SAL: No normálně namočím veku, vyždímám, formu vymažu máslem, pokladu dole a kolem, na to strouhaná jablka, cukr, skořice, rozinky, ořechy, veka, náplň, veka. Peču, chodím kolem a odvětrávám, pak ještě na chvíli dám kolo z papíru, pak kolo pryč a přeliju vajíčkem se zbytkem mléka. Nechám zapéct a hotovo. Časově to bohužel neodhadnu, prostě až to je, tak to je. Hlavní je to odvětrávání, protože je to hodně mokré jídlo a potřebuje dost odpařit.
Děkuju za odkaz. Já jen mám obavy, že jsme koupili nějakou jinou remosku. (Možná od Tefalu? Nevím, už je to pár let.) A že není jistota, že bude to víko pasovat na originál mísy.
A k těm koláčům - já bych se jich nebála, ale rozhodně bych nečekala se zakrýváním na "nahoře skoro upečeno", šoupla bych tam papír v okamžiku "mírně zapečeno, už se to nepřilepí". Aby se to rovnou peklo rovnoměrně. Před koncem zase můžeš papír dát pryč, aby to chytlo barvičku, bude-li třeba, ale v každém případě bych to přikryla co nejdříve.