• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    SPLIFFBOY: Hele my v tom doma normálně dělali i kuře... ale časy ti neřeknu... dělalo se to tak nějak odhadem...

    Já sama jsem si na to však ještě netroufla, ale spíš jen proto, že jsem většinou sama a jen pro mě mě až tak vařit nebaví... Teď bude zima a chlap se vrátí z lodi, takže příležitost bude.o)
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    pekli ste nekdo nekdy v remosce kachnu?

    miluju kachnu... ale nejak si furt rikam, ze v remosce ji nedokazu udelat... a mam skrz to desny trauma z toho, ze nemam troubu (fakt se mi sem nevejde).
    ted meli v albertu akci na mrazeny kachny, tak sem jednu doma zkusmo hodil na mrazak s umyslem to teda otestovat... budu ji muset urcite naporcovat... ale pak teda fakt nemam predstavu, jak dlouho se muze delat.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    XARGH: Předpokládám, že 1x tolik času to trvá v troubě... Dělám vepřovou roládu, která se má péct hodinu na 200°, tak ji vyndám tak po 40 minutách? Je to macek, zaplnilo to celou remosku, tak mám strach, abych ji nevyndala předčasně a maso bylo hotové i uvnitř..
    XARGH
    XARGH --- ---
    BARA_ONLY_ONE: mě to vychází většinou 1x tolik času

    ALL: pokud někdo máte teploměr do 250`C - udělejte prosím pro tento klub jednoduchý test: vložte ho do hlubší nádoby remosky a každých 5 minut si poznamenejte teplotu, dokud bude stoupat

    samotného by mě to zajímalo...
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: špejle do masa? :-) To asi ne.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    BARA_ONLY_ONE: místo příručky je u remosky špejle!
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Tak přítel dostal k narozeninám remosku. Po pravdě je to dárek spíš pro mě, protože vařím já, jeho potěší nízká spotřeba energie :-)

    Nevím si ale rady s délkou pečení - např. když mám něco péct na 200° 1 hodinu v troubě, mám délku nějak přizpůsobit? Pomohla by mi nějaká poučka, jak přizpůsobovat teplotu a délku pečení remosce oproti troubě.
    XARGH
    XARGH --- ---
    na nastenku pridan odkaz na recepty z labuznik.com
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    ja davam pod jablka strouhanku:D se to alespon nepropije.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JERYK: no však, v remosce jde upéct skoro všechno :). snad jen pomalu pečené maso nikoli :), my dělali jablečný dlouhý, jen se stočil do věnce
    JERYK
    JERYK --- ---
    MOIRAIN: No, vyzkoušel jsem a funguje špičkově! Místo jedný dlouhý buchty šest malejch štrůdlíčků :) A btw jablka ne, dělám ho slanej se sejrem a olivama.

    Kdyby někdo pekl, tak se to musí hlídat, páč se listový těsto velmi ochotně připejká shora. Mě se osvědčilo rozpálit remosku jako černobyl, dát pečící papír, vypnout, zaklopit a asi po pěti minutách znovu zapnout a HLÍDAT!

    Dal bych fotku, ale už jsou sežraný.
    ANCHIE
    ANCHIE --- ---
    JERYK: zajímavej nápad
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    JERYK: když máti měla plynovou troubu, tak jsme v remosce pekli naprosto všechno, jde to, ale musíš mít ne moc šťavnatý jabka, aby to nepustilo moc vody
    JERYK
    JERYK --- ---
    Filtr mlčí - zkoušeli jste někdo upéct v remosce štrůdl?
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    btw. a mam zkusenst ze lepsi vysypat moukou a nahoru dat pecici papir na okraje
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    tak jsme pekla bublaninu to je zradlo:D
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: jj asi to moc plnim, to je pravda, obvykle napr. u kurete parat je natlacenej pomalu na viku :D
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: to musi byt dobry :D U nas chlap ted poridil silenou omacku z cayanskyho pepre a dela podle americkyho receptu kridla, u nas oblibene jako Buffalo wings a to je zradlo!!!!!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam