• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BYDKUNITY 3D
    VONY
    VONY --- ---
    PATRIKSIMA: Držim palec!
    Tady kdyžtak inspirace https://charlesgames.itch.io/beecarbonize
    Stahnul jsem synovi na tablet a hraje se to pěkně.
    BYDK
    BYDK --- ---
    BYDK
    BYDK --- ---
    Ahoj, nemam na to odkaz, tak posilam takto. MAzec. :D

    BYDK
    BYDK --- ---
    Tohle nezni spatne. Teda jestli tomu rozumim dobre.

    Runtime Fee is forward-looking. For Unity Pro & Enterprise, the Runtime Fee does not apply to any games created with any currently supported Unity versions. It only applies to games created with or upgraded to the LTS version releasing in 2024 (currently referred to as the 2023 LTS) or later.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    pro me osobne sice pekny, ze vyhodu zruseneho unity plus (no splash screen) budu mit zdarma, ale...
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Unity announces its revamped pricing model - The Verge
    https://www.theverge.com/2023/9/22/23882768/unity-new-pricing-model-update
    BYDK
    BYDK --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Napodobne. :(
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    BYDK: miniprojektik ktery jsem chtel letos dodelat, po roce fyzicke nemoznosti v nem pokracovat, budu muset pretahnout do neceho jineho, nebo to zahodit... odhodlavam se, ze to zacnu delat znovu v monogame nebo godotu, ale aktualne nemam silu cas ani chut delat cokoli
    BYDK
    BYDK --- ---
    Znate nekdo Fibix engine? Delal ho kamos z Prahy. Pred 10ti lety byl fakt raketa, ale pustil to, protoze Unity a Unreal... a dela jen visualizace... Prijde mi to dost skoda.

    Fibix Studio - Renderings, Videos & Interactive Apps
    http://fibix.eu/
    BYDK
    BYDK --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Redit pry prosel taky nejakou takovou srackou, jako Unity. Kamos uz tam nechodi. Ale nevim o cem to presne bylo. Jinac super, jakoby toho nebylo dost. Jinac osobne ted delam jen do prace a na svuj projekt nemam naladu a to jsem temer pred zverejnenim... po trech letech. :( Zustavas u Unity? Zatim vyckavam....
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    na redditu unitokalypsa stale pokracuje a nejhorsi je to, ze se do toho zapojili ti, co delani her nejmin rozumi, takze hraci :)
    thready na tema "kdo dal pouziva unity, toho budeme bojkotovat, protoze unity je zlo, prejdete na unreal idioti" vznikaji snad kazdych pet minut...
    BYDK
    BYDK --- ---
    PATRIKSIMA: A taky to je per instal per device. Nemaj to poreseny, ani ochranu. Rekaji, ze veri, ze to funguje. TEchnologie ktera neni poradne odzkousena a nemas ani moznost overeni. Proste je to dirave jak cednik.
    BYDK
    BYDK --- ---
    BYDK
    BYDK --- ---
    Podle meho to smrdi tim, ze to schvalne nechaji takhle zlikvidovat a pak to koupi posratej Microsoft. :( Jakoby zachrance.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    PATRIKSIMA: to sice ano, pro premiovky jsou ty poplatky celkem v klidu za predpokladu, ze by to bylo uctovane poctive, ale obecne je to hlavne o tom, ze unity zase jednou ukazalo, jak se jim neda moc verit a spolehat na ne do budoucnosti...
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    Mě by docela zajímalo v tom mobilním segmentu jaké % obsazení mají ty enginy a zda Unity nedosáhlo tak nějak monopolního stavu? Pokud v podstatě ano, tak bych odhadoval, že se bude dít podobná story jako bylo u Windows.
    GORG
    GORG --- ---
    The Unity Disaster Gets WORSE - IronSource And A New Tech Trend
    https://www.youtube.com/watch?v=ZOCTSp_U-KI


    tady koukam jeste nekdo vyhrabal dalsi detaily
    GORG
    GORG --- ---
    New game-engine fees 'unlocking engine for growth' at Unity, as analyst upgrades stock to a buy - MarketWatch
    https://www.marketwatch.com/story/new-fees-unlocking-engine-for-growth-at-unity-analyst-upgrades-to-a-buy-2fb7f846

    tak market analytikove to vidi bullish.. no tak jasne.. potencialne jsou v tom vetsi zisky zejo.. bullish.. otazka, jestli to klapne no.

    Unity ...It Just Keeps Get Worse
    https://www.youtube.com/watch?v=sBXdRNTYlYQ


    aha, to by davalo smysl.. ze ten nakup IronSource je vedl k tomu zlikvidovat jejich konkurenci AppLovin? To je fakt otazka, jestli by takovy krok byl nelegalni

    tldr; pokud prejdete na jejich AD system, tak jim prej odpusti 100% vsech tehle novych poplatku. proste - jako pasivne agresivni vydirani :) Asi na popud IronSource
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    SHIGORBIRDMAN: Četl jsem také něco o tom, že nedávno skoupili nějakou marketingovou firmu nebo tak něco a také zmínku o Automotive? Takže kdo ví?
    Fakt je že už jen dle počtu zaměstnanců je něco špatně ve vedení a že tam zřejmě levá ruka neví co dělá pravá. Když to srovnám s Epyc.
    Jako hodně firem dle mého skončilo naprosto zbytečně a nebo nuceně že na ně zaklekl někdo silnější.

    Jako pokud se mi poštěstí, tak další hru bych asi vyvíjel v Unrealu? Ale vzhledem k tomu jak to dopadlo s mou hrou a jak dlouho jsem se snažil k vývoji her dostat, tak nevím jestli se mi ještě poštěstí. A peníze nemám. Jinak bych určitě chtěl a založil si vlastní malé studio. Tohle byl můj sen už min od 98, kdy mě přestaly hry uspokojovat a chtěl jsem přinést hráčům něco víc a pokud možno i zajímavého a trochu pokud by se poštěstilo originálního. Jako třeba multiplayerovou MMO TD. To měla být fáze 2 té mé první hry, když by se zadařilo.
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    ROLAND: fakt by me zajimalo, co tam delaji...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam