• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HALUCINKAlupénka - psoriáza
    GAF
    GAF --- ---
    HALUCINKA: hele asi takhle - jedná se o nemoc, která má něco společnýho s anistresovým a protizánětlivým hormonem Kortizolem. Takže je téměř zřejmý, že i v uzdravování bude hrát úlohu psychický rozpoložení. A když jeden zabrousí do některých klubů tady na NYXu, kde se řešej duševní a duchovní příčiny nemocí, taky jednomu taky ledacos svitne (když se vyloučí některé ty... ehm... sluníčková rádobymoudra :)
    TERRA
    TERRA --- ---
    Mate nekdo zkusenosti ...nebo vite, ze existuji tzv. "UVB hrebeny" na lecbu lupenky ve vlasech?
    ... konkretne v Sanatoriu v Praze ve Stepanske?resp. drive tak 5 let z5 to tak bylo tam

Zajimalo by me, na jakem principu funguji, diky za pozornost, cau:-)
    GAF
    GAF --- ---
    HALUCINKA
    HALUCINKA --- ---
    GAF:
    vubec jsem o kartalinu neslysela a popravde ted uz se mi lupenka vratila zas do unosnych mezi oproti tomu co sem psala uplne na zacatku.. zustala jen na loktech a ve vlasech (stejne jako to pise TERRA: ) a to resim polytarem, konopnou masti a vyjimecne belosalic (kortikoid), ale to fakt jen kdyz mi to jde treba do obliceje... GAF: jako ale po nejakych zkusenostech mi stejne pripada, ze to ruzny pripravky stejne tolik neovlivni a spis si rikam, ze hraje roli to, jestli jsem v pohode, co jim atd. ale ne ze bych teda uplne vysledovala souvislosti, nekdy je to proste horsi, nekdy lepsi a malokdy mi dojde, proc :)
    GAF
    GAF --- ---
    GINGERCAT: no, to ani teda není hnidopišství. Naprosto Tě chápu :) Co jsem se tak dočetl, tak léky defakto neexistují skoro vůbec. Spíš jenom přípravky a léčiva, který zmírňujou případně až nechávají zmizet příznaky a pomáhají člověku se s tím nějak vyrovnat (a někteří se pak lupénky teda doopravdy zbaví a na tom se podílelo pravděpodobně spousta faktorů od výživy, přes psychiku až po nějaký ty léčiva) ...a pak už babo raď, který drahý přípravek zvolit.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    GAF: já jsem tedy odpověděla pravdivě, kolik jsem JÁ ve své situaci ochotná dát. Ale zrovna u lupénky je to strašně relativní. Kdybych měla ložiska ne schované v hustých vlasech, ale na velmi viditelných místech, budu odpovídat určitě jinak....

PS: a vyložené hnidopišství - za přípravek, který by mi lupénku opravdu vyléčil, bych dala klidně i pětimístnou sumu ;)
    GAF
    GAF --- ---

Za léčbu / přípravek na léčbu jsem ochotná(ý) dát:

11 hlasy od 9 respondentů

GAF
      GAF --- ---
      GINGERCAT: kortikoidy tlumí příznaky a neléčí příčinu, jedním z prostředků jak toho dosahují je oslabování imunitních reakcí (tj. po vysazení se nemoc může často vracet viz. i to co říkáš ty) a zároveň mají kortikoidy velkou řadu slušně nebezpečných vedlejších účinků. Většina z nich se projevuje ale až po delším užívání. Na druhou stranu rychle a většinou spolehlivě zabírají, že zbaví pacienta potíží.

Takže proto se dají (mají) používat jenom na chvíli.
      GINGERCAT
      GINGERCAT --- ---
      PANPOSPA: já netrpím zas až tak ukrutnou fóbií z kortikoidů jako takových, ale moje osobní zkušenost je fakt děsná. Po krátkodobém zlepšení přišlo neuvěřitelné zhoršení, ze kterého jsem se dostávala několik měsíců...
      PANPOSPA
      PANPOSPA --- ---
      GINGERCAT: jo máš pravdu, já sem nevěděl, že je to kortikoid, používám ho jenom minimálně, tak v tom případě nedoproučuji!

cannol přimíchávám do normálního šampónu
      GINGERCAT
      GINGERCAT --- ---
      PANPOSPA: Belosalic bych tedy nikdy nedoporučila. Dostala jsem ho jednou, jako poslušná pacientka jsem si ho začala aplikovat, zabralo to samozřejmě skvěle.... ale po dobrání se mi na hlavě udělala helma z vlastní kůže. Nikdy víc. A kortikoidy se dlouhodobě uživat nedají...

Ten Cannol používáš jak? Napatlat na hlavu, nechat působit a umýt?
      GINGERCAT
      GINGERCAT --- ---
      TERRA: taky ji mám "jen" ve vlasech a jsem za to opravdu ráda. Tedy ne ráda, že mám lupénku, ale že je to jen ve vlasech, kde se to schová. Obávám se, že rozuzlení, proč ji máš jen tam, kde ji máš, ti asi nikdo nedá, ale zase upřímně - nedovedu si na svém těle představit lepší místo, kde ji mít, když už ji člověk má :-)
      Vřele doporučuju dehtové šampony - Polytar (ten má bohužel dlouhodobý výpadek ve výrobě, ale měl by být zase po Novém roce nebo tak nějak...), já teď kupuju přes internet z UK ekvivalentní Capasal Capasal
      PANPOSPA
      PANPOSPA --- ---
      TERRA: ahoj, těžko říct proč zrovna jenom ve vlasech, každýmu se to tvoří jinde, kažopádně ti můžu doporučit belosalic, cannol a samozřejmě taky šampóny s konopím
      TERRA
      TERRA --- ---
      Nutno dodat, ze kourim...cigarety.
      a kdyz jsem nekourila, tak jsem to tak taky mela, myslim:o
      TERRA
      TERRA --- ---
      Aaaahoooooj
      lidi, máte někdo ponětí nebo tušení, nebo víte snad, proč se mi lupénka tvoří jen ve vlasech??

Jsem z toho uplně zoufalá fakt, nehledám ani tak léčbu (kterou bych rozhodně nepohrdla), jako rozuzlení otázky proč jen na tom místě...:-o(

Předem díky za jakoukioliv snahu, info, přečtení, pozornost!: )
      GAF
      GAF --- ---
      GAF
      GAF --- ---
      Ahoj lidi, už jste někdo zkoušel Kartalin? Nějaký zkušenosti? Je zajímavý, že to neni lék, ale prodává se to normálně po lékárnách.

Brácha to užíval a dneska už lupénku nemá.
      KATTY1987
      KATTY1987 --- ---
      Nesnasim kortikoidy, ale neni nyni jine cesty:( nema nekdo prosim volny krem elocom. Doktorka ma volny termin az v srpnu. Coz asi nedam a ambulance je na cely den:( na odmene bychom se domluvili diiiky moc!!! Praha
      PANPOSPA
      PANPOSPA --- ---
      Já sem šel tuhle zimu do sebe a přineslo to výsledky. Měl sem menší ložiska na loktech, břichu, kolenech a ve vlasech. Začal očistou zevnitř - pitím aloe vera, pokračoval sem koupelema v mořské soli (stačí ta nejlevnější jednou, max dvakrát tejdně) a všechna ložiska sem denně mazal konopnou mastí (samozřejmě domací :)). Do toho pohyb, zdravá strava a žádnej stres. Alkohol ani drogy sem neomezil.

Dneska už mám jenom miniaturní ložiska na loktech, která tam mám ale asi 7 let, takže sem si na ně zvykl :)
      KATTY1987 - podepisuju v plném rozsahu! kliniku nebrat, je to v nás...
      MOSQUITKA
      MOSQUITKA --- ---
      KATTY1987: :) dekuju to zkusim, ale je fakt, ze ja moc resim jak na me koukaj a moc me to sere asi bych potrebovala vycistit hlavu..neresit sracky a bejt nad veci..:)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam