• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky

    V Remosce můžeme nejen péct a zapékat, ale i dusit, smažit, grilovat, připravovat toasty, ohřívat i rozmrazovat a rozpékat.
    Můžeme v ní připravit oběd i večeři, aniž bychom k tomu potřebovali sporák nebo vařič.


    FILTHY_SAD_EMO vzkazuje: jídlo z remosky má chutnat po hliníku! :))
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOROVANAT
    BRAMBOROVANAT --- ---
    AAHHWISEGUY: u nás buchty taky v pohodě, bez alobalu
    SELECTOR
    SELECTOR --- ---
    AAHHWISEGUY: buchty v pohodě, ale je třeba přikrejt alobalem.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    AAHHWISEGUY: pekly se buchty i chleba, v pohodě ;)
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    pekl jste nekdo nekdy v remosce chleba? nam dopadly spatne i pokusy o nejake buchty natoz zkouset chleba, ale na internetu jsem nasel recpt na chleba z remosky.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    OMI: No ale stejně, hliník a kyselý zelí spolu moc nekamarádí :)
    (a v porovnání s těma mýma jsou ty tvoje reklamní :) )
    OMI
    OMI --- ---
    ...nebo třeba jedna z těch co jsem tady nabízel není nijak extra eklhaftní a vydrhnutelná je.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MOIRAIN: Písek na nádobí jsem už zkoušela. Momentálně mám v plánu brusnou houbičku, ale třeba existuje i něco jiného :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BONEMINA: spousta písku na nádobí a případně šmirgl ;)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BONEMINA: případně nějaká taková http://www.electro.cz/remoska/elektricke-pecici-panve/male-domaci-spotrebice/m-16-d18214.html , vypadá to jako hliník s nějakou povrchovou úpravou. Novou hliníkovou už bych asi nepořizovala, přece jen jeden z hlavních důvodů, proč remosku ano, je pečené kyselé zelí s bůčkem :)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    máte někdo tip, jak očistit starou špínu z remosky, která nějakých 20 let ležela a předtím ji snad nikdo nikdy nemyl? A je opravdu o tolik horší kvalita těch teflonových mis proti původním hliníkovým? Ty, které jsou u téhle remosky, jsou už fakt přílišný eklhaft a teflonovou bych nejspíš občas využila i na pečení v troubě.
    OMI
    OMI --- ---
    INSERCE:
    Než to založím mezi šrotový hliník -- dvě mísy do remosky prům. 24,5cm
    http://imageshack.us/photo/my-images/28/remoska1.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/823/remoska2.jpg/
    http://imageshack.us/photo/my-images/594/remoska3.jpg/
    za nějakou užitečnou blbinu a západně od Letné v pracovní době.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    pritel delal v remosce minulej tejden flapjacky podle tohoto receptu, jen teda kvuli me bez rozinek a nemely chybu. sice pisou, ze se maj pect v predehraty troube, ale remosku teda nijak nepredehrival. akorat je to strasne syty, takze si date kousek a mate pocit, ze jste toho sezrali kilo :)
    Recepty: Bleskurychlý flapjack
    http://www.velkaepocha.sk/2009091710996/Recepty-Bleskurychly-flapjack.html
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    normalni piskotovy testo na korpus delala jsem dva korpusy trochu vic teda vykynuly tim praskem do peciva. No pak vanilkovej krem s air konakem a nahoru lesni ovoce, cestvy boruvky a mraz.maliny by tesco, a cukrarske zele od dr.Otkera. najdu v emailuy recept na korpus od maminky:)
    PHOE3E
    PHOE3E --- ---
    MONJIE: recept... slintam :)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    a dneska druhej pokus:Do dort z remosky .... vcera jsem u nej usnula:D






    MONJIE
    MONJIE --- ---
    no a dneska patlam dalsi, pro velky uspech:D jeste dekuji za spolupraci panu Dr. Otkerovi:D
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    muj prvni pokus o dort z remosky:D
    SAL
    SAL --- ---
    ESL: Dobře, děkuji.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ESL: remoska je jen jedna jediná! ;) vyfoť co máte a vyhodnotíme to tu ;)
    ESL
    ESL --- ---
    SAL: No normálně namočím veku, vyždímám, formu vymažu máslem, pokladu dole a kolem, na to strouhaná jablka, cukr, skořice, rozinky, ořechy, veka, náplň, veka. Peču, chodím kolem a odvětrávám, pak ještě na chvíli dám kolo z papíru, pak kolo pryč a přeliju vajíčkem se zbytkem mléka. Nechám zapéct a hotovo. Časově to bohužel neodhadnu, prostě až to je, tak to je. Hlavní je to odvětrávání, protože je to hodně mokré jídlo a potřebuje dost odpařit.

    Děkuju za odkaz. Já jen mám obavy, že jsme koupili nějakou jinou remosku. (Možná od Tefalu? Nevím, už je to pár let.) A že není jistota, že bude to víko pasovat na originál mísy.

    A k těm koláčům - já bych se jich nebála, ale rozhodně bych nečekala se zakrýváním na "nahoře skoro upečeno", šoupla bych tam papír v okamžiku "mírně zapečeno, už se to nepřilepí". Aby se to rovnou peklo rovnoměrně. Před koncem zase můžeš papír dát pryč, aby to chytlo barvičku, bude-li třeba, ale v každém případě bych to přikryla co nejdříve.
    SAL
    SAL --- ---
    ESL: a můžeš mi napsat, jak děláš tu žemlovku? Tu se mi taky povedlo zkazit, navrchu černá, zbytek syrový.
    Hliníkové mísy se dají koupit na ofiko webu remosky - tady

    Takže myslíš, že když nechám zapéct do "nahoře skoro upečeno", zakryju a vydržím, že budou i koláče? Jak dlouho tak asi trvá, než se dopeče i spodek?
    ANCHIE
    ANCHIE --- ---
    Na hliníkovou misku se kouknout na Aukro, občas někdo prodává samotnou, nebo prolízt bazary a nebo se poptat širšího příbuzenstva jestli někde nezbyla...
    Nám se taky doma sešlo remosek víc, některé nefunkční a tak mám třeba misky tři - dvě vysoké a jednu nižší... Je to pohoda když člověk peče něčeho víc.. stačí vyměňovat :-)
    ESL
    ESL --- ---
    SAL: Já mám teflonovou. Mívali jsme starou dobrou, ale kombinace bydlení ve vlhkém bytě a častého používání se na ní zlé podepsala, takže nakonec zrezla (ta horní část po obvodu), začala probíjet (pečení za doprovodu nazelenalých jiskřiček sice vypadalo působivě, ale sahala jsem na to pečlivě obalenýma rukama a se strachem), a tak musela jít pryč. Ve srovnání s ní je ta teflonová fakt dost děsná, ale naučili jsme se s tím nějak žít. Šťávu necháváme vypéct - znamená sem tam zvednout poklop, aby odešla pára. Bábovku ani nic takhle hodně vysokého ve formě jsem nezkoušela, ale (se stejným odvětráváním) se nám v tom daří výborný rýžový nákyp, vysoký až skoro nahoru, stejně tak žemlovka. První pokus s dukátovými buchtičkami mě poučil, takže cokoliv sladkého pečeného nechám chvilku zapéct a pak na to dám do kruhu vytvarovaný pečicí papír, aby už to nahoře nepražilo, a peču, dokud to není i naspodu, jak má být.

    Nevím, jestli je možnost dokoupit někde k tomuhle hliníkovou nádobu. Kdyby byla, asi bych neváhala a vrhla se na ni. Máme teflonovou takovou tu velikou, takže mám obavy, že je to bez šance.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam