MARKYSHA: Promiň, ale pokud píšeš že,
"stejných výsledků by dosáhla vůlí i bez operace" tak se asi dál nemáme dál o čem bavit. Já tu paní neznám, ty zřejmě taky ne a tvrdit, že operace, která jí pomohla shodit 60 kg je k ničemu mi přijde zcestné.
Pokud Ty jsi v sobě našla tolik disciplíny, vhodnou motivaci a měla jsi pomoc odborníků a dokázala jsi zhubnou "konzervativně", chápej to jako veliký úspěch. Kterého není ovšem schopný každý. Jsou lidé, kteří sami shodí až 60 kg konzervativně a považují tak operaci za zbytečnou. Ale udržovat se trvale v redukčním režimu, hlídat si pohybovou aktivitu a další lze je tehdy, když jsou k tomu podmínky. Přijde stres - práce, rodina, cokoliv a udržení váhy je to poslední, na co má člověk náladu. pak se kila hodně rychle vrací - a pacienti do ordinace taky.
Ale znova - je to pouze jeden ze způsobů a každého dobrovolná volba. Já osobně bych byla přísnější a neindikovala tolik bariatrických operací, jako se indikuje a nechala bych obézní, ať se více snaží sami :) Znám však tolik případů, kdy se věci (psychika, kardio, diabetes, váha, rodinná situace, početí, a mohla bych pokračovat dál ) díky operaci obrátily k lepšímu, že mě vágní zjednodušování a očerňování nabízené péče zvedá ze židle.
MARKYSHA: Nerozumím, odkazuji na tento Tvůj příspěvek. :
"před operací zhubnuto 20 kg, bandáž 31.07.2007, 2x doplnění
Za rok a čtvrt zhubnuto 61 kg (tj. na 92 kg), pak těhotenství a teď, v lednu 2010, začínám znovu od 102 kg""
Kde je v něm, že přibrala vše a deset kilo navíc?