• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HALUCINKAlupénka - psoriáza
    MEURSAULT
    MEURSAULT --- ---
    14 dni co jsem zacal dietu (upravil jsem stravu, zatim zadny klystyr, zadne bylinky k tomu jsem se jeste nepropracoval), stav lupenky se nezmenil.

Neni to uplne snadne na psychiku, casto bojuji s hladem, mam chut na pecivo, na sladke, na pivo...
    Nove prispevky Yorkise a Pierduse jsou povzbuzujici takze pokusim se vytrvat.
    YORKIS
    YORKIS --- ---
    Hlásím zlepšení, už mám jen malé flíčky v místech, kde byla lupenka nejhorší, bohužel se zlepšením začínám hřešit a dietu porušuji. Doufám, že se mi to nevymstí. Za týden jedu k moři, doufám, že i to pomůže.
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    YORKIS: tímto ti děkuju za tipy, které jsme pořešili přes mail (napsal jsem je níže)
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    u mě za poslední dva týdny výrazné zlepšení, tak 20%, kombinuju a zkouším co se dá, takže nevím přesně, co to může být, nicméně:

- začal jsem pravidelně brát lecitin (granulovaný, lednu lžíci denně)
    - začal jsem brát lněnou vlákninu detoxikace
    - začal jsem pít ovocné šťávy Limeňa
    - začal jsem se mazat konopnou mastí (domácí výroba) na bázi kokosového oleje
    - sprchový gel používám od Alverde (kupováno v DM)
    - šampón kombinuju Neutrogenu a Kertyol, Kelual (obojí od Ducray)
    - pravidelně piju světlici a jílm červený
    - omezil jsem pečivo na minimum
    - maso nejím vůbec (max. jednou za měsíc kuřecí)
    - sem tam klistýr, tak 3x do měsíce
    - teď jsem ještě přibral každý den Pupalku a brutnák
    - vitamín C (1000mg)
    - chrom tablety - snižuje chuťe na sladké

Tož tak. Nálada je díky tomu zlepšení taky fajn. Každý den s obdivem sleduju ložiska, jak se postupně zevnitř léčí a objevuje se normální kůže. Takto to popisoval i Pagano.

IGRAQ: kolem té knihy chodím jako kolem horké kaše, asi konečně pořídím a přečtu, díky za tip
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    já jsem v polovině (tzn 1 měsíc 5 dnů v týdnu koupání+slunění, zbývá 1 další měsíc 3xtýdně) léčby v prosanum, mezitím jednou v podhajské. vypadám jak černoch, ale lupénka je skoro fuč, když to bereme na ty procenta tak třeba 95. Dieta nic moc, omezuju sladkosti a hodně piju, snažím se o víc zeleniny, ze zakázané spíš omezuju než eliminuju. Jinak o hodně víc než Pagano mě teď nadchla tahle kniha http://www.melvil.cz/kniha-jidlo-na-prvnim-miste, která mě psychologicky dokázala více namotivovat v tom, co nejíst protože člověku vysvětlí proč to nejíst :)
    CATCHA
    CATCHA --- ---
    GOBERS: a co bys teda rád řešil? máš nějaký jiný tip?

Jinak já jsem přestala jíst rajčata,papriky,lilek a brambory.(mé skoro nejoblíbenější potraviny).Mažu se arganovým olejem.Nechala jsem si ho dovést z Maroka,tam se dá sehnat za pětinu ceny než tady. A lupénka se zlepšila.Obličej se uklidnil.Ale je to teda teprve týden,co mám olej.A 2 měsíce,co nejím ty 4 věci:)Jako když mi dá babička polévku,ve které je brambor,tak jí sním:)Ale prostě si to už sama do jídla nedám.
    TYRKYS2
    TYRKYS2 --- ---
    GOBERS: Jak si neděláš obden klystýr, nemáš tu co dělat :-D
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Hele... a je to tady akrát Pagano-sektička, nebo se tu taky řeší něco jiného?
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    Sháním lupénkáře z Brna, na pokec. Pokud nás bude víc, tím lépe. Mám tady jednu knihu od Pagana navíc. Mohu předat třeba za stopade. Chtěl bych zavést pravidelné srazy.

Přidal by se někdo?
    MEURSAULT
    MEURSAULT --- ---
    Ahoj,

26 let mam lupenku, zit se s tim da, ale v posledni dobe se nepekne zhorsuje, tak si rikam, ze taky zkusim neco zmenit.

Pravdou je, ze zivotni styl je, 2x denne kafe, temer kazdy den vinko, obcas nejaka hospoda pivko, smazena jidla, orisky, chipsy, sladke, hodne pecivo, cas od casu cigarko... Zkousim zmenu, pred tydnem jsem prestal pit kafe, alkohol, tabak, nejim sladkym, smazeny (krome medu), zatim to jde, zatim... S jidlem to je horsi ponevadz resim co mam jist, treba vcera jsem mel hromadu kus kusu a zjistil, ze je to vlastne krupice ze psenice... Knihu od Pagana nemam, ale neco jsem vycetl z internetu a myslim si, ze ta dieta za pokus to stoji. je mi celkem jasne co nejsist, ale pokud budete mit nekdo typ na jidelnicek, zejmena co si clovek muze dovolit jist v teto diete tak prosim hodte to sem.

Preju vsem hodne sil, vytrvalosti a stesti a cas od casu sem hodim nejaky info jestli se projevilo zlepseni.

Zdar
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    YORKIS: 50% je skvele! Jen tak dal!
    YORKIS
    YORKIS --- ---
    3 měsíce se snažím stravovat podle Pagana, hodně zeleniny, ovoce, žádný cukr, drůbeží maso o víkendu, 1 sklenka vína týdně, jím sýry, jogurty - to si neodepřu, místo sladkostí jen med a fíky, kafe bez kofeinu
    zlepšení lupenky o 50%, 8 kg dole
    1x týdně dělám koupel s mořskou solí, promasťuji bambuckým máslem, olejíčky a tělovými mléky, to střídám, večer spíš mast a oleje, ráno jen lehčí mléko nebo ambiderman,
    hydrocolon ani chiropraktik nebylo, občas klystýr doma
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    PIERDUS: update:

- 3 mesíce změna stravy, né úplně ortodox vegetarian, ale maso sem tam dám (pouze kuřecí)
    - 14 kg dole
    - cítím se lépe fyzicky
    - lupénka stále stejná, bez efektu
    - hydro colon a chiropraktické vyšetření páteře neproběhlo, takže bez toho to nepůjde
    - kdo to chcete zkusit, tak asi rovnou jak píše Pagano, začněte s Hydro Colonem, já už se teda hecnu
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    U mně sankhapraksalana proběhla celkem ok, největší oser bylo pít tu hromadu slane hnusné vody, ale výsledky (vnitřně) celkem fajn. Obličej mažu tak dvakrát týdně belodermem, tělo střídavě krém z Lush z ovesných vloček, dvakrát třikrát týdně dělaným kortikoidem. Přijde mi, že zlepšení je ale přímo úměrné dvěma relativně jednoduchým a nesouvisejícím faktorům - množství spánku a vypité vody. Naopak, cítím že je zle jednoduše tím že mě lupenka začne svědet po sladkostech. Co se týče diety snažím se maximálně omezovat pšenici, červené maso, alkohol a jíst mnohem více zeleniny. Není místo chiropraktika lepší zvolit fyzioterapeuta?
    YORKIS
    YORKIS --- ---
    U nás hydrocolon není, nejblíže Praha, jednou týdně dělám klystýr doma, chiropraktika neznám, může to dělat i masér?
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    YORKIS: Na obličej musím cca 2-3x týdně, jinak se to rozjede. Hydro colon a chiropraktika máš za sebou?
    YORKIS
    YORKIS --- ---
    6.týden na dietě, 6kg dole, ale zatím žádné změny na kůži. V neděli "šanka" celkem úspěšná dle návodu na zdraví a-z. Používáte kortikoidní masti při dietě?
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    IGRAQ: v lékarně koupíš irigační sadu za pár korun http://www.dinarin.cz/Irigator-klystyr-ZSZ.html
    IGRAQ
    IGRAQ --- ---
    PIERDUS: jak delas domaci klistyr? mam v planu to nahradit http://zivotni-energie.cz/sankhapraksalana-varisara.html
    PIERDUS
    PIERDUS --- ---
    SPRAVNAK: není zač!:)

Jinak já mám dole už necelých 10 kg. Čaje z eBay došly teprve nedávno, takže nedovedu posoudit efekt (světlice chutná fajn, jílm se dá taky přežít). Každopádně dva měsíce bez masa hodnotím pozitivně, energie je více, cítím se lépe. Ráno si dělám na snídani smoothies drinky (ovoce + mrkev), předtím hned co vstanu, tak ten jílm. Pečivo jsem taky odstranil a když už, tak jen celozrný chleba. Obědy v ReBiu. První měsíc se ložiska pomalu ztrácely, ale nebyl jsem ještě na tom proplachu střev a u chiropraktika. V tom vidím zásadní brzdu. Už se nato konečně musím hecnout:) Zprvu jsem si dal 3x každý den domácí klistýr a to se pak člověk taky cítí fajn. Ale pak jsem se nato vykašlal. Teď zkouším znovu. Masti z olivového a arašídového oleje dělají na ložiscích docela šupiny, nutká mě to to škrábat. Opět zase vítězí lenost a po týdnu mazání každý den už vynechávám, protože je to otrava. Zkoušel jsem i proplachy hlavy Listerinem. Po týdnu lahvička došla a nevím, jestli byl nějaký efekt. Kortikoidní mast na obličej zatím vysadit nejde, max. na tři dny a pak musím promazat znovu, jinak je to peklo (klasicky půlkruh na čele u vlasů).

Pro všechny: držte se, je to zkouška vůle a i když se to nepovede napoprvé, nevadí, třeba to napodruhé nebo napotřetí zvládnem!:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam