• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SADAKO: Jsou nemocní přes hlavu všichni, protože kdo by si s prominutím bral 180 kg těžkou téměř nepohyblivou ženu neschopnou normálního života?

A ten proces inseminaci si ani nechci představit.

MARKYSHA: o tom jsem přemýšlela i napadlo mě toto. Tělo té ženy obsahovalo odhadem 100 kg tukových buněk. Těhotenství často způsobuje nárůst hmotnosti tukové tkáně (všechny ty hormonální a metabolické děje orinetované na zesílení a zajištění výživy matky).
    No a když dostane tělo normální ženy s 15 kg tukové tkáně impuls "ukládej tuk do vakuol, rozmnožuj tukové buňky" a žena impuls "jez víc" (zcela přirozený impuls), dojde ke zvětšení tukových buněk a jejich pomnožení, celkem se to tukové těleso až zdvonásobí a máme tu 15 kg tuku navíc.
    A když dostane stejné impulsy 100 kg tuku, navíc v těle zdivočeném obezitou a morbidním přejídáním, pomnoží se taky na dvojnásobek. A máme 100 kg navíc.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    GINGERCAT: mě spíš dostalo těch 100 kg během těhotenství
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MADIETTA: u takových případů mi hlava nebere, jak se může přejídat, když si sama ani do tý ledničky nedojde. To asi ten "milující" manžel...

Kromě toho tedy otěhotnět se 180kg, to asi bude taky rarita...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MADIETTA: no to jsou dva cvoci a chudák dítě. Mně přijde zajímavé tohle:
    Bývalá nejtlustší teenagerka Británie trpí od operace žaludku anorexií - iDNES.cz
    http://revue.idnes.cz/...race-zaludku-anorexii-1a3-/zajimavosti.aspx?c=A110608_120737_zajimavosti_nh
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Někdy se cítím mrtvá, říká žena tloustnoucí i po žaludečním bypassu - iDNES.cz
    http://revue.idnes.cz/...hl-ani-bypass-zaludku-pry-/zajimavosti.aspx?c=A140224_114305_zajimavosti_nh
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: mezi sérkama na maximálky máš dlouhý pauzy, to jsem čuměla i já. Na cvičení, co chodím, čumět nemůžeš, chodí lektorka a opravuje techniku. Čuměj v šatně. Dřív jsem chodila na tréninky a po nich ještě na
    jumping a kruhový trénink kvůli kardiu, rotoped a pás mě nebaví. Dámičky mě sjely dveřích pohledy a pak jsem se tam ani,nezpotila a ony omdlévaly. Jojo a teď jsem chcípáček.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: já to teď mám se synem kvůli tomu jeho špatnému chození. Od tří let s ním lítáme po neurologiích, ortopediích a rehabilitacích, poctivě vykonáváme, co je nám nařízeno, ještě nikdy se to nezlepšilo, ale pokaždé slyším nějaké opovržlivé poznámky na předchozí doktory. Už bych k tomu mohla psát scénáře.

Ale to je zas OT, omlouvám se a končím. :)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    DRIZZT: máš pravdu, ona většina se stará o cvičení a ne o okolí. Posilovna je jiná, tam se po okolí fakt čumí. A každý má mindráky z jinejch věcí, snad kromě ošklivejch chlapů:) Ale já dříve tyhle pocity neměla a nechápala je.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    MARKYSHA: Prozradím ti (ve snaze povzbudit a dodat odvahy), že i nekteří hubení jedinci mají v posilově pocity studu a že na ně ostatní zahlížejí. Je to v hlavě, ne v pohledech. Chodila jsem běhat s jednou kamarádkou, co se s váhou prala (musím se přiznat, že mě osobně se zdejší problematika netýká) - po nějaké době se mi svěřila, že jí je nepříjemné, jak na ni ostatní běžci koukají ("velryba se snaží, chudinka jedna ubohá") a já jí k jejímu úžasu sdělila, že mám pocit, že koukají na mě, že jsem nenalíčená, rozcuchaná, červená a zadýchaná ("funící šlachovitá troska"). Prostě když předpokládáš, že u něčeho vypadáš blbě, čekáš, že okolí to vidí taky a bude tak na tebe koukat :-). Já se svým BMI 18 nechodím na pilates, aby na mě nekoukali, že jsem nemotorná.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já teď vnímám i problémy se sportem, zatím chodím na pilátes, který byl dříve pro mě čajíček pro začátek na zpevnění dna a vnitřních svalů a nemám sílu na nic. Provedení chválí, ale spoustu věcí nedávám. Dřív jsem zvedala činky, teď ani vlastní nohu. Chodí tam štíhlý, pěkný ženský a některé koukají takovým tím pohledem a já se strašně stydím. Je to fakt o vůli tam jít. Od září chci chodit na funkční trénink. Plus chodím s kočárem a honím Tondu na motorce. Vždycky jsem byla zvyklá, že mám kondici a teď takovej měkkejš, běs. Úplně to svádí zakopat se pod zem s tunou čokolády a chodit kanálem. Byla jsem ale na akci Stobu pro tlusté a to cvičení bylo nekvalitní, takže zpátky mezi hubené. Ale třeba posilovna byl můj druhý domov a teď se tam stydím.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Poprosím vás, dámy, abyste se odsunuly pryč od osobní roviny. Čarodějnice, ano, vím z vlastní zkušenosti, že Cornela někdy umí člověka fakt vytočit, ale v tomhle případě jsi s osobními invektivami začala sama ("být za tydýta" atd.), takže se prosím hlídej, aby to tu nepřerostlo v agresivní útoky. Víte, že za to se tady tvrdě banuje. Děkuji za pozornost.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CARODEJNICE: teď budu mluvit obecně, je to jenom taková poznámka k tomuhle.

"Který prase vám to dělalo?" je věta, kterou jsem v různých obměnách zaslechla u lékařů už moc a mockrát. Opravdu to mnoho důvěry nevzbuzuje.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    Btw, nedivím se obézním, že mají leckdy obavy, žijí v mýtech případně se v nich utvrzují a nebo je nezajímají bližší informace, když i mezi zdravotnickým personálem je takovýhle těžký nesoulad.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    CORNELA: Zase říkáš věci, které nejsou pravda. Žij si v tom, že bariatrická operace je uřízlý střevo, rozhodně nemám ambice tohle Tvoje přesvědčení napravovat. Je jen škoda, že to v lidech, kterým by mohl jeden z možných zákroků dlouhodobě pomoct, vzbuzuje tak ultimátní nedůvěru k těmto výkonům.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    CORNELA: Mám pocit, že Ti dost jde o to převést debatu o bariatrických operacích (o kterých toho nic moc nevíš, podle všeho ( CORNELA ) ) na osobní rovinu. To se mi nelíbí a dělat to nebudu. Když nejsi s to pochopit že "kapičky déčka" a "inzulín" byly použity pouze jako příměr (představ si, že D II se léčí i jinak), tak smůla.

MARKYSHA: OK ;)
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CARODEJNICE: jo to si nerozumíme, já myslela tu další. Ta je úžasná a ano myslím, že by jí pomohl i jiný stimul, Prostě by to dala. Problém je, že ten stres způsobí, že přiberou i přes nákladnou operaci, jak se ukazuje. Já zhubla nejvíc 32 kg sama, bez pomoci, obezitolog mě poslal do Iscare na bandáž a když jsem chtěla konzervativní léčbu, objednali mě za půl roku, to jsem už zhubla sama a pak jsem měla nemocnou maminku, tak už jsem tam nešla. Váhu jsem si udržela rok, v těhotenství přibrala 30, zhubla to za rok, pak začala kouřit, přestala, přibrala 22, do toho otěhotněla, v těhu nabrala 8 kg, teď po porodu jsem zhubla 15 po dvou měsících, ale působím tlustěji, než když jsem měla 30 navrch a to je právě rozdíl ve svalech a nesmyslnosti BMI.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CARODEJNICE: jo to si nerozumíme, já myslela tu další. Ta je úžasná a ano myslím, že by jí pomohl i jiný stimul, Prostě by to dala. Probl je, že ten stres způsobí, že přiberou i přes nákladnou operaci, jak se ukazuje.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    CORNELA: Měřit pinďoury si tu s Tebou nebudu :)
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    MARKYSHA: Promiň, ale pokud píšeš že, "stejných výsledků by dosáhla vůlí i bez operace" tak se asi dál nemáme dál o čem bavit. Já tu paní neznám, ty zřejmě taky ne a tvrdit, že operace, která jí pomohla shodit 60 kg je k ničemu mi přijde zcestné.

Pokud Ty jsi v sobě našla tolik disciplíny, vhodnou motivaci a měla jsi pomoc odborníků a dokázala jsi zhubnou "konzervativně", chápej to jako veliký úspěch. Kterého není ovšem schopný každý. Jsou lidé, kteří sami shodí až 60 kg konzervativně a považují tak operaci za zbytečnou. Ale udržovat se trvale v redukčním režimu, hlídat si pohybovou aktivitu a další lze je tehdy, když jsou k tomu podmínky. Přijde stres - práce, rodina, cokoliv a udržení váhy je to poslední, na co má člověk náladu. pak se kila hodně rychle vrací - a pacienti do ordinace taky.

Ale znova - je to pouze jeden ze způsobů a každého dobrovolná volba. Já osobně bych byla přísnější a neindikovala tolik bariatrických operací, jako se indikuje a nechala bych obézní, ať se více snaží sami :) Znám však tolik případů, kdy se věci (psychika, kardio, diabetes, váha, rodinná situace, početí, a mohla bych pokračovat dál ) díky operaci obrátily k lepšímu, že mě vágní zjednodušování a očerňování nabízené péče zvedá ze židle.

MARKYSHA: Nerozumím, odkazuji na tento Tvůj příspěvek. :

"před operací zhubnuto 20 kg, bandáž 31.07.2007, 2x doplnění
    Za rok a čtvrt zhubnuto 61 kg (tj. na 92 kg), pak těhotenství a teď, v lednu 2010, začínám znovu od 102 kg""

Kde je v něm, že přibrala vše a deset kilo navíc?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CARODEJNICE: jinak ta paní po těhotenství přibrala vše, co zhubla plus deset kilo navíc, ne pouze deset kilo. Informace mám ze sekce forum ze stránky banding klub, co jsi odkazovala i ty, kde si lidé sdělují zkušenosti. Je tam zvykem mít u svého nicku mít zkratkovitě vypsanou svoji historii s operacemi. Já si to tehdy při rozhodování přečetla všechno do archivu a je to pořád stejný, ti tvrdí a rozhodnutí vytrvají, ti co sami nechtějí dělat nic a čekají, že to bandáž vyřeší, prohrají. Otázka je, jakou roli u úspěšných hraje bandáž a byla potřeba? Tady máme rozdílné názory.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CARODEJNICE: že stejných výsledků by dosáhla vůlí i bez operace totéž s odborným vedením výživového poradce za menší částku od pojišťovny,bez rizika a bolesti. Bez vůle by skončila jako ta paní dole na resekci, tak k čemu to je? Jo v Iscare je to kolečko, já jim prošla, ale zhubla jsem sama dokonce pod hranici, kdy se ta operace na pojišťovnu dělá bez úhrady. Navíc pohyb a navýšení svaloviny umožňuje větší porce, jinak je tělo v deficitu a bez pohybu být je úmor . Aspoň pro mě, poslední dva měsíce těhotenství jsem víceméně ležela a jsem teď rosol a zafuním se a vypadám tlustčí než když jsem měla o 15 kg víc se svaly.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam