• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NYX: no i tak je divné, aby byl autoamtický reflex ovoce=inzulin. Nějak slyším prvně, že by jeho sekrece byla podmíněna i řekněme psychikou, tedy zpracováním vizuálních vjemů. REspektive teda Mar_tina zjevěn ví, na jakou studii narážíš, ale já ne.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: vodu umím jenom na žízeň. když žízeň nemám a piju kvůli pitnému režimu, s čistou vodou bych se asi nepoprala
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: Tuhle výhodu vlastním taky. Nikdy jsem nepila sladké ani jako dítě i přes to, že jsem chodila i na kostkový cukr do špajzu. Ta cola se u mě zabydlela až při hubnutí jako nesladké povzbuzovadlo, takže skoro ve 30.

Slazený čaj ráno k vyvážené nesladké snídani ano. ALe pokud nejsem schopná pít nesladký čaj, vyberu si na den sladce chutnající druhy - různé ovocno bylinkové (lékořice, vanilka, hruška atd.) nebo ho nepiju vůbec. Kdo nedokáže pít vodu, je vadný ;).
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: vidím to stejně. sice to nemám tak dobře věcně podložené .) ale raději si upřu cukr v něčem co doopravdy "sladké" ani vlastně není a pak si dám něco co vážně chcu a co mi chutná a čím se odměním za svoje nové pozitivní návyky .)

MAR_TINA: jsem teď nejčastěji na těch třech jídlech, dopoledne večer večer. praktičnost už jsem byla rozhodnutá obětovat, ale jedině výměnou za efekt - který se nedostavil
    NYX
    NYX --- ---
    ZUZKAOU: no nerikal bych prevazne, kdyz to zprumerujes, vyjde ti to s glukozou dost nastejno.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Víš co, ale to předpokládáš schopnost zvyknout si na neslazené. Já mám v tomhle třeba nefér výhodu - sladké nápoje (do nichž nepočítám víno a portské) mi vůbec nechutnají, dokonce vlastně ani džusy (jenom čerstvě vymačkané šťávy), sladím jen svařák a čokoládu, a obojí si dávám tak jednou ročně. :D Ale vem si někoho, komu se z neslazeného pití prostě zvedá žaludek - fakt umím pochopit, že si ten obligátní ranní čajík prostě osladí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: nedík, žes mi tu slast připomněla
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Když tak o tom přemýšlím, tak nejvíc cukru přijímám ve sladkém víně. :-) Ovoce skoro nejím, sladkosti taky ne, piju kohoutkovou vodu s citronem a teplé nápoje nesladím.
    Ovšem tokajské... :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIVA: pod 3x denně bych nešla. Měla bych doma / s sebou i tak jídlo vhodné k malé svačině pro případ potřeby. Ale naproto chápu, že mnoha lidem vyhovuje jíst jen 3x denně, ať už kvůli praktičnosti - ty svačiny jsou nepraktické, nebo kvůli častému podráždění jídlem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vraťme se k slazenému čaji.
    Radši bych jednou denně (no, já ne :)) požila malou sladkost - míša (10g sacharózy), můj domácí cheesecake (15g), kus mléčné čokolády (15g) i ten věneček (10-15g) než sladila 3x denně čaj /pití.

Ona ta sacharóza = řepný a třinový cukr, případně glukózo-fruktózový sirup, jsou látky, které vznikají sice ze zemědělských plodin, ale dost složitou rafinací. Spustí v těle onu známou reakci, podpoří ukládání, způsobí následnou chuť k jídlu a hlad a podporují návyk na sladké (to ta čokoláda teda taky:))).
    Radši jednou denně s dalšíma živinama (tuk, složité cukry, bílkoviny), které tu reakci prodlouží, než 3x denně jen s vodou.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAR_TINA: však ono si zvykne, nehodlám s ním diskutovat .)

ZUZKAOU: uf, dík, některé záhady asi ponechám záhadami :)

CORNELA: přesně tak. akorát sem z toho celý den přemýšlela o jídle .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NYX: no ale v ovoci je převážně fruktóza a na tu není inzulin potřeba.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NYX: to tvrdila cca 1 studie a pak se z toho udělalo moc populárních článků.
    Nemá to moc logiku - cítím, ovoce, uvolním inzulín, nepotřebuju inzulín a tak si zbytečně způsobím hypoglykémii. Cítím sousedovo jídlo atd...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVA: neumím. Ptej se na to nějakého endokrinologa po té, co ti změří takovým tím přístrojem, co si nepamatuju jeho název, spalování cukrů v klidu a při zátěži a bude mít před sebou velmi podrobný záznam tvého energetického příjmu a výdeje.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: je dosažen, není to tak složité. A to cukry nejím, krmít to masem, zeleninou a ovcem ;)

DIVA: protože tenhle styl dostane pomalu tělo do vyvážené ideální váhy. A tvoje tělo si myslí, že ideálně bys mohla mít trochu víc tuku ;)
    NYX
    NYX --- ---
    MAR_TINA: inzulin se zveda treba uz jen kdyz to jidlo citis vonet, nemusis ho jeste ani mit v puse, takze telo vi prd o jeho slozeni :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ARGANNAH: v pohodě;)
    DIVA
    DIVA --- ---
    ZUZKAOU: umíš mi vysvětlit proč mi ty časté malé dávky nefungujou? zkusila jsem to jen na cca 2týdny a nejprv se hubnutí přibrzdilo, pak zastavilo, pak jsem vyskočila o kilo nahoru (a okamžitě s tím sekla) .)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MAR_TINA: Sorry, tak to si asi pletu s někým jiným :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    Zhubla 198 kilo! Vážila víc, než její partner a čtyři děti dohromady | Pro ženy | Blesk.cz
    http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-zdravi-a-hubnuti-hubnuti/169905/zhubla-198-kilo-vazila-vic-nez-jeji-partner-a-ctyri-deti-dohromady.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam