• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VRATENKA: mne nasi zadok vozili prve 4 roky, lebo sa o mna bali a kluce od bytu som dostala az ked som mala 11 a z nosa mi neubudlo.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    CORNELA: to asi ne, ale aspon se dite muze naucit to, ze vazne neni nutny si vsude vozit zadek az pred dvere.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MAR_TINA: Tak my v Praze si školy vybíráme, pohodlnost rodiče se nevyplácí, jako své největší rodičovské selhání považuju to, že jsem dceru ( kvůli pohodlí) dala na tu nejbližší sídlišťní základku, no pak jsme to stejně měnily. Jinak já jsem jezdívala od třetí třídy sama tam i zpět ( cca půl hodiny) do jazykové základky. Nikdo se nad tím v pravěku nepozastavoval;)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: kdyby to měl 10 minut, tak není o čem, už dávno chodí sám.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Zvažuju taktiku cesty na poštu a množství práce, které dnes mám. Konec nyxu, v součtu je to hodina.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: další výhoda velkoměsta v mých očích padla.
    (Mít dítě, zapíšu ho do školy do Borku. Chodilo by samo přes bažinu, to jsem já ve škole tak uměla, a na krk by dostalo GPS obojek s dlouhým dosahem.)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ono je to těžký. Taky bych mohla jezdit do práce na kole, kdybych chtěla jo něco udělat pro fyzičku a trvalo by mi to půl hodiny (no, zpátky teda asi dýl). Jenže autem jsem tu za deset minut a pro ten ušetřený čas prostě mám využití.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MAR_TINA: když jsem to zadala do mapy, vyšlo mi od domu ke škole 2,5 kilometru.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: to je nářez. Promiň, vůbec mě něco takového nenapadlo.
    Já myslela, že v Praze to má do školy každý blízko. Půl školy jsem prskala, že skoro jediná to mám půl hodiny. Moji spolužáci z města vstávali v 7:15-7:30.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Tak to bývalo v první třídě i za nás (později se oproti podpisu rodičů mohlo odcházet samostatně). Ale něco jiného je vyzvednout dítě po vyučování, když končí každá třída jinak a něco jiného je způsobit dopravní kolaps před osmou, kdy mají dorazit všichni. A přijít by snad samo mohlo.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TRISSIE: Ano, tak je to u nás. Děti z 1. a 2. třídy prostě ze školy samy odejít nesmějí.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TESSS: Vzhledem k množství aut každé ráno před školou předpokládám, že se nikdo za odvoz rodičů nestydí.

MAR_TINA: Kdyby šel pěšky, bude mu to trvat tak tři čtvrtě hodiny. MHD zhruba dvacet minut až půl hodiny. Když ho hodím ke škole autem (ne, fakt ho z auta k budově nevyprovázím), tak 5-10 minut.

Radši ten pohyb naženu jinde, ale ta ranní úspora času je skutečně nezanedbatelná. Když si představím, že bych ho budila každé ráno v 5, aby to stihnul do školy, oproti současným 6:45... Nehledě na to, že bych musela vstávat s ním, žeano.

Proč se tu vlastně ospravedlňuju?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a jinak, existují už dnes školy, kde dítě bez doprovodu ani ze školy (po vyučování) odejít nemůže, prostě ho předají pouze zákonnému zástupci nebo určené osobě.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TESSS: ne, ale vzhledem k dnešnímu provozu a chování řidičů - taky nebudu svoje dítě posílat v první třídě samotné. Akorát teda doufám, že se povede dohodnout nějaký střídavý doprovod se sousedkami, abych nemusela chodit každý den.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: 150 m od auta? Když je navíc ještě až ke vchodu prakticky vidět?
    TESSS
    TESSS --- ---
    TRISSIE: a pride ti to OK?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: může. Popravdě neznám nikoho, kdo by pouštěl prvňáka do školy samotného, ani u nás na vesnici :-(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRISSIE: Řeč je o základní škole. To snad nikdo nemůže být tak úzkostlivý (řekněte mi, že FAKT nemůže) aby nenechal dítě jít od auta samotné.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA, TAPINA: ne že bych si nemyslela, že většina z dotyčných dam asi bude mít jinou motivaci, ale je pravděpodobné, že minimálně některé budou mít v tom autě ještě další malé děti a nemůžou nechat auto z dohledu.
    Já kupříkladu, když vozím staršího do/ze školky, tak musím parkovat přímo před vchodem, abych na auto (a dvojčata v něm) viděla - pokud je tohle strategické místo zrovna obsazeno, zajedu za roh a počkám. Jinak by to znamenalo vyndat a složit kočár, přendat holky z autosedaček do kočáru, dojet ke školce, vyzvednout dítě, znova narvat všechny děti do autosedaček, složit kočár, hodit ho do auta...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: tak to parkoviště je 150m :D
    Mapy.cz
    http://www.mapy.cz/...1604_47.745057_18.770722_51.700245_6&t=r&rp=m&m=9hIOOxZWv5IbGoL44kMOJmNSIfNZJU
    Jak jsem Herodes, tak mě pohled na husu, která vysadí z SUV dvě malé děti a začne s ním couvat od školy v protisměru mezi dalšíma dětma, docela vyvedl z míry.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Chacháá, přesně to stejný v našem bývalém bydlišti vedle školy. O půl osmé matky ucpaly slepou ulici, parkoviště 100 m daleko nechaly nepovšimnuté a pak ještě sepisovaly petice, že by se v té ulici měla omezit rychlost (jakkoli tam rychleji než 30 nikdo nejede, protože by na konci nestihl zabrzdit), protože je tam pro děti ze školy nebezpečno :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam