• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NTR23: diabetes je opravdu dědičný, důkazem budiž třeba moje štíhlá, hodně sportující kamarádka, která se nestravuje nijak špatně a v těhotenství měla blbě korigovatelnou těhotenskou cukrovku (její babička z matčiny strany má diabetes 2. typu, rozvinul se až ve stáří).
    Já mám diabetes (resp. zatím prediabetes s těhotenskou cukrovkou) taky dědičně, stravovací návyky jako naši nemám, ty jsem změnila před více než 10 lety..
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    ach jo
    NTR23
    NTR23 --- ---
    OSCURO: Je mi to jasné. Včera vyšel v ekonomu článek Špekouni na pochodu. Pojednával o zavedení daně v Mexiku na sladkosti a tučné nezdravé výrobky. O miliardách dolarů hasící problém obezity v US zdravotnictví ale na druhé straně i o diskriminaci neobézních v dopravních prostředcích. Uvažuje se o zavedení dvou sedadel v ceně jedné letenky, nebo rozšířením sedadla v uličce proti zúžení dvou zbývajících v řadě atd. Proč takto zvýhodnovat skupinu obyvatel, která se očividně ničí sama.....jak je jisté z postoje, že lidi svůj styl života neradi mění-pohodlnost. Na druhé straně když už je pozdě, schovají se do kolonky "nemocný"
    NTR23
    NTR23 --- ---
    CORNELA: Já myslím, že jsme právě v tom nejlepším bodě, těm zatím zdravým ukázat....podívejte se jak můžete dopadnout.

Je diabetes opravdu dědičný? Nebo si ho každý přivodí a ta dědičnost se svádí na to, že v rodině jaksi většinou bývají stejné stravovací návyky.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    NTR23: Protoze lide se nechteji menit. Protoze zamyslet se nad svym stylem zivota je prilis narocne. Zdravotnictvi by pretekalo penezi, kdyby lide alespon trochu dbali o sve zdravi temi nejjednodusimi opatrenimi.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    OSCURO:
    CORNELA: Dobrá, kritiku beru.

A nyní mě napadá, když to jsou fakta obecně známá, proč je situace pořád horší. Zlepšení se jaksi pořád nekoná.
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    NTR23: Tohle byl snad nejhorsi TED- talk co jsem kdy videl. Stara obecna fakta vydavana za senzaci okorenena sentimentem americkeho razeni, ze jsem musel krotit zaludek. Obsahove, co se tyka faktu, docela plne, ale fakta jiz opravdu bezne znama.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Docela silný TED Talk o obezitě.
    Peter Attia: Schovává se za obezitou hrozivější problém? | Video on TED.com
    http://www.ted.com/talks/lang/cs/peter_attia_what_if_we_re_wrong_about_diabetes.html
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PURPURKA: I ve vší neslušnosti.
    AIJA
    AIJA --- ---
    NICOLLETTE:
    To je debil...Najdi si nového pomocí preferencí na netu...Odkud jsi?
    PURPURKA
    PURPURKA --- ---
    NICOLLETTE: bych ve vší slušnosti poslala doprdele
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    NICOLLETTE: tys ho ještě nevyměnila? Ne? tak si pospěš. Není na co čekat. Kdykoli ho uvidíš tak si vzpomeneš a to nemáš za potřebí.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    Muj praktickej lekar mi pred cssem vypisoval takovou souhrnou zpravu pred prijetim na nuklearni medicinu.(uz v momente, kdy jsem z predeslych lecebnych procedur ztratila vlasy.) Byla jsem z toho dost vyjukana. Normalne pri vysce 170 vazim 76, nejsem zadnej hubenour, nadvahu mam celej zivot, ale taky mam dost velku prsa. Nicmene mi po mesici vysazenejch hormonu stitny zlazy ( stitnou zlazu nemam deset let), tedy pri velmi hluboky hypofunkci vaha vylitla na 84 a on se ke mne choval dost drsne, ze jak jsem mohla takhle pribrat, jak vypadam hrozne, copak se vubec nehejbu ? ~~ a do zpravy mi hned napsal, ze jsem obezni. No reknete tohle nemocny zensky bez vlasu. Po meici bez hormonu je clovek i psychicky dost nestalej a ja po x letech odchazela od lekare s placem a pocitem, jaky jsem tlusty osklivy prase. Nastesti v nemocnici uz byli vsichni relativne normalni a nad tou obezitou v papirech kroutili hlavou.. ani nevim proc to sem pisu, asi ze mi to dalo zabrat a psychicky me rozhodil tak, ze jsem zacal jeste se prejidat.
    Ted uz jsem z nemocnice, nasazeny hormony, vaha momentalne na 78, chodim zas plavat, vlasy rostou a rikam si, ze je nacase vymenit sveho praktickeho lekare.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Přijde mi nesmyslné diskutovat stylem

A: Kynuté těsto je třeba pořádně zpracovat, aby byl chleba dobrý. Ale samozřejmě, když se to člověk naučí, tak to jde.
    B: Na tom není nic těžkého.
    A: Náhodou to není žádná legrace, dlouho trvá, než se to člověk naučí.
    B: Ale jde to! Stačí se trochu snažit.
    A: Ono to ale chce mít grif a ten přichází až po dlouhé době.
    B: Ale jde to!
    A: No jasně, že to jde. :/
    B: Vidíš, ty tady pořád tvrdíš, že to nejde.
    A: Bože, už na začátku jsem přece říkala, že to jde!
    B: No tak jestli uznáváš jenom svůj názor, tak se jdi bodnout.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: Trochu se na to těším, protože momentálně nemám prakticky žádný čas navíc. Prostě nemám a nevidím reálně možnost si nějaký urvat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já teda nejvíc tloustnu, když jsem nemocná, myslím dlouhodobě. Za prvý se nemůžu hejbat, za druhý žeru, zvlášť jak jsem měla loni a předloni ten zánět mozku, to jsem brala kortikoidy, po těch je fakt žravka a zhoršují se deprese. S Tondou v kočáře jsem nachodila kilometrů, s sebou svačiny. On je květnový, tak jsem vyrazila do Stromovky, Šárky atd. Na lavičce přebalila, když jsem kojila, sama jsem jedla. Pak teda bylo hluchý místo, kdy v kočárku být nechtěl a ještě pořádně nechodil, to jsem zase ale jedla s ním ty jeho zeleninovo-masový příkrmy, já to uvařila, jemu namixovala, sobě ochutila. Je fakt, že já domácnost řeším okrajově a pracovat na rodičáku nemusím. Ale hlavní gro jsem přibrala kvůli svojí debilitě. Opět. Vždycky si to přestanu psát, dám výjimku, pak další, pak už jím výjimečně zdravě a hotovo. Kilča naskáčou. A nejlíp hubnu, když se soustředím na někoho jiného, muže s cholesterolem, maminku s rakovinou, dítě. Pro každého dokážu vyrábět zdravou stravu a jíst s ním, já sama si za to nestojím. Pohyb je pro mě droga, jak nemám třeba kvůli nemoci, naprosto nelogicky nahrazuje jídlem. Mimochodem vždycky, když přiberu, zhorší se mi imunita a dostanu se do kruhu. Podle mě obezita zhoršuje imunitu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    (a mohla jsem prokrastinovat nějak jinak ;))
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Chjo. Možná kdyby sis byla bývala včas přečetla tohle, nemusely jsme tu diskusi vést.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: ...ale jde to? Jo. Jde. Na tom se nepochybně shodneme. :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam