• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    TAPINA: Tak přestaň dřít a pořádně se vyspi, tenhle břišní tuk je ze stresu a nedostatku živin.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    A rozhodně jsem se změnila z kaskády špeků na pevnou kouli. Už se zvednu z lehu, ale ještě spoustu cviků tam nedám jako jediná, s čímž se nehodlám smířit. Pak je u nás ve fitku kombinovaná lekce heat+kruháč a s hlídáním dětí. Tak to prubnu. Já potřebuju taky na to cvičení vypadnout z domu, být někde jako normální člověk a ne polodementní matka. Ale taky mám neustále problémy s pravidelností, furt mi něco je. Tři týdny hnisavý zánět dutin, teď zas asi angina. Chtěla jsem jít na funkční trénink, ale je to na paušál měsíčně a to se mi nevyplatí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já už taky nevím, co se sebou. Po porodu jsme sice zhubla na původní váhu, ale jakmile jsme přestala dřít (a momentálně prostě nemám morál na to, abych jedinou volnou chvilku ze dne po uložení dítěte šla věnovat cvičení, nebylo v plánu, že to tak bude nafurt) naplnila se mi volná kůže na břiše špekem. Vypadá to ohavně, vážím o takových 5 kg víc, než byla moje dlouhodobá (už tak dost vysoká) váha a všechno je to v břiše.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CARODEJNICE: no přes břicho plandá, přes stehna je těsnější, ale při mojí obr nadváze to není optimální.
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    MARKYSHA: A co oblečení, plandá? Třeba jsi nabrala svaly a zredukovala tuk...

CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    MARKYSHA: A co oblečení, plandá? Třeba jsi nabrala svaly a zredukovala tuk...

MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já se po..., pořád všichni horovali, jak jsem zhubla, tak se zvážím a pět kilo nahoře. ..krucinál, to abych si to zas vážila a počítala, kde mi co uniká. Asi jsem se po tom pilátes pouze zpevnila a formovala, ale moc žeru.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: Bionafta z tlouštíků. Problem solved.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Studies of Gene Variants Related to Inflammation, Oxidative Stress, Dyslipidemia, and Obesity: Implications for a Nutrigenetic Approach
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3136190/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    si tu s dovolením odložím tematické číslo Dějin a Současnosti, abych ho pak nemusela hledat kdoví kde v záložkách. Děkuji

(ano - jsou tam zajímavé články k tématu ve full textu)

Dějiny a současnost, číslo 7/2005
    http://dejinyasoucasnost.cz/archiv/2005/7/
    CARODEJNICE
    CARODEJNICE --- ---
    NUFINKA: Unavuje me se opakovat, ale nelze pro me nereagovat. Tvuj dovetek me urazi, nejsem ani ze soukrome kliniky a ani pro me bariatrie nepredstavuje obzivu, natoz abych za ni bojovala. Jen znam lidi, kterym bariatricky zakrok pomohl, jsou s vysledky spokojeni bezprostredne i po x letech a proto jsem v diskusi ukazala a popsala klady, ktere tento zakrok nese (aniz bych umensovala zapory, ktere pochopitelne muze prinaset taky). Vic k tomu v mych prispevcich nize, za ten Tvuj mylny a odsuzujici dovetek si Tvuj prispevek stejne vetsi reakci nezasluhuje.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    MIDORI, TAPINA: To je klika, ovšem moje druhé dítě přešlo na flašku hned na konci šestinedělí a přesto teprve v půl roce jsme se odhodlali odvykat. Tzn. čtyři měsíce sunarování. A odvykání trvalo tři dny. Takže asi tak.

GINGERCAT, MADIETTA: No, moje dítě jedlo hlavně zpočátku většinu noci po dvou hodinách, flaška neflaška. A ve chvíli, kdy musíš vstát a tu lahvičku umýt, se mi kojení zdá teda mnohem lepší.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GINGERCAT: jojo... většinou jsem se u toho ani pořádně neprobudila, třepala jsem lahvičkou ve spánku. :-D
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    MIDORI: chystat rovná se připravit si večer k posteli prázdnou lahvičku s práškem a termosku s vodou. Pak to "vaření" v noci zabere asi tak půl minuty včetně míchání ;)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    TAPINA: aha.. zkusit se to může, aspoň to nebude tak drastický
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    jinak tenhle svůj problém s nespaním probírám napříč nyxem, takže se omlouvám těm id, kterým už lezu krkem
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIDORI: Zkušenosti mnoha matek jsou takové, že po lahvi se výrazně prodlouží doba spánku. Vlastně tak do měsíce po zavedení lahví se u nás spalo celou noc.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Díky. Úplné odstavení zamýšlím už dlouho, pomalu se na to připravuju. Hlavně teda na ten noční odstav, protože si úzkostlivě chráním každou minutu spánku a představa několika prořvaných nocí mě děsí. Ale chlap má teď pár dní dovolenou, takže toho využiju a zkusíme to.

TAPINA: taky mě napadlo dát jí v noci lahev, ale zase by to znamenalo to v noci chystat a to mi přijde zbytečně komplikovaný. Navíc se bojim, aby to nebylo z bláta do louže a nezvykla si místo prsa na lahev. To by bylo ještě horší.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Já jsem v téhle situaci nahradila noční kojení umělým mlékem. Přes den se dá kojit dál, v noci se vrzne do postýlky flaška, což celé zabere asi tak minutu a spánek může pokračovat, a velice brzy se dítě začne budit jednou za noc a postupně vůbec, když zjistí, že už tady jde jen o suché doplnění energie, kterou vlastně až tak nepotřebuje.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Já se též přikláním k odstavení, Midori to už trápí pěkně dlouho. Jak odstavit v noci neporadím. Mně to děti přestaly vyžadovat od konce šestinedělí, já teda jedu staromodně, ne na požádání, ale po třech hodinách a mezi tím čaj, ale,jestli je to tím, nevím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam