• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky

    V Remosce můžeme nejen péct a zapékat, ale i dusit, smažit, grilovat, připravovat toasty, ohřívat i rozmrazovat a rozpékat.
    Můžeme v ní připravit oběd i večeři, aniž bychom k tomu potřebovali sporák nebo vařič.


    FILTHY_SAD_EMO vzkazuje: jídlo z remosky má chutnat po hliníku! :))
    rozbalit záhlaví
    XARGH
    XARGH --- ---
    WOODMAKER:
    konvektomat, horkovzdusna trouba atd - tento kram vlastnim a moc v tom nevarim - na peceni buchet to asi nebude ono, ale krasne v tom upeces kus krkovice a uplne nejlepsi je to na spizy na jehlach, co k tomu jsou. 20 minut tomu trva, nez se to zahreje na 200`C. 30 minut je cca doba pripravy kurecich spizu.
    nekdy musim skusit upect nejaky levny kure, v tom by to mohlo excelovat.

    ...klido to od DNF kup za 1/2. :)
    DNF
    DNF --- ---
    WOODMAKER: utikej od toho co nejdal. Nefunguje to poradne prakticky na nic, sklenena misa mnohem hur rozvadi teplo takze to odspoda nepece jako termoska. Taky je to desne pomaly na ten vykon co to zere (mel jsem 1200w). Co se povedlo bylo rozpekani rohliku, ale na to je stejne lepsi tpoustovac. Pouzili jsme to tak 5-6x, a pak to letelo obloukem, nebo to mozna mame na pude, klidne ti to prodam za pul ceny :)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    WOODMAKER: nebuď kacíř! Remoska je jenom jedna!! :)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Ahoj, nenašel jsem lepší diskuzi, než tohle, tak se chci zeptat: máte někdo zkušenosti s něčím, jako http://www.alza.cz/rohnson-halogen-r-299-d312839.htm ? Chci vědět, jestli se to vyplatí oproti remosce. Děkuji pěkně dámy a pánové :)
    SAL
    SAL --- ---
    MAJKA: V teflonce dobře zapečeš skoro cokoliv-maso, těstoviny, brambory, rybu atd., ale koláče a buchty jdou jen nízké, vyšší se nepropeče.
    ESL
    ESL --- ---
    MAJKA: Špatná není. Je jiná. Peče jinak - jinak vede teplo, přece jen ten hliník bez teflonového potahu se umí zahřát rychleji a silněji. Kdo si jednou vyzkoušel starou dobrou hliníkovou, pro toho může být ta teflonová docela velké zklamání. Ale i s teflonovou se dá docela dobře sžít a přizpůsobit se jejím možnostem. Rozhodně bych neřekla, že je špatná, to vůbec ne.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    XARGH: ne, ptam se přesně na to, co píšu. Zaznělo tu, jak je teflonová špatná a na nic tak mě zajímalo proč :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    MAJKA: na co se ptas? na vyhodu hliniku oproti teflonu? napada me jedine, snese hrube zachazeni.
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    prosim povite mi nekdo, cim je špatná ta teflonová remoska?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    neni tohle náhodou taky remoska ?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BRAMBOROVANAT
    BRAMBOROVANAT --- ---
    AAHHWISEGUY: u nás buchty taky v pohodě, bez alobalu
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    info:
    pokud rozbijete kabl od remosky, lze kolem 50kč (a 20 vstup) koupit na kolbence :) maj jich dost...
    SELECTOR
    SELECTOR --- ---
    AAHHWISEGUY: buchty v pohodě, ale je třeba přikrejt alobalem.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    AAHHWISEGUY: pekly se buchty i chleba, v pohodě ;)
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    pekl jste nekdo nekdy v remosce chleba? nam dopadly spatne i pokusy o nejake buchty natoz zkouset chleba, ale na internetu jsem nasel recpt na chleba z remosky.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    OMI: No ale stejně, hliník a kyselý zelí spolu moc nekamarádí :)
    (a v porovnání s těma mýma jsou ty tvoje reklamní :) )
    OMI
    OMI --- ---
    ...nebo třeba jedna z těch co jsem tady nabízel není nijak extra eklhaftní a vydrhnutelná je.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MOIRAIN: Písek na nádobí jsem už zkoušela. Momentálně mám v plánu brusnou houbičku, ale třeba existuje i něco jiného :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BONEMINA: spousta písku na nádobí a případně šmirgl ;)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BONEMINA: případně nějaká taková http://www.electro.cz/remoska/elektricke-pecici-panve/male-domaci-spotrebice/m-16-d18214.html , vypadá to jako hliník s nějakou povrchovou úpravou. Novou hliníkovou už bych asi nepořizovala, přece jen jeden z hlavních důvodů, proč remosku ano, je pečené kyselé zelí s bůčkem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam