• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MADIETTA: Tvarohovo-citronová bábovka zní skvěle, můžu poprosit recept (klidně do pošty, tady je hodně OT :) )? Maminka peče ráda, ale bábovku zrovna ne a můj táta ji má rád, tak že bych mu upekla nějakou novou variantu k narozeninám :)

TAPINA: Taky mi dřív chutnala.. pak jsem ji asi půl roku vůbec neměla (nebyla příležitost udělat si výlet na chatu nebo podobnou akci, kde jsem byla zvyklá to jíst) a od té doby si na čínské polévce nepochutnám :) Moc slané, moc mastné, nenajím se z toho..

JUPIII: Když už si mažu chleba něčím jiným než tvarohem/domácí pomazánkou/medem, tak si na to koupím radši máslo, než jakýkoliv margarín.. ta chuť je nenahraditelná. Štrůdl jsem sama ještě nepekla, ale máma i babička do něj dávají máslo.

Jinak když už (cca jednou za měsíc) něco sladkého peču, většinou jsou to muffiny s ovocem nebo brownies, obojí si beru třeba do školy jako svačinu nebo rozdávám okolí a ani do jednoho není ztužený tuk potřeba - brownies bez másla si nedokážu představit a muffiny jsou klasická hrnková olejová buchta v košíčcích se spoustou ovoce.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já si občas jakožto velice objektivní sračku dám čínskou nudlovou polívku. Prostě mi chutná.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: no, já si zase říkám, že proč si občas nedat na chuť i nějakou objektivní sračku. Pokud žiju nějak normálně, tak si s tím organismus poradí, kde poradí = stráví, vyloučí, vyblije, vyprůjmuje, cokoli.
    GALE: rostlinný tuk ještě neznamená, že to není pěknej hnus.
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    Když se řekne margarín, vybaví se mi pokaždé toto...
    Česká Soda - Tlama - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=c0pkbFiujC8
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Ale teda můj otec taky zásadně peče pouze z hery. Toho už asi nikdo nepředělá. Jenže on při své extrémní fyzické aktivitě může jíst v podstatě cokoliv a v jakémkoli množství.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: dělám tvarohovo-citronovou. Jako bomba je to stejně, ale jednou za čas k snídani se to snese. :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: jasný, jak jinak :)
    A myslím, že mám nějaký rodinný recept na šlehačkovou bez másla.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: bábovku peču s máslem.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: zařadíš ho do skupiny občasná pochoutka. A přitom, kolik ty jíš, to je jedno. Předpokládám, že ty do dětí a manžela bábovku narvanou herou, moukou z penny a cukrem necpeš.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    (Ne že bych ho teda jedla bůhvíjak často, protože už velmi dlouho skoro nejím pečivo, tak není nač si ho mazat, ale je jeden druh margarínu, který mi chutná stejně dobře jako máslo.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AXTHEB: palmový olej, můj favorit. Nejlacinější a nejhorší z hlediska složení mastných kyselin. Ovšem vhodným marketingen z něj lze udělat hit jako se stalo asi dva roky zpět.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    A co když mi některý margarín vyloženě chutná? :-(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CORNELA: Tak ale základ je omezit příjem tuků, ne cholesterolu, ne? Když se bude někdo cíleně vyhýbat potravinám s cholesterolem (vejce, máslo) a nahrazovat jenom jedny tuky jinýma, tak si moc nepomůže.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ANABEL_LEE: Což je problém s kterým by zvýšená spotřeba másla mohla pomoct :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    JUPIII: Pokud bereš ztužování = hydrogenace tak máš pravdu. Ale jak sem už psal, hydrogenací se dneska imho neztužuje, možná tak nějakej kauflandnmargarin za 25/kilo.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    AXTHEB: valka neni ale krav taky uz moc nemame...
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    AXTHEB: To je heslo mého otce. Vyrůstal v 50. letech a asi má na margarín špatné vzpomínky. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AXTHEB: Ale že máme, čo sa dá robiť, hen ten mier, musíme si problémy vymyslet :D Voda z kohoutku je moc vodová, tuk je moc tučný.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MAR_TINA: jenže "ztužený" je v tomhle případě synonymum pro konkrétní chemický proces, používá se to u Omegy a dalších, kde je přesně uvedeno, že jde o tuk ztužený. Hera se dělá jinak, nebudu se hádat, že o moc zdravěji, ale trošku zdravěji ano.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Stejně, kurva copak je válka aby sme žrali margarín?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    z Omegy :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam