• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XARGHREMOSKA ...recepty, tipy & triky
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    XARGH: no spirala co iinyho :)
    XARGH
    XARGH --- ---
    RAINBOF: dik za pokus o oziveni :)
    ...popravde nevim, jak se udrzuji takto odborne kluby konverzacne nad vodou :D

Remoska mini je skvela, dokonce jsem s ni cestoval na montaze a tezce usetril za zradlo - kotlety, vypecky atd.
    akorat mi tam neco shorelo a stale jsem ji nedal neopravit :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    remoska je mazlík. Věděli jste, že v Británii má velký fanklub, zejména mezi majiteli obytňáků, protože přeci jen proto, že jsou na cestách, se nevzdají svého Sunday roastu, že :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    takze kdo ma remosku bez napisu "remoska" je lepsi nez ... :) (zert ve snaze to tu ozivit)
    CAPTAIN_TACUD
    CAPTAIN_TACUD --- ---
    Dnes výročí!

Ochranná známka pro známý český vynález Remoska byla zapsána 21.července 1964. Malou přenosnou elektrickou troubu vynalezl soukromník Oldřich Homuta, ale jeho dílna byla znárodněna a troubu pak vyráběl podnik REMOS (Revize, Elektro, Montáže, Opravy, Servis).
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    RAINBOF: obrázky nejsou vidět
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Objevil jsem tuhle skupinu kde to kolem ramosky dost žije

Remoska
    https://www.facebook.com/groups/733987040877988/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    cau remoskari,

mam tu jednu remosku mini (tj bez okenka podobnou te na obrazku) v super stavu asi se vsim co k tomu patri

Fjv7P4e.th.jpg Fjv74C7.th.jpg Fjv7gQS.th.jpg
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    STRAZCEMAJAKU: nafoť to pak ještě hotové :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    měla jsem tu dvoje kuřecí prsa s kostí bez kůže a strašně se mi nechtělo je vykosťovat, tak jedny putovaly do remosky včera (olej, oblíbené grilovací koření a podlít trochou vody) a druhé dneska (olej, tex-mex koření a voda).
    v obou případech výsledkem bylo krásně šťavnaté maso, které se velmi dobře porcovalo na plátky - včera s pečenými bramborami a grilovanou zeleninou, dneska do tortill.

minimálně do těch tortill už asi nikdy jinak :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    XARGH: mrknu zda to prodavaj.
    XARGH
    XARGH --- ---
    RAINBOF: ...nekdo slinta nad zviratky a detmi :DD

XARGH
    XARGH --- ---
    RAINBOF: minorka = Průměr mísy 19 cm, výkon 300 W.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    XARGH: No je to desna drbacka, mrknu po spirale. kolik to ma watt

Remoska malá – Electronics – Praha | Facebook Marketplace
    https://www.facebook.com/marketplace/item/2190911224586076/
    XARGH
    XARGH --- ---
    RAINBOF: dik, me zaujal drzak a jdu po nem :D
    Btw nechces si zaopravovat primitivni technologie? :) shorel mi odporovej drat v my milovany MINI a uz rok nepece :(
    ja mam ted tvurci blok uplne ve vsem :-/ (ale tohle je fakt easy, staci sehnat ten proklatej drat (kdyztak prosim nasmeruj kde) :D
    prip se samo nejak odmenim.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    neni moje...
    Remoska funkční dva napájecí kabely – Decorative Plates, Bowls & Trays – Praha | Facebook Marketplace
    https://www.facebook.com/marketplace/item/598632858978843/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nemáte droždí (a nebo čas), ale máte remosku a chuť na chleba?

vyzkoušejte irský podmáslový chléb se sodou!

500g hladké mouky
    1 lžička jedlé sody
    1 lžička soli
    (1 lžička drceného kmínu)
    300ml podmáslí (nebo 150g jogurtu + 150ml mléka)
    90ml vlažné vody

smíchat suché, zapracovat tekutinu, než vznikne hezké tvarovatelné těsto. pomoučenýma rukama vytvarovat kouli cca 20cm v průměru, usadit do remosky (do teflonové bez ničeho, do nerezové asi na pečicí papír nebo vymazat dno olejem), péct cca 35 minut.
    nechat vychladnout na mřížce a máte chleba :-)

je to trochu jiná chuť než klasický kynutý, ať už drožďový nebo kváskový, ale kmín toho spoustu zachrání a třeba k husté polévce nebo k chili con carne je to víc než dobrá alternativa běžného chleba.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    VICTO_REA: Poslal jsem dotaz na remosku, jestli mají možnost i jiné teflon úpravy (premium místo classic).
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    HE11_KNIGHT: u jednoho kontaktaku jsem se v návodu dočetla, že teflon může slejzat, když se používá koření. A fakt je, že někde slézá záhadně hrozně rychle a někde drží.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    zajimave po krátkem používání, máme teflon už poškrábaný.. přitom jsem nad všemi stál aby používali dřevěne nebo plastové vařečky naběračky, uvažuju že spíš dokoupím tu nerezovou a bude klid
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam