• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDGUYBojova letadla 1950+
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LONESTAR: No, minimalne ty podveseny bomby naznacujou ze by to mohlo byt o fous inteligentnejsi. Ale tezko rict jestli to ma nejaky vlastni senzory, nebo jen ty bomby upusti kdyz usoudi ze je zhruba nad cilem.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ONDRAP: V-1, nic víc a nic míň...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ONDRAP: Prijde mi ze to "může nést až čtyři střely s plochou dráhou letu" je blbost, clanek na BBC o tom nic nerika a je to na to prilis maly. Jinak tezko rict. Navadeni? Prenost? Schopnost manevrovat? Znovupouzitelnost? Spolehlivost?
    ONDRAP
    ONDRAP --- ---
    Asi jste si vsimli: http://zahranicni.ihned.cz/c1-45837500-iran-vypustil-prvni-bezpilotni-bombarder-nazval-ho-velvyslanec-smrti

(Zapomenem na bulvarni titulek ;) )
    Presto, je to sto let za opicema nebo neni? Asi bude malo informaci, ale treba tady do toho nekdo vidi.
    AMANES23
    AMANES23 --- ---
    HULIK: dik. to druhy je fakt krasavec .)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    AMANES23: Tu prostredni jsem uz nekde videl, ale za boha si nevzpomenu kde. Kazdopadne nic moc dalsich informaci tam nebylo, jen ze to ma byt budouci namorni letadlo a zvazuje se ze by byly soucasne pilotovany a bezpilotni verze.
    AMANES23
    AMANES23 --- ---
    REDGUY: nejaky info o tech dvou strojich na poslednim slajdu vlevo dole?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Presentace Boeingu o budoucnosti F/A-18, F-15 a jejich nastupcu: http://www.boeing.com/farnborough2010/presentation/fas_gss.pdf
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Zda se ze F-16 je i ve triceti sesti letech ve dobre forme:
    Will F-16 embarrass UK in Oman?
    Detaily konfigurace: http://www.dsca.mil/PressReleases/36-b/2010/Oman_10-40.pdf
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    MAZDA: to nevím, každopádně si toho sestřelili sami víc než dost..
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    CZTIBA: Skyraidery?
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    nemohu si odpustit :]

MAZDA
    MAZDA --- ---
    TWISTRABBIT: No, je otázkou, jak to měli nastavené. Jestli tam prostě nebyla defaultní nastavení - přeci jen, na obou stranách byla ruská technika...
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    MAZDA: jak vidíš tak třeba ted když rusko napadlo Gruzii tak to zas tak jednoduchý nebylo...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    MAZDA: No, hodnotu IFF odpovidacu urcite ocenili vietnamsti piloti kdyz proti nim americani zacali pouzivat Combat Tree 8)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    TWISTRABBIT: K tomu jsou IFF odpovídače ;-)
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    imho kamufláž má dle mýho smysl jen v zemích kde je dost homogení krajina - poušt, džungle atd.. jinak to může spíš škodit...

druhá věc, myslím, že největší problém dnešních soubojů je IFF, tedy jestli to co na radaru vidim je moje nebo to mám sejmout...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Trocha propagandy:

Tohle jsou stolni hry (opakuju, _stolni_, cili _papirovy_, nikoliv pocitacovy) na stejne tema jako tenhle klub.
    Ta prvni, Birds of Prey, je dost hardcore, velmi slozita a zabirajici dost casu, v podstate je to papirovej simulator stihacky (IMHO lepsi nez kterejkoliv PC sim co jsem kdy videl). Meritko je sest vterin/tah, ctyri sta stop/hex. Pouze pro otrle, ale stoji za to.
    Zbyly dve jsou vyrazne jednodussi, zhruba receno je to pohled na leteckou valku z pozice planovace misi/pozemniho navodciho, temata jsou vcelku vystizne popsany na obrazcich 8) Meritko minuta na tah, 2.5 mile na hex.

Vsechny tri mam, kdyby se nekdo chtel podivat nebo jeste lepe zahrat, jsem k dispozici povetsinou v Praze na Letny.
    (Coz plati zejmena pro Hulika. Nerikali jsme ze nekdy dame?)

Dalsi podrobnosti na vyzadani (asi spis v poste), nebo po kliknuti na obrazek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam