• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    NIGHTFURY: Hele já v práci stejně jíst nemůžu a od těch půl páté do pěti, kdy jsem odcházela do práce už jsem hlad neměla. A pohyb, toho jsem v práci měla víc než dost + jsem samozřejmě ten den cvičila ;).

    MADIETTA: Budu si s ním muset vážně promluvit :D.

    ZUZKAOU: Jelikož vážím asi 75 kilo, tak spíš ne ;).

    CORIOLANUS: Nj, ale to bohužel kvůli práci nemohu moc ovlivnit, to, že si rozhazuju metabolismus. Asi jsem se měla najíst až později, v těch pět, ale já už jsem měla hrozný hlad.
    CORIOLANUS
    CORIOLANUS --- ---
    QUORRA: nic zvlastniho na tom neni.. to ze telo na jeden den vyhladovis neznamena, ze si zacne okamzite spalovat tuky, aby vydrzelo.. spis si tim nerozume rozhazujes metabolismus..
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    QUORRA: "Měla jsem radost, jak jsem vydržela nejíst"? Vážně? A o tom, že nejlíp shodíš pravidelnou vyváženou stravou (v kombinaci s pohybem), jsi už slyšela? Hladovění je zatraceně kontraproduktivní..
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    To je vám zvláštní. Jak je možné, když jsem včera naposledy jedla v půl páté, pak jsem šla do práce, kde jsem byla cca od 6 do 12 a celou dobu jsem stála nebo někde pobíhala, tak když jsem se vážila před odchodem do práce v oblečení, měla jsem stejně kg jako druhý den ráno bez oblečení? Měla jsem radost, jak jsem vydržela nejíst a tak a myslela jsem si, že ráno váha ukáže nějaké příznivé číslo, ale tohle mě docela vyšokovalo.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GENTIANA: nevšimla jsem si, že by z těch abstraktů vyplývalo, že obezita není nemoc a že se nepozná podle BMI.
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    GENTIANA: Tak pak nezapomeň říct provozní, ať to odepíše ze stavu, jinak jim to bude chybět v inventuře a těch 3,50 budou chtít po tobě :-D
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    KOCHANSKA_CH: Můj objem už začínal nabírat katastrofických rozměrů, a do ničeho jsem se nevešla.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JUPIII: No to je pěkné!
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    GENTIANA: hubnu! Na váhu ani tak ne, ale ubrala jsem snad 15 cm v pase
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Jo, a jak tu měl kdosi hysterický záchvat, že obezita je nemoc, protože je to tak v návodu k lidem/učili je to na přednáškách/protožeproto, a pozná se to hlavně podle BMI a tovípřecekaždý a kdo nesouhlasí, je ublížený blb, tak...
    http://www.jabfm.org/content/25/4/422 a http://www.cmaj.ca/content/183/14/E1059
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ARGANNAH: no, tak to kuchyňský komando u nás na hotelu dělá tiramisu z pomazánkovýho másla a je to docela v pohodě, i když bych tomu říkala nepečený tvarohový dort, s tiramisu to nemá vůbec nic společného. Akorát až já budu náčelníkem, tak jim vyhodím z okna ty toppingy ve flaškách, v makru k mání asi za 3.50 za litr a chuť podle toho. Tím se zkazí všecko.
    JUPIII: no a já mám recept na tiramisu z jiné hospody (tucet vajec atd.) a místo mascarpone dávám tvaroh. Je to dobrý.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: ne, tam nejsou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JUPIII: já nepsala, že tiramisu z pomazánkového másla je dobrý.
    Moje zkušenost je, že je to dobrý na kvalitním pečivu se zeleninou k tomu :D

    A že by to asi mohlo jít, to jo. Ale zkoušet to nebudu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: v lučině a žervé by žádný škroby bejt neměly. Rozhodně ne v těch dobrejch.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MAR_TINA: s tím pomazánkovým teda nevím, jak které. Dostala jsem ho v sobotu na talíř - tiramisu a moc mi nechutnalo, asi proto, že jsem čekala jinou chuť.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GINGERCAT: je to proto, že tam je nesprávné označení máslo. Tak aby na tom nějaké poleno nezkoušelo smažit.
    ALe sušené mléko a škrob tepelně upravit lze. Lučinu a žervé někdy používám do omáček na těstoviny, nevařit prudce, spíš v horkém rozpustit a prohřát. Tak by asi šlo i pomazánkové máslo.

    Já ho objevila právě po plamených diskuzích o bydlenčím tiramisu. Přečetla si složení a zjistila, že jako pomazánka na pečivo to kvalitní surovina je.

    A existují i nepečené cheesecaky. Existují stovky verzí, od Ameriky přes Západní Evropu po domovské Řecko a Balkán. A vždycky používají domácí suroviny. Já docela ráda dělám částečně z lučiny a částečně z tvarohu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GINGERCAT: jj. přesně tak. Za tepla by to pak mělo cuckovatět, protože ten škrob je tam pochopitelně už vařenej...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MAR_TINA: já pomazánkové máslo skoro nekupuju, ale není na všech vyložené napsáno "pouze pro studenou kuchyni", protože v tom kromě smetany je ještě sušené mléko a nějaký ten škrob?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GINGERCAT: Philadelphia není dietní chyba, záleží na množství. ;)

    MEANDER: Vzhledem k tomu, že (neochucené a kvalitní) pomazánkové máslo lze řadit do skupiny čerstvých sýrů, tak proč ne.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MEANDER: Ale prej to z pomazánkového másla není vůbec špatné (sama jsem zkoušela z lučiny a z tvarohu, obojí má něco do sebe)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam