• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PURPURKA: I ve vší neslušnosti.
    PURPURKA
    PURPURKA --- ---
    NICOLLETTE: bych ve vší slušnosti poslala doprdele
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    NICOLLETTE: tys ho ještě nevyměnila? Ne? tak si pospěš. Není na co čekat. Kdykoli ho uvidíš tak si vzpomeneš a to nemáš za potřebí.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    Muj praktickej lekar mi pred cssem vypisoval takovou souhrnou zpravu pred prijetim na nuklearni medicinu.(uz v momente, kdy jsem z predeslych lecebnych procedur ztratila vlasy.) Byla jsem z toho dost vyjukana. Normalne pri vysce 170 vazim 76, nejsem zadnej hubenour, nadvahu mam celej zivot, ale taky mam dost velku prsa. Nicmene mi po mesici vysazenejch hormonu stitny zlazy ( stitnou zlazu nemam deset let), tedy pri velmi hluboky hypofunkci vaha vylitla na 84 a on se ke mne choval dost drsne, ze jak jsem mohla takhle pribrat, jak vypadam hrozne, copak se vubec nehejbu ? ~~ a do zpravy mi hned napsal, ze jsem obezni. No reknete tohle nemocny zensky bez vlasu. Po meici bez hormonu je clovek i psychicky dost nestalej a ja po x letech odchazela od lekare s placem a pocitem, jaky jsem tlusty osklivy prase. Nastesti v nemocnici uz byli vsichni relativne normalni a nad tou obezitou v papirech kroutili hlavou.. ani nevim proc to sem pisu, asi ze mi to dalo zabrat a psychicky me rozhodil tak, ze jsem zacal jeste se prejidat.
    Ted uz jsem z nemocnice, nasazeny hormony, vaha momentalne na 78, chodim zas plavat, vlasy rostou a rikam si, ze je nacase vymenit sveho praktickeho lekare.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Přijde mi nesmyslné diskutovat stylem

A: Kynuté těsto je třeba pořádně zpracovat, aby byl chleba dobrý. Ale samozřejmě, když se to člověk naučí, tak to jde.
    B: Na tom není nic těžkého.
    A: Náhodou to není žádná legrace, dlouho trvá, než se to člověk naučí.
    B: Ale jde to! Stačí se trochu snažit.
    A: Ono to ale chce mít grif a ten přichází až po dlouhé době.
    B: Ale jde to!
    A: No jasně, že to jde. :/
    B: Vidíš, ty tady pořád tvrdíš, že to nejde.
    A: Bože, už na začátku jsem přece říkala, že to jde!
    B: No tak jestli uznáváš jenom svůj názor, tak se jdi bodnout.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MADIETTA: Trochu se na to těším, protože momentálně nemám prakticky žádný čas navíc. Prostě nemám a nevidím reálně možnost si nějaký urvat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já teda nejvíc tloustnu, když jsem nemocná, myslím dlouhodobě. Za prvý se nemůžu hejbat, za druhý žeru, zvlášť jak jsem měla loni a předloni ten zánět mozku, to jsem brala kortikoidy, po těch je fakt žravka a zhoršují se deprese. S Tondou v kočáře jsem nachodila kilometrů, s sebou svačiny. On je květnový, tak jsem vyrazila do Stromovky, Šárky atd. Na lavičce přebalila, když jsem kojila, sama jsem jedla. Pak teda bylo hluchý místo, kdy v kočárku být nechtěl a ještě pořádně nechodil, to jsem zase ale jedla s ním ty jeho zeleninovo-masový příkrmy, já to uvařila, jemu namixovala, sobě ochutila. Je fakt, že já domácnost řeším okrajově a pracovat na rodičáku nemusím. Ale hlavní gro jsem přibrala kvůli svojí debilitě. Opět. Vždycky si to přestanu psát, dám výjimku, pak další, pak už jím výjimečně zdravě a hotovo. Kilča naskáčou. A nejlíp hubnu, když se soustředím na někoho jiného, muže s cholesterolem, maminku s rakovinou, dítě. Pro každého dokážu vyrábět zdravou stravu a jíst s ním, já sama si za to nestojím. Pohyb je pro mě droga, jak nemám třeba kvůli nemoci, naprosto nelogicky nahrazuje jídlem. Mimochodem vždycky, když přiberu, zhorší se mi imunita a dostanu se do kruhu. Podle mě obezita zhoršuje imunitu.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    (a mohla jsem prokrastinovat nějak jinak ;))
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Chjo. Možná kdyby sis byla bývala včas přečetla tohle, nemusely jsme tu diskusi vést.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: ...ale jde to? Jo. Jde. Na tom se nepochybně shodneme. :/
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Není pravda, že "kdyby se jen trochu snažily". Shodit nadváhu tak, aby si to člověk udržel, je opravdu velmi těžké. Opět: to víš velmi dobře sama.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: kdybych tě neznala, tak bych řekla, že jsi svobodná matka s otcem neznámým v zemi bez nároku na rodičovskou dovolenou.
    Ano chápu, že ženy chtějí děti a často chtějí či musí aspoň trochu pracovat, ale dělat to jaky ty, třetina žen pomře na strhání se do 5 let.
    Máš v sobě ohromnou sílu, ale napíráš ji směrem k sebezničení se.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já tak nějak nevím, ale mi přijde, že ta obezita tolik s dětma nesouvisí nebo mám divný přátele. Mám kamarádky, co rozhodně nejsou v nějaký extra sociální situaci, mají tři děti a jsou štíhlý, že prý zhubly s dětma tak nějak samy. Já taky teda s Tondou zhubla. To, že jsem přibrala, nesouviselo s ním.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Řekla bych, že se míjíme v účelu diskuse. Někdo (tuším ty) se tu pozastavoval nad tím, že většinu obézních pacientů kdesi v jakési ordinaci/nemocnici tvoří ženy. Tak jsem formulovala hypotézu, že je to proto a proto. Nerozumím úplně tomu, o co se tu snažíš. Přesvědčit mě, že jsou ve stavu naprosto neomluvitelném, protože kdyby se jen trochu snažily, byly by z nich zdravím kypící a energií sršící štíhlé sportovní krasavice? I kdyby to byla pravda (jako že není, což víš stejně dobře jako já), tak co má být? V jakém smyslu se to vztahuje k tomu, co jsem tu tvrdila?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Heh, jestliže to, že si nějaká domácnost nemůže dovolit dlouhodobě táhnout sebe sama z jednoho platu, nazýváš "hraniční az bídnou finanční situací", tak ti do tohohle šuplíčku vesele spadnou dobré dvě třetiny české populace.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    A jinak ano. Každý svého štěstí strůjcem. Spousta ženských prostě volila a volí ty děti, i když to odsere jejich zdraví, volný čas a psychická rovnováha. Dneska se tomu říká "mají co chtějí, krávy tlusté". Dřív se tomu říkalo nesobecká láska.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CORNELA: Ad "otázka priorit" - o pár příspěvků později jasně prokažuješ, že si uvědomuješ, že tohle ve většině prostě není o kariéře ale o tom, že spousta lidí prostě z jednoho platu a rodičáku domácnost neutáhla a neutáhne.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: nezhubla jsem jen nežraním, ale běhání prostě nesnáším. Ona rychlá chůze funguje taky hezky. :-P

A tady vůbec není řeč o nějaké zahořklosti nebo nevědomosti - myslím, že každému průměrně inteligentnímu člověku je zřejmé, že den není nafukovací a že něco holt s dětma bude muset oželet. O to tady přece vůbec nejde, uhýbáš stranou. Jde o to, že pokud si něco zvolím (a fakt to není věc svobodného výběru, protože mít hluboko do žlabu není totéž jako nemít v něm nic :-P), tak to prostě má nějaké důsledky. Já to neomlouvám, jenom konstatuju. Důsledek stresu, přepracování a nevyspání na tělesnou hmotnost je celkem nepopiratelný.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: tak ale to je to, o čem tu celou dobu mluvíme, že mlho. Že prostě koníčky a volný čas, pokud chci práci (né kariéru, práci, abych byla z čeho živa, že) i děti, prostě půjdou na drahnou dobu stranou. Stejně jako úzkostlivá péče o vlastní zdraví.

Mimochodem, mně by teda už jenom pomyšlení na hodinu běhu denně přišlo tak stresující, že by to bylo zcela kontraproduktivní, natož abych to opravdu provozovala :-P
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    CORNELA: že děti jsou štěstí
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    CORNELA: volíš kariéru?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam