• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    MALKE
    MALKE --- ---
    JUPIII: Ano, protože je nikdo jíst nenutí (nemá zájem/čas) a, jak už jsem říkala, nedá se to žrát. Ne proto, že by jídlo hlídal panter v deset kilometrů vzdálené jídelně.

V dost špitálech furt nosí jídlo personál k posteli, ale nikdo už si k tobě nesedne a neřeší, jestli jsi to skutečně snědl. Pokud člověk nemá pocit hladu a žízně, což tak často bývá (a u starých lidí zvlášť), tak holt nejí. (Neříkám, že to jsou všechny případy, ale z vlastní rodiny vím, že to tak chodí.)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MALKE: staroušci ve špitálech umírají hlady a žízní...
    MALKE
    MALKE --- ---
    JUPIII: Tak ono pokud to jídlo skutečně jíš, nebude kaloricky nehodnotné. Že se to nedá žrát je věc jiná. Když přihodím čerstvou zkušenost:
    Snídaně - 3 ks chleba/rohlíky, malé máslo, 100 g šunky/dvě balení taveného sýra, ovoce/rajče/jogurt
    Oběd - polívka, hlavní jídlo, ovoce/jogurt
    Večeře - cca jako snídaně

Odhadem tak devět deset tisíc kj, hlavní jídlo je sračka z prášku, živiny nula nula nic; plus nápoje - hořký čaj jsem si musela speciálně vyžádat, automaticky se dává všechno slazené. Pokud se člověk nehýbe, má jenom trochu rozrasený metabolismus a sní to (což je skutečně nadlidský úkol, ale lidi jsou různí)...
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Taky nevím, nejsu doktor. :-)
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    akorát mi není jasné tohle "Mým rekordmanem je muž, který shodil díky balonku 70 kilogramů z 250. Měsíce jen ležel v městské nemocnici, už nedokázal chodit. Jakmile zhubnul, znovu se rozchodil," líčí lékař.

Chápu, že američtí tlusťoši v těch hubnoucích ústavech si nechávají dovážet pizzy, coly a hamburgerya proto nehubnou. Není mi jasný, z čeho si udržel váhu v našem špitále
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOCHANSKA_CH: a minerální rozvrat organismu třeba? já nevím, se ptám.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MAR_TINA: Zuby to nerozežírá, jícen nedráždí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JUPIII: zrovna sem měla na jazyku, že je to pro ty, co sou líný i zvracet :D

Neškodí to obdobně jako zvracení?
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MANXX: ono je to vlastně taková pohodlnější bulimie, nemusíš se unavovat se zvracením :-))
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    MANXX: asi je to dost dobrý na tahání peněz z lidí.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MANXX: Není jednodušší prostě to nežrat?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    TAPINA: mlčím o své kočce. Ale zejtra jde na krev, takže jestli to bude možné, jde na ultralajt granule.
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    MADIETTA: jojo, my měli modrého peršana, který ač šlechtic s pěti "von", tak toužil po běhání po venku, lovu a dlouhých toulkách - a hlavně rozsévání :-D Modrá chlupatá koťata se rodila v celé čtvrti a lidi nám chodili děkovat, jaký maj krásný koťátka a jak je každej chce :-D

A ten měl teda cca 10 kilo, ale byl spíš velkej, než tlustej...
    TINA_SALO
    TINA_SALO --- ---
    OCTOPUSS: chovnej bengál by stačil taky :-) nebo chovnej maine coon :-)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Mohli bysme si za účelem eliminace jezevčíka, jorkšíra a ratlíků pořídit sibiřskýho kocoura. Nebo karakala.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    MANXX:
    MAR_TINA: Náš pes je sice malej (je to maltézák, něco málo přes 5 kilo), ale když vidí kočku, ozvou se v něm nějaký lovecký sklony - proto už nesmí jezdit k babičce, která si pořídila dvě kočky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vzhledem, k tomu, že QUORRA: má nějakýho minipsa typu jorkšír nebo čivava, bych se docela o něj bála. Pískle není malý mírumilovný kocourek. Když mu odepřu svačinu jako dnes, dojde si k sousedům pro holoubka jako dnes.
    QUORRA
    QUORRA --- ---
    MANXX: Klidně zapůjčím psa :D.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MANXX: hrajem si s nima, mají to rádi. Mávátka s peřím, házení míčku na schody, prut s dlouhým provázkem a 'králíčkem' na konci a tak.

MEANDER: Já pas mám ;)
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    ZUZKAOU: Mým synovcům je přes třicet, ale při takovém jednání je nachytat, zřežu je jak zamlada.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam