• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky

    V Remosce můžeme nejen péct a zapékat, ale i dusit, smažit, grilovat, připravovat toasty, ohřívat i rozmrazovat a rozpékat.
    Můžeme v ní připravit oběd i večeři, aniž bychom k tomu potřebovali sporák nebo vařič.


    FILTHY_SAD_EMO vzkazuje: jídlo z remosky má chutnat po hliníku! :))
    rozbalit záhlaví
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    BRAMBOROVANAT: kdyz tak prijdu na radu:)
    BRAMBOROVANAT
    BRAMBOROVANAT --- ---
    MUFLONEK: taky peču cukroví v remosce, dávám to na pečící papír a vždy to vyndám s tim a naložim další, je to hnedle upečené..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONJIE: dávka těsta je taková, jakou potřebuješ, recepty se co do surovin neliší
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    MUFLONEK: jdeme do toho!
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    že bych taky zkusila upéct cukroví v remosce? Zatím jsem jen ukecala kamarádku a pekla jsem u ní, protože má troubu.o)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    a mnozstvi na testo normalni?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONJIE: tak přehazovat pečící papír, no
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    morain mam jenom jednu misku:(
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONJIE: normálně, jen to chce víc misek a měnit, ideálně na pečícím papíře/fólii
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    INCUBUS: mi prijde, ze nejvic vydrzi ty predpotopni typy
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    jak pecete v remosce cukrovi? prosim o tipy
    ZRK
    ZRK --- ---
    Nemám troubu...mám remosku - stačí:)

    Moje poslední jídlo z ní - Cínan s pečenými brambory na másle a tymiánu.



    Recept naprosto jednoduchý - na pánvi jsem rozpustila máslo, vložila do ní hrst tymiánu a na tom lehce osmahla z obou stran osoleného a pomoučeného celého pouze vnitřností a šupin zbaveného cínana. Do remosky jsem vložila na čtvrtky pokrájené maličko předvařené brambory (se slupkou!), posolila, na ně ryby a zalila jsem to tím výpekem. Pekla cca 40 minut. Výborná záležitost! Jednoduchý a relativně levný - obě porce všehovšudy 100Kč dohromady;)
    INCUBUS
    INCUBUS --- ---
    musím si koupit novou Remosku..... o víkendu mi upadlo víko a ulomila se rukojeť s vypínačem... fňuk... :o(((
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    MOIRAIN: tak ja to zkusim dekuju:-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUBANA: mnohem dýl??? Néni pravda, když jde o malé kousky.
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    MOIRAIN: to jo:-) myslela jsem treba jak odhadnout cas peceni kdyz je v remosce vsechno mnohem dyl:-)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUBANA: normálně se peče v remosce ;), jen furt vyměňuješ misky
    ZUBANA
    ZUBANA --- ---
    Ja z rovna polemizuju nad tim jestli si do garsonky poridit remosku nebo malou troubicku:-) muzu vedet jak se v temosce pece cukrovi?? diky:-)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    SPLIFFBOY: zrovna nedávno, ale čas též nepovim, u remosky se řídim tak nějak odhadem...ale ještě se mi nestalo, že by se mi v tom něco nepovedlo (třetím rokem na koleji = remosku používám snad častěji než vařič)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SPLIFFBOY: v remosce jsme dělali všechno, kuře, vepřové, bbovku, vánoční cukroví, proč by tam neměla jít kachna? (to, že tam neuděláš luxusní variantu pomalu pečenou je věc jiná a že ty mražený kachny jsou podvyživení vrabci též)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Tak roláda dopadla dobře, ale dělala jsem ji o 15 minut víc než by se dělala v troubě - řídila jsem se barvou. Tady jsou fotky:
    [ BARA_ONLY_ONE @ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam