• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HALUCINKAlupénka - psoriáza
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    PIERDUS: jak delas domaci klistyr? mam v planu to nahradit http://zivotni-energie.cz/sankhapraksalana-varisara.html
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    SPRAVNAK: není zač!:)

Jinak já mám dole už necelých 10 kg. Čaje z eBay došly teprve nedávno, takže nedovedu posoudit efekt (světlice chutná fajn, jílm se dá taky přežít). Každopádně dva měsíce bez masa hodnotím pozitivně, energie je více, cítím se lépe. Ráno si dělám na snídani smoothies drinky (ovoce + mrkev), předtím hned co vstanu, tak ten jílm. Pečivo jsem taky odstranil a když už, tak jen celozrný chleba. Obědy v ReBiu. První měsíc se ložiska pomalu ztrácely, ale nebyl jsem ještě na tom proplachu střev a u chiropraktika. V tom vidím zásadní brzdu. Už se nato konečně musím hecnout:) Zprvu jsem si dal 3x každý den domácí klistýr a to se pak člověk taky cítí fajn. Ale pak jsem se nato vykašlal. Teď zkouším znovu. Masti z olivového a arašídového oleje dělají na ložiscích docela šupiny, nutká mě to to škrábat. Opět zase vítězí lenost a po týdnu mazání každý den už vynechávám, protože je to otrava. Zkoušel jsem i proplachy hlavy Listerinem. Po týdnu lahvička došla a nevím, jestli byl nějaký efekt. Kortikoidní mast na obličej zatím vysadit nejde, max. na tři dny a pak musím promazat znovu, jinak je to peklo (klasicky půlkruh na čele u vlasů).

Pro všechny: držte se, je to zkouška vůle a i když se to nepovede napoprvé, nevadí, třeba to napodruhé nebo napotřetí zvládnem!:)
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    jestli budete objednávat ty byliny z ebay tak se klidně přidám.
    SPRAVNAK
    SPRAVNAK --- ---
    já taky jedu tuhle dietu od Pagana teď asi 10 dní, ale jelikož jsem notář, tak si nezvládám odpustit pivo, což asi není úplně optimální:) nicméně trochu jsem zhubnul taky a zdá se mi, že mám i některý ty ložiska menší. ale to může být asi taky počasím a nebo tím, že v poslední době jsem měl celkem pohodový období. každopádně se cítím celkově mnohem líp.
    včera mi přišla ta světlice barvířská, tak jsem jí začal pít a výhoda je, že mi to fakt chutná.
    mast používám pořád http://www.sleky.cz/dr-michaels-mast-na-lupenku-250g (na tu nedám dopustit) + přes den domázávám ganjovkou. ale v knize píšou, že masti jsou prostě jen doplňkovou částí, jelikož neřeší tu hlavní příčinu.

každopádně zkouším dál a budu informovat, ta kniha celkově je strašně zajímavá a myslím si, že hodně z těch příčin vzniku lupénky na mě úplně sedělo... takže bych řekl, že mi to docela otevřelo oči.

takže jsem chtěl Pierdusovi poděkovat ;]
    YORKIS
    YORKIS --- ---
    Nyní to bude měsíc, co se snažím držet dietu podle Pagana.Mám taky 5kg dole, ale lupena drží. Piju čaj ze světlice /Kottas/ a žvýkám kůru jilmu, ale asi to nebude to pravé. Může mi někdo poradit,jak objednat a zaplatit prášek - nebo se budu podílet na poštovném, pokud by si někdo objednával. Čím nahrazujete mastě, o kterých P. píše?
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    včera odzkoušena pasta ze syrovátky, doporučuju!
    a dnes jsem si koupil tohle, tak jsem zvědav... https://www.lush.co.uk/content/view/8972
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    Zkoušel jste někdo koupele v syrovátce? Matně si pamatuju, že na začátku, v dětství mě v tom máma máchala.
    Lupenka a ekzémy - BioAmálka - Vaše cesta ke zdraví
    http://www.bioamalka.cz/reseni-neduhu/lupenka-a-ekzemy/
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    Jinak za mně totálně doporučuju lázně Podhájska na SK. Jeli jsem tam jen jako doprovod s rodičema přítelkyně bez žádných očekávání a fungovalo to skoro až zázračně. Rozhodně zkuste - ceny jsou tam ok, možností ubytování kvanta a my tam byli necelý týden a žil jsem z toho bez lupénky skoro rok.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    IGRAQ: tyhle sezónní výkyvy tak popisuje Pagano taky. Pak dej vědět. Já mám po měsíci 5 kg dole, některá ložiska začínají od středu mizet (tak jak popisuje Pagano). Ale výplach střev bude až za týden a bylinky dozazí za dva týdny, takže hlavní posun očekávám za 1-2 měsíce.
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    PIERDUS: Dík za tip, vyzkouším. Mě pořád vrtá hlavou jestli se dá nějak ovlivnit "hormonální" spouštěče, protože se mi pravidelně lupenka horší (a to brutálně) na podzim a jaře - a tím to imho není tolik o stravě nebo stresu.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    PIERDUS: objednáno z ebay:

Safflower Tea Beauty Maintenance Activating Blood 50g New Free Shipping | eBay
    http://www.ebay.com/itm/180863919300?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
    Slippery Elm Bark Powder Spell Herb 1 oz Wicca Pagan | eBay
    http://www.ebay.com/itm/200454818366?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    sháním:

- světlice barvířská
    - prášek kůry jílmu červeného

/kdybyste někdo věděl, kde se to dá sehnat, budu vděčný, děkuju
    SPRAVNAK
    SPRAVNAK --- ---
    me na lupenku docela pomaha australsky trojboj dr. Michaelse. ale je to tak ze ji spis pohodove drzim pod kontrolou.
    objevilo se mi to asi pred rokem, ale mame to v rodine takze potom, co me to zezacatku docela prekvapilo a mel jsem to osklive(cca 3 mesice), tak jsem vzapeti prave sahl na radu pribuzne se stejnym problemem prave po tom Michaelsovi + pres den primazavam ganja masti. od te doby uz me to nejak moc neomezuje, ale jakmile vysadim, tak se to hned zhorsuje.
    proto si knihu klidne koupim a prectu, zaprve nikde jsem moc nedohledal nejake komplet info a za druhe cena knihy je ve srovnani s tou kurou nic.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GAF: Přesně tak, ať si každý najde/zkusí to své. Tak mě napadlo při čtení toho tvého příspěvku, jestli ta kniha, kterou jsem tady s radostí doporučil ostatním, nepůsobí jako něco "šamanského a nepodloženého". Osobně na zázračné bylinky nevěřím a kouzla taky ne. Ověm díky tomu, že Dr. Pagano, který je autorem té knihy, je chiropraktik, v bibliografii se odkazuje na téměr 50 odborných knih a studií, které stvrzují jeho poznatky a opírá se o věděcké výzkumy, tak nemám vůbec pocit, že by se jednalo o nějaké střelby to tmy. Jeho argumenty jsou podloženy 40 letou praxí. U čtení té knihy proste ve všem stojí pevně na zemi a konečně mám pocit, že jsem tu nemoc pochopil, našel jsem v ní sebe a své chyby a řešení, jak to změnit.

Řada lidí se spokojí s tím, že lupénka je dedičná a neléčitelná. Řadu jet jsem to takto všem říkal a plně tuto skutečnost přijal. Ale ve knize se o těch genetických předpokladech dozvíte trochu více. Já jsem tam našel společné body u mé mamky a babičky, které ovšem lupénku nemají, ale trpí podobnými autoimunitními nemocemi.

PIPENA: To rád slyším:) Já už knihu koupil 3x:) Jednu jsem dal mamce, protože je tam řada informací i pro ne-lupénkáře a jednu jsem daroval kamarádovi (také nemá lupénku), který si jí prolistval a zaujala ho. Dej určitě vědět, jak na tebe zapůsobila.
    PIPENA
    PIPENA --- ---
    Vzhledem k faktu, že už jednou mě z nejhoršího ataku lupénky vyléčila pouze acidobazická dieta, nemám důvod se domnívat, že to nefunguje. Co doktoři léčili marně roky, uprava jídelníčku zvládla za tři měsíce... Navíc investice 233,- Kč do knihy je asi za celou mou psoriatickou minulost tou nejmenší položkou, jakou bych investovala. Kniha objednána, doufám, že se v ní dočtu i něco nového, v každém případě je fajn, že jsou v ní fakta pohromadě a člověk nemusí vysedávat hodiny u compu a prohlodávat se informacemi, které si navíc v mnoha případech i protiřečí
    GAF
    GAF --- ---
    Nerad bych házel špínu na doktory jako takový, když mam zápal plic, tak pudu radši za doktorem než zkoušet neověřený bylinky od Dr. Šmajchlzázrakoviče a čekat dva měsíce, jestli v těch zhoršujících se bolestech náhodou nevykvete nějaký léčení...

Ale myšlenkovej pochod: "Řekla to autorita v oboru, že to neni možný, tak to prostě nejde." je padlej na hlavu. To bychom neměli elektřinu, letadla těžší než vzduch, žili bychom na placatý Zemi a podobný nesmysly. Ostatně je to klišé mezi lidma starý už tisíce let ^^

A když si člověk v době internetu o to častěji může přečíst, dozvědět se, uslyšet, jak se někde někdo "zázračně" z něčeho vyléčil sám od sebe, ačkoliv ho lékaři už dávno "odepsali" tak tim spíš. Příběh dotyčných osob má většinou stejný znaky jako u ostatních "zázračných vyléčení". Dotyčná osoba se o svůj stav zajímala, nacházela si různý informace a nějakym zásadnějšim způsobem změnila styl života v závislosti na nabytých informacích, doporučeních + vlastní intuici.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    PIERDUS: na mínusy ser... věřim tomu, že u každýho je lupénka způsobena něčim jinym a co pomohlo jednomu, nemusí pomoct druhému, ale důležité je to zkoušet léčit zevnitř - najít příčinu a zbavit se jí ;)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    GINGERCAT: Třeba změníš názor. Do té doby s klidem mínuskujte.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    CATCHA: dobře, tak opravuji: v současné době nevyléčitelné.
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    Nikdo tady nemluví o zázraku,ale držet pod kontrolou mě už taky nebaví.A taky to nefunguje pořád,že?Takže zkusit něco,co dává smysl,mě zajímá a rozhodně to zkusím.Dáme si vědět za pár měsíců:)

GINGERCAT: myslím,že je velice nesmyslné tvrdit,že je něco nevyléčitelné:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam