč, aniž by zcela korumpovala své voliče, protože pouze tyto 2 strany jsou na celé politické scéně pravicové (a liší se jen tím, že jedna je konzervativní a druhá liberální). Bylo by to tedy, myslím, pro OBĚ strany dlouhodobě strategické.

Propad ČSSD potvrdil další průzkum, ANO se přiblížilo sněmovní většině - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...bni-model-pruzkum-cerven-2016-dnn-/domaci.aspx?c=A170619_125922_domaci_hro

souhlasim.. vlastne taky porad vaham jestli SSO nebo ODS, tohle by to krasne vyresilo
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    OTAVA: Aue Uoštomiuej.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    OTAVA: ty jsi fakt retard
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    PAULMUADDIB: a to ani s prispevkama od Rusky ambasady a penezma co jste vytahli z EU pres Machuv plat a jeho X asistentu ? Asi delate neco hodne spatne, podivej se na Zemana.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    When you're going to hlasovat for Svobodní, i když dobře know, they cannot vyhrát.

We Cannot Defeat the Armies of Mordor
    https://www.youtube.com/watch?v=OtovzvPz7uo
    COOLER
    COOLER --- ---
    Tomáš Zdechovský je takový zvláštní. Sám nevím, co si o něm mám myslet. Každopádně co nemá dáno v inteligenci, to dohání aktivitou. Kdyby měl takovej drive Mach, o Zdechovskym byste v životě neslyšeli.

Vybavuje se mi u něj vzpomínka na spolužačku - totálně nejhloupější ze třídy neschopná vlastního úsudku, vyhozená i od maturity, díky čemuž pak škole vyhrožovala její maminka. po 7 letech už na vysoký škole při promoci četla řeč za všechny studenty. My se hanbou propadali, když začla: "Vážená maginificenc..."
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    DANCHEZ: "Je mi jedno, kde svobodní berou peníze na jejich obrovskou kampaň." LOOOOL.
    KYO
    KYO --- ---
    Ted zive na facebooku video ... momentalne mluvi Petr Bystron z AfD.
    PUPU
    PUPU --- ---
    DANCHEZ: neni. jen omezenec. kope za svoje 'krestanske' idealy jak nadseny svazak v padesatych za komunismus a holt to obcas vyzaduje 've jmenu vyssiho dobra' mirne poupravit realitu. nic noveho
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    Podporuje Petr Mach vraždění křesťanů a Islámský stát? - Blog iDNES.cz
    http://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=605995

To je debil
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    OMNIHASH: lol, jasně :D Proto se ty největší hrůzy když selhává přenos matroše zvenku do měst odehrávaj v hustě obydlenejch městech :D

To není o komunismu... vobehnat prahu betonem... do tejdne je tam fakt živo, do dvou tejdnů dost mrtvo...

Zbytek republiky se bez pRahe obejde... a historicky se obešel... ale halt pragocentrismus má svou tradici :D
    GOONER
    GOONER --- ---
    COOLER: proto Svobodní usiluji o to, aby se lidem nechaly peníze, co vydělají a zbytečně se nepřerozdělovalo, pak by k těmhle disproporcím nedocházelo.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    OMNIHASH: V kontextu zeme s prumernym platem 1000 EUR mesicne mi debata prijde velmi srandovni, ale budiz.

1) Pokud nepocitam male lokality typu Temelin, tak nejvyssi prumerna mzda z CR je v Mlade Boleslavi. To je to misto, kde v CR vznikaji ty hodnoty a uspory z rozsahu, na ktere se odvolavas.

2) Resit kdo se ma kde na zaklade "uspory z rozsahu" a "turistiky" mi prijde usmevne, ja treba rad ziju v 30k Pisku kde jsem se narodil, o sve male deti se tam nebojim, lesy vsude okolo atd. A me prijmy vznikaji zejmena ruzne po svete, at uz vzdalene, nebo primo, protoze tam proste priletim. Cosi mi rika, ze v Praze bych se mel hur, protoze bych vydelaval stejne a narostly by mi vydaje, pokud chci bydlet v 2+1 (rozumej dve patra a sklep). Coz je ale uplne burt, protoze za tyden muzu bydlet treba zase v Praze, nebo nekde uplne jinde, kdyz me k tomu ukolnosti donuti a pokud to budu schopen ufinancovat.

3) Ted ruku na srdce, fakt bohaty cesi typicky nezijou v Praze, ale spis nekde mimo ni, pokud jsou vubec v CR. No a pokud jsou v CR, tak prekvapeni, muzou pak resit, jak ve spadove vesnici jejich Southfork Range funguje vyuka.

4) Praha je tez venkov, stred sveta je bud NY-Lon nebo Silicon Valley, vyber si.

5) Vse vyse vyrcene by bylo uprimne burt, kdybys uplne zbytecne a uprimne docela pubertalne nezacal vytahovat ze je text burt, protoze neni o Praze.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: vzhledem k tomu, v jakém jsme audítku, tuším, že všechny místní modely řízení státu možná tak fungují v laboratorních podmínkách, ale ve skutečnosti nikdy nenastanou. beru to tu spíše jako fylozofický kroužek. a z tohoto pohledu mě disproporce mezi tím, co dostávají města a vesnice trochu štvou.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    COOLER: vzhledem k tomu, v jakým jsme auditku, bys mohl tušit, že daně a prosperita jsou dva nezávislý jevy.
    COOLER
    COOLER --- ---
    OMNIHASH: já bych ten venkov zrušil úplně. je to akorát pro zlost. vůbec nechápu, že ještě existuje, když na daních dostává o 2/3 na obyvatele méně než Praha.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MUADDIB: lol, vážně někdo ještě bere vážně tuhle komunstickou dichotomii? Ne, nebyla. Kterýkoliv město bohatne rychejš, než venkov, díky úsporám z rozsahu a jednotkovejm nákladům na obyvatele. Zajistit potřeby ve stejným rozsahu pro milion lidí na pětseti kilákách čtverečních prostě vždycky vyjde levnějš, než když jsou rozesetý po celým kraji.

Jinými slovy, ser na pražáky z vtipů, neb ty na tebe serou už dávno. A hlavně se vyser na teorii o výtváření hodnot, nebo skočníš jako strážce tradičních pořádků. Praha vydělává na turismu nějakejch 50 miliard ročně, jestli hledáš zdroj diskrepance bohatství, tak je tady a ne v nějakejch pochybnejch sídlech firem, nespravedlivýmu přerozdělování daní a pražákách, co vykořisťujou venkov.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    OMNIHASH: popravdě řečeno a neber to nijak osobně... ale ačkoli chápu ignoraci aféry v mšenu a zcela respektuju nechopnost uchopit vidle. Ale bez toho "venkova" co volí ČSSD by voliči libovolné strany v pRahe jezdili pravděpodobně maximálně tak na kolečku... Prachy (a s tím vše související) tam máte zejména a jenom proto, že hodnoty se vytvářejí jinde v republice.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DANCHEZ: nedotklo. Já sem jeden z mála Pražáků, na který se daj napasovat tyhle venkovský stereotypy, Prahu opouštím častějš letecky než po D1, nepoznám ječmen od pšenice a pokud mi někdo dá do ruky vidle, je slušná pravděpodobnost, že si stačím ublížit do půl hodiny. A pravda je, že si o 99% aférkách na venkově nemyslíme nic, protože nás to prostě nezajímá. Problémy školní komise ve Mšenu jsou pro nás stejně podstatný jako kůrovcová nákaza v jižních Andách, a jedinej okamžik, kdy si na venkov vzpomeneme v týhle póze je, když přijdou výsledky voleb a člověk zjistí, že zas na celým východě byla nejvolenější strana ČSSD.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANCHEZ: Nedotklo, jen nikdo nechápe proč to sděluješ v klubu o Svobodných.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam