• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ARGANNAHObezita
    _ARTEMIS_
    _ARTEMIS_ --- ---
    Vzhledem k jednomu z posledních témat "zapomenutí na jídlo" bych se vás ráda zeptal, jestli se to dá nějakým způsobem naučit?
    Osobně mám opačný problém, myslím na jídlo pořád (úplně nejvíce, když jsem ve stresu).
    Dá se nějak naučit na jídlo nemyslet? :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CORNELA: Já v tomhle doktory obdivuju, vlastně se mi ještě nestalo, že by před ordinací seděli lidi, doktor/ka vyšel/la a oznámil/a "pardon, milí pacienti, jdu na oběd". Že doktor nepošle lidi z čekárny domů, i když už jede dvě hodiny přesčas, o tom ani nemluvím.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: jezis....tak z toho bych mela infarkt. To me se nastesti nestane (ale znam tohle: jeden jedl tak pred 4h a misto aby se venoval krabicce, dve dalsi hodiny stravi honenim chlapa v hangaru, shanenim baterek bo mu dali letadlo nenabite, hadkou s kde kym a vysvetlovanim proc jsme furt na zemi kdyz mame byt kdo vi kde, lidi na nervy, posadka na nervy, chlapi s baterkama nikde....a do toho zaludek :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: ja teda hubnu kdyz mam "tyden plny katastrof", ale to je tim ze v noci prijdu a tise padnu. Lednice byva nedostizne daleko, ac za rohem :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: to ja prece vim. Mati si taky nosi krabicky. Az bude cas, tak bude.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MART1NKA: jezis klid, ja jsem to nemyslela tak, ze si koza a mas se nastvat :) proste jen narazim na to ze nektere profese (letci, lekari,....) se nauci svoje potreby odsouvat. A kdyz to vidi nekdo, kdo pracuje v kancelari, muze byt zaskocen.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    BERUSKA_CA: Letuška už 10 rokov letušku nerobí. S druhou som si tak blízka, že si dovolím povedať, že viem, aký má režim (celý deň neje, pretože nestíha a po príchode sa doje, nie vždy niečím rozumným, pretože nemá čas si nakúpiť. klasický workoholický kolotoč). Boli to príklady "zabudnutia" sa najesť, žiadne pomerovanie sa s nikým. Neviem prečo musí všetko niečo implikovať.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MART1NKA: navic nevis, co ty baby jedi az prijdou domu a jestli jsou zdravy. (Moje babicka jedla jednou denne - vecer, pila dve kafe a nic jineho a do devadesati behala po schodech a vubec byla plne funkcni. Jako bonus kourila a dost. Nekteri lide funguji na principu, kteremu nemusim rozumet. Proste tuhej korinek :)
    Nepomeruj se s nima, kazdy ma nejakysystem.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    MART1NKA: u tech "letajicich lidi" to chapu. Tam se resi hlad az po letadle (tedy po ukonech, ktere jsou nutne) a ono je to casto strasne "reaktivni" (kazdy den jine, meni se podminky, okolnosti...jeden se musi soustredit). Nekdy vstavas ve tri rano, jindy v deset. Pracovni doba je vsechno od ctyr hodin do sestnacti, v libovolny cas, bez rozdilu den a noc. Ze me, tvora velmi zraveho, to udelalo tvora s normalnimi naroky, zatimco kamarad plizive kyne.
    Tam ten bezny rytmus dostava zabrat jeste o level vejs nez u nekoho kdo sedi v kancelari od-do.
    Kazdej ma nejakej postup, ja mam tenhle (pisu to proto, ze se to nekomu muze hodit): doba krmeni (cas mezi snidani a veceri) nepresahne 12h, kazda krabicka obsahuje vsechny zakladni skupiny a 2l flaska vody. Chce to planovat a do dne to cilene rozvrhnout. Vis kdy se ti udela mezera a do ni to naplanovat.
    Nekdo ceka az bude mit hlad, ale to se mi neosvedcilo. Ve stresu hlad nemam a pak by me nekdo musel donest domu. Kdo ji ve stresu by neprosel futrama.
    Ta tvoje letuska muze byt jako ta druha kolegyne a mnoho dalsich - kdyz se soustredi, tak ten pocit hladu umi zatlacit. Jenze treba me to dlouhodobe nedela dobre, mota se mi hlava. Proto bych nezvladla ty vase hladovky.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TAPINA: on to člověk třeba ví, že je čas oběda, ale já třeba dám najíst dětem, oběd si odškrtnu a fakt zapomenu, že jsem nedala sobě, asi už budu úplně blbá. Hlad nemám, protože mám bohužel setrvalý pocit nauzey (lehká nevolnost), ale začne mě bolet hlady břicho, jenže to už je bohužel pozdě. Začala jsem si normálně řídit připomínku v mobilu, až takhle jsem to já, gurmán, dopracovala. Doufám, že to přejde s vyřešením těch debilních viroz a streptokoků.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ARGANNAH: v okamžiku kdy dělám něco co mě pohltí, tak si na jídlo vzpomenu až po té, co to přejde - takže oběd to občas klidně může odnést. Po přeladění do normálního režimu ovšem mám hlad.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Som v týme s dvoma ženami 31 a 36. 36 je bývalá letuška, ktorá je bezdetná a hubená ako prútik a vôbec v práci neje - nesvačí ani neobeduje. Takže sa asi "zapomene" najíst každý deň. Za rok som ju videla jesť trikrát. Všetko firemná večera. 31 má normálnu postavu typu hruška, žiadna nadváha. Doma nesnídá, pretože ráno nestíha a v práci sa po zapnutí počítača dostane do tranzu, až sa celý pracovný deň "zapomene" najíst. Vôbec na nej nevidno, že by bola hladová, ani sa nedožiera sladkým.
    Ja musím jesť, ale s pitím to mám tak, že keby som sa nenútila piť, tak som schopná celý deň nepiť a čúrať dvakrát denne...
    ACKO
    ACKO --- ---
    Já bych se k tomu zapomenutí se najíst vyjádřila asi takhle- oni totiž existují lidé, kteří vůbec nemají chuť na jídlo, aspoň v některém vypjatém stresujícím období svého života ( možná to někomu přijde neuvěřitelné, ale je to tak). Ti pak musí myslet na to, že je už odpoledne a oni měli akorát 2 kafe a jinak nic, musí si vzpomenout, že je čas taky něco sníst. No a někdy prostě zapomenou...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ono se pod tím "zapomenout se najíst" ve skutečnosti spíš rozumí, že člověk je v jednom kole a ve stresu, pak hlad necítí, protože ve stresovém režimu není na jídlo čas, a bláhově se domnívá, že tím zhubne. No, povíme si za deset let. Člověk samozřejmě VÍ, že je čas oběda, pokud není skutečně úplně blbej, i když zrovna ten hlad nemá. To je to, na co Halina narážela.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    JUPIII: No to je to, co mi na tom vadilo, cituju z toho původního příspěvku (GINGERCAT): Musíte být tak trochu blbí, abyste se zapomněli najíst, ne?!. A ohradila jsem se právě proti tomu (ARGANNAH). Zajímavé, jaké všechny další významy se do té debaty dají nacpat.
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    ARGANNAH: Aha, ona se řeší inteligence? Já myslela, že sklony jedněch nahrazovat jídlo činností a druhých nahrazovat činnost jídlem.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ale pro potřeby ankety se "zapomenutím" myslí fakt zapomenutí, nikoli vědomé rozhodnutí se vykašlat na jídlo.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    JUPIII: Tomu bych fakt neříkala "zapomenutí". Ale i kdyby, co to má proboha společného s inteligencí/hloupostí?
    JUPIII
    JUPIII --- ---
    Jde o "zapomenutí" se naobědvat v poledne a dohnání to po příchodu domů? Já za zapomenutí počítám, když se opak Haliny Pavlovské ráno normálně nasnídá, v poledne projde kolem dvou restaurací a řekne si, že mu bude stačit kafe ve čtyři a večer studený salát. A místo zapomenutého oběda jde do knihovny.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Tohle mě začalo zajímat víc. Takže na nástěnce je anketa, zahlasujte si, komu se to stalo a komu ne. Je anonymní, takže nikdo nemusí mít strach, že se teď veřejně proflákne, jaký je hlupák. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam