• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky

    V Remosce můžeme nejen péct a zapékat, ale i dusit, smažit, grilovat, připravovat toasty, ohřívat i rozmrazovat a rozpékat.
    Můžeme v ní připravit oběd i večeři, aniž bychom k tomu potřebovali sporák nebo vařič.


    FILTHY_SAD_EMO vzkazuje: jídlo z remosky má chutnat po hliníku! :))
    rozbalit záhlaví
    INCUBUS
    INCUBUS --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: ANO...!!!
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    provedl jsem si malý průzkum: 97% tázaných lidí si obsah špízu stáhne ze špejle/šavle již před jezením, a nestahuje si to průběžně. Tak jsem se rozhodnul, že ušetřím blbou práci sobě (napíchávání) a jim (sbírání kusů masa po stole i pod ním).

    čili: hromada cibule na půlkolečka, maso na kousky (vepřové a/nebo kuřecí), klobása na kolečka (ideálně černá), paprika na kousky (pro barvu je nejheščí červená), něco mastné (bůček, slanina, lze vynechat), půlky stroužků česneku (možno i celé, je to jedno). nasypu do remosky, promíchám, zasypu kořením na vepřovou pečeni (nebo libovolným, stačí pepř, sůl, paprika, česnek, prostě dle chuti). trošku podleju a peču a peču až je to hotové. vůně je to zabijácká.
    pak konzumuju s chlebem / bramborem jakkoliv. Ideální je kaše.
    XARGH
    XARGH --- ---
    diky, ted jeste opatrit kure a jdu na to! ;)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    kuře dát na zelí, pak péct! koření dle chuti. servírovat s knedlíkem / bramborem. dietka to moc není, ale je to výborné. já osobně ho teda předtím čtvrtím.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XARGH: u nás se vždycky peklo akorát osolené a se spoustou másla... vynikne pak chuť kuřete.

    A nebo sůl, paprika a máslo. Ale teda většinou jsme ho pekli už naporcované.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    XARGH: no, mazácký recept, kuře osolím, posypu majoránkou, vrazím do remosky...tak se doma peklo kuře co pamatuju
    XARGH
    XARGH --- ---
    jednoduchy recept na peceny lilek z remosky: lilek pokrajime na centimetrova kolecka, dno remosky vytreme olivovym olejem, vlozime lilky v 1 vrstve, znova zakapneme olejem a cca 3/4h zapekame, az lilek zhnedne (neprehnat!)
    na zaver posolime, popeprime a popr. posypeme tymianem.



    chystam se pect cele kure, ma nekdo ozkouseny, mazacky recept na kure v remosce? nejlepe treba na bramborach, aby to bylo rovnou i s prilohou?
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: díky za recept, zrovna jsem se buřtama totálně přecpala. Ňamka.
    Remosku nefotim, mám teflonovou, zvládla to v pohodě ;)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    a vyhlašuju quest: vyfoť svoji remosku předtím a potom!
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    děkuju - umyl jsem jarovou houbičkou a pak mokrou houbičkou do čista. a pak usušil - vypadá to, že to nikam nezateklo.

    recept: hromadu cibule nakolečka nebo půlkolečka nasypu na dno remosky, špekáčky (já používám z Globusu nebo z řeznictví z Francovy Lhoty) - rozpůlím, kdo chce, může oloupat (není od věci je na koncích naříznout), potřu ze všech stran kečupem, naskládám na cibuli plochou stranou dolů. Zakydám zhora plnootučnou hořčicí a něčím ostrým (chilli, ábécéčko - taková ta nejlevnější pálivá omáčka, tabasco). Podliju černým pivem - na 7 špekáčků půl piva. Peču hodinu, dopíjím pivo, čuchám vůni, občas otevřu, spálím se tou párou a přeleju to kejdou ze dna. Eventuleně přiliju trochu piva (já mám skoro ucpané ty díry v remosce, takže nedolívám). Po hodině vytahuju nedočkavý první ochutnávací buřty, jím s chlebem, nebo bez něj. Po hodině a půl vytahuju ze zásuvky a nechávám dojít. Celou dobu přípravy lze konzumovat.
    YETI
    YETI --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: já meju případně navlhčenou houbičkou ( ta pak bude na vyhození :-) )
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: nene tam to fakt nestrkej!! vem jen navhčené ubrousky max...
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: za radu dám recept!
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    čistě teoreticky - kdybych dělal v remosce buřty na pivě, a to víko od toho bylo zevnitř zaprskané jako prase, a já to chtěl umýt/vyčistit, než se vrátí moje slečna domů a uvidí to a vynadá mi, jak bych to vyčistil?

    pod vodu to asi stčit nemůžu, že? jak na to?
    KAMPA
    KAMPA --- ---
    XARGH
    XARGH --- ---
    XARGH
    XARGH --- ---
    nazor jednoho oponenta teorie skodlivosti hliniku http://www.cibulka.com/nnoviny/nn1991/nn0691/obsah/25.htm
    XARGH
    XARGH --- ---
    mam shodny nazor s MOIRAIN: je treba si uvedomit, ze hlinik podleha velmi rychle oxydaci vzdusnym kyslikem a tudiz je povrch hliniku neustale pokryt vrstvickou oxidu hliniteho, ktery je chemicky dost inertni. krom kyseleho prostredi jsem slysel neco o teplotach > 250 °C, coz remoska nedokaze vytvorit

    pokud obavy pretrvavaji, je mozne dat do remosky jeste 1 nadobu, napr. keramickou. obcas to delam, ale spis proto, abych v obri remosce zapekl neco mensiho...
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BRUN: no, je to poněkud sporné, ale uvolňuje se stejně jen v silně kyselém prostředí, takže remosku s klidem používej, když v ní nebudeš péct na víně, dusit kysané zelí a tak
    a teď si vyber ;)
    takhle nám to říkali na škole (VŠ potraviny)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ano, prokazany to je. pouzivat by se to nemelo. (stejne to pouzivam). Ostatne z duvodu skodlivosti se hlinik nepouziva na vyrobu priboru. Hlinik je hajzlik kterej pri pouzivani s potravinama zustava dlouho v organismu a rozhazuje rovnovahu elektrolytu v tele. + se tvrdilo (ale to nevim co je na tomhle pravdy) ze to narusuje nerovej system
    BRUN
    BRUN --- ---
    je nejak prokazana skodlivost pripravy pokrmu v hliniku? chci oprasit remosku a premejslim, jestli dokoupit nadobu novou, nebo pouzivat starou hlinikovou.

    popr. vite, kde dokoupit nadobu a jestli jsou velikosti kompatibilni se starou remoskou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam