Já přemýšlím o tom postoji "že se ty holky nestydí". Ten je celkem všudypřítomný - tlustá ženská by se měla stydět, že je tlustá, a něco s tím dělat, je ostuda být tlustý...
Když odhlédnu od zdravotních aspektů tloušťky, které ani u tlouštíků nejsou vždycky stejně vážné: proč bych se měla STYDĚT za to, že jsem tlustá? Jsem myslím docela dobrý člověk, žiju život, jak nejlíp umím, snažím se být dobrou matkou, snažím se stále zlepšovat ve své práci, mám v životě přátele a zájmy a spoustu činností, snažím se o sebe pečovat... ale celý můj život, všechno mé snažení je naprosto bezvýznamné ve srovnání s tím, že jsem TLUSTÁ. Tloušťka neguje všechno pozitivní a zůstává jen pocit, že je třeba se za sebe stydět.
V článku je to vyjádřené hned v prvním odstavci: jak se ty holky na letišti mohly smát a vtipkovat spolu, jak si mohly užívat dovolenou, jak si mohly dát něco k jídlu, když jsou tak TLUSTÉ? Ten údiv a pohoršení, že tlustý člověk také žije jako jiní lidé, že vůbec může prožívat nějaké pozitivní emoce a celkově tak nějak normálně existovat, namísto aby makal doma na rotopedu a jedl mrkvový salát a STYDĚL SE.