• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    AAHHWISEGUY: pekly se buchty i chleba, v pohodě ;)
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    pekl jste nekdo nekdy v remosce chleba? nam dopadly spatne i pokusy o nejake buchty natoz zkouset chleba, ale na internetu jsem nasel recpt na chleba z remosky.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    OMI: No ale stejně, hliník a kyselý zelí spolu moc nekamarádí :)
    (a v porovnání s těma mýma jsou ty tvoje reklamní :) )
    OMI
    OMI --- ---
    ...nebo třeba jedna z těch co jsem tady nabízel není nijak extra eklhaftní a vydrhnutelná je.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MOIRAIN: Písek na nádobí jsem už zkoušela. Momentálně mám v plánu brusnou houbičku, ale třeba existuje i něco jiného :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BONEMINA: spousta písku na nádobí a případně šmirgl ;)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BONEMINA: případně nějaká taková http://www.electro.cz/remoska/elektricke-pecici-panve/male-domaci-spotrebice/m-16-d18214.html , vypadá to jako hliník s nějakou povrchovou úpravou. Novou hliníkovou už bych asi nepořizovala, přece jen jeden z hlavních důvodů, proč remosku ano, je pečené kyselé zelí s bůčkem :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    máte někdo tip, jak očistit starou špínu z remosky, která nějakých 20 let ležela a předtím ji snad nikdo nikdy nemyl? A je opravdu o tolik horší kvalita těch teflonových mis proti původním hliníkovým? Ty, které jsou u téhle remosky, jsou už fakt přílišný eklhaft a teflonovou bych nejspíš občas využila i na pečení v troubě.
    OMI
    OMI --- ---
    INSERCE:
    Než to založím mezi šrotový hliník -- dvě mísy do remosky prům. 24,5cm
    http://imageshack.us/photo/my-images/28/remoska1.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/823/remoska2.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/594/remoska3.jpg/
    za nějakou užitečnou blbinu a západně od Letné v pracovní době.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    pritel delal v remosce minulej tejden flapjacky podle tohoto receptu, jen teda kvuli me bez rozinek a nemely chybu. sice pisou, ze se maj pect v predehraty troube, ale remosku teda nijak nepredehrival. akorat je to strasne syty, takze si date kousek a mate pocit, ze jste toho sezrali kilo :)
    Recepty: Bleskurychlý flapjack
    http://www.velkaepocha.sk/2009091710996/Recepty-Bleskurychly-flapjack.html
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    normalni piskotovy testo na korpus delala jsem dva korpusy trochu vic teda vykynuly tim praskem do peciva. No pak vanilkovej krem s air konakem a nahoru lesni ovoce, cestvy boruvky a mraz.maliny by tesco, a cukrarske zele od dr.Otkera. najdu v emailuy recept na korpus od maminky:)
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    MONJIE: recept... slintam :)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    a dneska druhej pokus:Do dort z remosky .... vcera jsem u nej usnula:D






    MONJIE
    MONJIE --- ---
    no a dneska patlam dalsi, pro velky uspech:D jeste dekuji za spolupraci panu Dr. Otkerovi:D
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    muj prvni pokus o dort z remosky:D
    SAL
    SAL --- ---
    ESL: Dobře, děkuji.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ESL: remoska je jen jedna jediná! ;) vyfoť co máte a vyhodnotíme to tu ;)
    ESL
    ESL --- ---
    SAL: No normálně namočím veku, vyždímám, formu vymažu máslem, pokladu dole a kolem, na to strouhaná jablka, cukr, skořice, rozinky, ořechy, veka, náplň, veka. Peču, chodím kolem a odvětrávám, pak ještě na chvíli dám kolo z papíru, pak kolo pryč a přeliju vajíčkem se zbytkem mléka. Nechám zapéct a hotovo. Časově to bohužel neodhadnu, prostě až to je, tak to je. Hlavní je to odvětrávání, protože je to hodně mokré jídlo a potřebuje dost odpařit.

    Děkuju za odkaz. Já jen mám obavy, že jsme koupili nějakou jinou remosku. (Možná od Tefalu? Nevím, už je to pár let.) A že není jistota, že bude to víko pasovat na originál mísy.

    A k těm koláčům - já bych se jich nebála, ale rozhodně bych nečekala se zakrýváním na "nahoře skoro upečeno", šoupla bych tam papír v okamžiku "mírně zapečeno, už se to nepřilepí". Aby se to rovnou peklo rovnoměrně. Před koncem zase můžeš papír dát pryč, aby to chytlo barvičku, bude-li třeba, ale v každém případě bych to přikryla co nejdříve.
    SAL
    SAL --- ---
    ESL: a můžeš mi napsat, jak děláš tu žemlovku? Tu se mi taky povedlo zkazit, navrchu černá, zbytek syrový.
    Hliníkové mísy se dají koupit na ofiko webu remosky - tady

    Takže myslíš, že když nechám zapéct do "nahoře skoro upečeno", zakryju a vydržím, že budou i koláče? Jak dlouho tak asi trvá, než se dopeče i spodek?
    ANCHIE
    ANCHIE --- ---
    Na hliníkovou misku se kouknout na Aukro, občas někdo prodává samotnou, nebo prolízt bazary a nebo se poptat širšího příbuzenstva jestli někde nezbyla...
    Nám se taky doma sešlo remosek víc, některé nefunkční a tak mám třeba misky tři - dvě vysoké a jednu nižší... Je to pohoda když člověk peče něčeho víc.. stačí vyměňovat :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam