• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    normalni piskotovy testo na korpus delala jsem dva korpusy trochu vic teda vykynuly tim praskem do peciva. No pak vanilkovej krem s air konakem a nahoru lesni ovoce, cestvy boruvky a mraz.maliny by tesco, a cukrarske zele od dr.Otkera. najdu v emailuy recept na korpus od maminky:)
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    MONJIE: recept... slintam :)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    a dneska druhej pokus:Do dort z remosky .... vcera jsem u nej usnula:D






    MONJIE
    MONJIE --- ---
    no a dneska patlam dalsi, pro velky uspech:D jeste dekuji za spolupraci panu Dr. Otkerovi:D
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    muj prvni pokus o dort z remosky:D
    SAL
    SAL --- ---
    ESL: Dobře, děkuji.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ESL: remoska je jen jedna jediná! ;) vyfoť co máte a vyhodnotíme to tu ;)
    ESL
    ESL --- ---
    SAL: No normálně namočím veku, vyždímám, formu vymažu máslem, pokladu dole a kolem, na to strouhaná jablka, cukr, skořice, rozinky, ořechy, veka, náplň, veka. Peču, chodím kolem a odvětrávám, pak ještě na chvíli dám kolo z papíru, pak kolo pryč a přeliju vajíčkem se zbytkem mléka. Nechám zapéct a hotovo. Časově to bohužel neodhadnu, prostě až to je, tak to je. Hlavní je to odvětrávání, protože je to hodně mokré jídlo a potřebuje dost odpařit.

    Děkuju za odkaz. Já jen mám obavy, že jsme koupili nějakou jinou remosku. (Možná od Tefalu? Nevím, už je to pár let.) A že není jistota, že bude to víko pasovat na originál mísy.

    A k těm koláčům - já bych se jich nebála, ale rozhodně bych nečekala se zakrýváním na "nahoře skoro upečeno", šoupla bych tam papír v okamžiku "mírně zapečeno, už se to nepřilepí". Aby se to rovnou peklo rovnoměrně. Před koncem zase můžeš papír dát pryč, aby to chytlo barvičku, bude-li třeba, ale v každém případě bych to přikryla co nejdříve.
    SAL
    SAL --- ---
    ESL: a můžeš mi napsat, jak děláš tu žemlovku? Tu se mi taky povedlo zkazit, navrchu černá, zbytek syrový.
    Hliníkové mísy se dají koupit na ofiko webu remosky - tady

    Takže myslíš, že když nechám zapéct do "nahoře skoro upečeno", zakryju a vydržím, že budou i koláče? Jak dlouho tak asi trvá, než se dopeče i spodek?
    ANCHIE
    ANCHIE --- ---
    Na hliníkovou misku se kouknout na Aukro, občas někdo prodává samotnou, nebo prolízt bazary a nebo se poptat širšího příbuzenstva jestli někde nezbyla...
    Nám se taky doma sešlo remosek víc, některé nefunkční a tak mám třeba misky tři - dvě vysoké a jednu nižší... Je to pohoda když člověk peče něčeho víc.. stačí vyměňovat :-)
    ESL
    ESL --- ---
    SAL: Já mám teflonovou. Mívali jsme starou dobrou, ale kombinace bydlení ve vlhkém bytě a častého používání se na ní zlé podepsala, takže nakonec zrezla (ta horní část po obvodu), začala probíjet (pečení za doprovodu nazelenalých jiskřiček sice vypadalo působivě, ale sahala jsem na to pečlivě obalenýma rukama a se strachem), a tak musela jít pryč. Ve srovnání s ní je ta teflonová fakt dost děsná, ale naučili jsme se s tím nějak žít. Šťávu necháváme vypéct - znamená sem tam zvednout poklop, aby odešla pára. Bábovku ani nic takhle hodně vysokého ve formě jsem nezkoušela, ale (se stejným odvětráváním) se nám v tom daří výborný rýžový nákyp, vysoký až skoro nahoru, stejně tak žemlovka. První pokus s dukátovými buchtičkami mě poučil, takže cokoliv sladkého pečeného nechám chvilku zapéct a pak na to dám do kruhu vytvarovaný pečicí papír, aby už to nahoře nepražilo, a peču, dokud to není i naspodu, jak má být.

    Nevím, jestli je možnost dokoupit někde k tomuhle hliníkovou nádobu. Kdyby byla, asi bych neváhala a vrhla se na ni. Máme teflonovou takovou tu velikou, takže mám obavy, že je to bez šance.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SAL: já mám zkušnost jen s historickou až prehistorickou hliníkovou a pečou normálně, pravda, ty grand uprostřed nepekly, kvůli okýnku, ale to se tam dával takový kužel
    SAL
    SAL --- ---
    MOIRAIN: Mno, nemám moc s čím srovnávat (s troubou je to nebe a dudy).. ale jo, takové celé kuře upeče pěkně :). Jinak plátky/kostičky masa pustí ohromně šťávy a ve výsledku jsou bledé a lehce podrážkovité. Tuhle jsem na to vyzrála předsmažením kostiček na pánvi, ale to už je tam můžu rovnou nechat a remosku ani nezapínat, to není řešení.

    Je to divné vzhledem k ostatním teflonovým remoskám, máte-li tu někdo?
    Myslíte, že by to mohlo vyřešit zakoupení hliníkové nádoby?
    Nebo je prostě vadná celá?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SAL: SAL: to je fakt divný, ostatní peče normálně?
    BRAMBOROVANAT
    BRAMBOROVANAT --- ---
    SAL: aha tak to je divné no, to neporadim.
    SAL
    SAL --- ---
    BRAMBOROVANAT: Nejde. Prostě jen zapneš/vypneš, z čehož jsem byla zezačátku dost na větvi :D
    Přikrýt jsem zkoušela, to mi to zůstalo tekuté celé :(.
    BRAMBOROVANAT
    BRAMBOROVANAT --- ---
    SAL: a nejde u té nové regulovat teplota? a nebo co ty koláče přikrýt nejdřív alobalem, pak sundat a nechat dopéct vršek?
    SAL
    SAL --- ---
    BRAMBOROVANAT: Hmmm to je ono, dušené.

    LUSY: takže máš tu hliníkovou, chápu-li to dobře,?

    Myslíte, že by to mohlo vyřešit zakoupení hliníkové nádoby?
    BRAMBOROVANAT
    BRAMBOROVANAT --- ---
    SAL: no já mám starou remosku - hliníkovou a vždy mi všechno upekla. Slyšela jsem, že ty nové teflonové jsou na prd, že všechno spíš dušené.
    LUSY
    LUSY --- ---
    Jak které, třeba makovec jsme dělali hodně vysoký, skoro celá ta vyšší stará remoska. Ale třeba quiche dělám nižší - tak ty 3 cm.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam