• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    nahoďte někdo recept, jak vařit v remosce rýži.
    Spousta lidí to dělá, moje slečna to zkoušela, povedlo se, ale nepamatuje si, jaké množství vody/jak dlouho...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Patří to i sem.o) Dort pro přítele z remosky:

Polotovar:

Výsledek:

FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    moment. beru urážky zpět!

možná došlo k mýlce. já mám remosku XXL, nebo jak se tomu teď říká. a dělám v tom ty "špízy/něcojakoguláš" z max. 30dkg masa. a dvou jedné papriky a cibule a klobásy. takže to tam není nahňácané, ani z toho nejde tolik šťávy. takže rozdíl na špejlích anebo když to leží a skoro se nedotýká není žádný.

btw. nejsem přetížený, dělám docela fajn práci - připravuju si pro studenty přednášku na pátek... jen mě dokážou nasrat kafralové.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Je to stejně guláš jako špíz. Promin tak já už tě nebudu přetěžovat.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    jestli tohle je něcojakoguláš, tak jeden z nás je něcojakokretén. fakt debata...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    šťavnatost i remosce - může být různá. Promin ale tvůj něcojakoguláš, za špíz prostě považovat nebudu. Jestli tobě to připadá stejný, tak ok. Ale má to společnýho asi tolik co bramboráky s bramboračkou
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Toho aby se chutě nespojily, dosáhnu tak, že to peču na špejlích.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    PASTEL: až na tu šťavnatost (v remosce? co to meleš?) bych s tebou i třeba souhlasil...
    a ještě mi řekni, jak dosáhneš v remosce toho, aby se chutě nespojily. v horkovzdušné troubě prosím. ale v remosce?
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    No špíz je to proto, že jak jsou přísady nalepené z každé strany na maso, tak maso je ochucené nerovnoměrně, ty chuti se nesmíchají do jedné, proto je to jídlo pro mě zajímavé. Také je mnohem šťavnatější než když ho pečeš takhle v kýblu. Věřim že to co jsi takhle uvařil může být dobré, ale s tim co stáhneš ze šavle, když někdo udělá špíz to nemá nic společného. Kdyby mě někdo pozval na špíz (který miluju) a předložil mi masovou směs se zeleninou, tak to budu považovat za bezcharakterní podvod.
    INCUBUS
    INCUBUS --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: ANO...!!!
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    provedl jsem si malý průzkum: 97% tázaných lidí si obsah špízu stáhne ze špejle/šavle již před jezením, a nestahuje si to průběžně. Tak jsem se rozhodnul, že ušetřím blbou práci sobě (napíchávání) a jim (sbírání kusů masa po stole i pod ním).

čili: hromada cibule na půlkolečka, maso na kousky (vepřové a/nebo kuřecí), klobása na kolečka (ideálně černá), paprika na kousky (pro barvu je nejheščí červená), něco mastné (bůček, slanina, lze vynechat), půlky stroužků česneku (možno i celé, je to jedno). nasypu do remosky, promíchám, zasypu kořením na vepřovou pečeni (nebo libovolným, stačí pepř, sůl, paprika, česnek, prostě dle chuti). trošku podleju a peču a peču až je to hotové. vůně je to zabijácká.
    pak konzumuju s chlebem / bramborem jakkoliv. Ideální je kaše.
    XARGH
    XARGH --- ---
    diky, ted jeste opatrit kure a jdu na to! ;)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    kuře dát na zelí, pak péct! koření dle chuti. servírovat s knedlíkem / bramborem. dietka to moc není, ale je to výborné. já osobně ho teda předtím čtvrtím.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XARGH: u nás se vždycky peklo akorát osolené a se spoustou másla... vynikne pak chuť kuřete.

A nebo sůl, paprika a máslo. Ale teda většinou jsme ho pekli už naporcované.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    XARGH: no, mazácký recept, kuře osolím, posypu majoránkou, vrazím do remosky...tak se doma peklo kuře co pamatuju
    XARGH
    XARGH --- ---
    jednoduchy recept na peceny lilek z remosky: lilek pokrajime na centimetrova kolecka, dno remosky vytreme olivovym olejem, vlozime lilky v 1 vrstve, znova zakapneme olejem a cca 3/4h zapekame, az lilek zhnedne (neprehnat!)
    na zaver posolime, popeprime a popr. posypeme tymianem.

chystam se pect cele kure, ma nekdo ozkouseny, mazacky recept na kure v remosce? nejlepe treba na bramborach, aby to bylo rovnou i s prilohou?
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: díky za recept, zrovna jsem se buřtama totálně přecpala. Ňamka.
    Remosku nefotim, mám teflonovou, zvládla to v pohodě ;)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    a vyhlašuju quest: vyfoť svoji remosku předtím a potom!
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    děkuju - umyl jsem jarovou houbičkou a pak mokrou houbičkou do čista. a pak usušil - vypadá to, že to nikam nezateklo.

recept: hromadu cibule nakolečka nebo půlkolečka nasypu na dno remosky, špekáčky (já používám z Globusu nebo z řeznictví z Francovy Lhoty) - rozpůlím, kdo chce, může oloupat (není od věci je na koncích naříznout), potřu ze všech stran kečupem, naskládám na cibuli plochou stranou dolů. Zakydám zhora plnootučnou hořčicí a něčím ostrým (chilli, ábécéčko - taková ta nejlevnější pálivá omáčka, tabasco). Podliju černým pivem - na 7 špekáčků půl piva. Peču hodinu, dopíjím pivo, čuchám vůni, občas otevřu, spálím se tou párou a přeleju to kejdou ze dna. Eventuleně přiliju trochu piva (já mám skoro ucpané ty díry v remosce, takže nedolívám). Po hodině vytahuju nedočkavý první ochutnávací buřty, jím s chlebem, nebo bez něj. Po hodině a půl vytahuju ze zásuvky a nechávám dojít. Celou dobu přípravy lze konzumovat.
    YETI
    YETI --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: já meju případně navlhčenou houbičkou ( ta pak bude na vyhození :-) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam